Bærbar lydbombe fra KEF

Med inspirasjon fra flaggskipet Muon, kan KEFs lille Muo bli mer enn bare de designbevisstes foretrukne reisehøyttaler.

Skrevet av / 23.09.15 - 14:22
Bærbar lydbombe fra KEF

Siden de små eggformede hjemmekinohøyttalerne i KHT-serien, har engelske KEF gjennomgått en sakte renessanse hvor frisk design og ny teknologi har gått hånd i hånd. De spektakulære Blade-høyttalerne som har fått sin form etter en stående smørkniv (!), er et godt eksempel, men det er ikke der den bærbare Bluetooth-høyttaleren Muo har hentet inspirasjonen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KEF har hentet inn den anerkjente industridesigneren Ross Lovegrove, som også har formgitt millionhøyttaleren Muon, til å designe den lille Muo-høyttaleren. Slektskapet er synlig selv om Muo er en brøkdel av størrelsen til den enorme Muon.

Ross Lovegrove

Den perforerte fronten har for eksempel samme innsvingede form som Muon, som man kan se av bildet under, og kurvene har sammenfallende radius enkelte steder.

KEF Muon i bakgrunnen, med fargerike utgaver av Muo i forgrunnen.
KEF Muon i bakgrunnen, med fargerike utgaver av Muo i forgrunnen.

Muo debuterte denne uken på London Design Festival 2015, i Somerset House, London og er i butikken i løpet av oktober.

Den lille trådløse BT-høyttaleren er liten nok til å smyge ned i vesken, eller sekken, og skiller seg ikke bare fra de fleste konkurrentene på design.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kvalitetsinntrykket er et par hakk opp sammenlignet med det meste vi har testet av bærbare høyttalere. Et ekstrudert aluminiumskabinett i ett stykke, anodisert i flere farver – grått, blått, sølv og gull til å begynne med, inneholder to fulltone elementer og en slavebass.

Kef muo RLs hands

De to høyttalerelementene på 50 mm, er bygget opp som KEFs UniQ-elementer hvor diskanten er en integrert del av elementet og plassert i midten av membranen, mens den passive bassradiatoren i midten fungerer som en liten subwoofer og gir høyttalerne en forbløffende kombinasjon av guts og raffinement.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med KEFs Muo app som snart er tilgjengelig, kan man koble sammen to stykker i stereo, eller flere stykker i et partymodus. De kan også sette på høykant, da sier KEF at de rekalibrerer seg selv for å tilpasse klangbalansen til den endrede plasseringen.

Den 21 cm høye høyttaleren veier 800 gram og føles veldig godt sammenskrudd. Den spiller forbausende høyt for noe som ikke er stort større enn en voksen kyllingwrap, og føles god å ta på, og holde i.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muo lades enten fra laptopen via USB eller strømkontakten og trenger tre timer på en fullading. Da spiller den i 12 timer, som er bra for en så liten høyttaler.

På den ene siden sitter strømbryter og batteriindikator, 3,5 mm minijackinngang for lydkilder, pareknapp for Bluettooth og volumkontroll, mens undersiden er kledd med to gummiføtter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De nærmeste konkurrentene er B&W T7, Bose Soundlink III, B&O BeoPlay A2 og UE MegaBoom, som ligger i samme prisklasse. Rundt 2500 kr.

Vi har et testeksemplar på innspilling og skal om kort tid publisere en test på nettsiden, da får du vite om KEF Muo er bedre det beste fra B&W, B&O og Bose.

Kef muo coloursFargesprakende lanseringsmodeller utstilt på London Design Week. Det er ikke sikkert alle disse fargene blir å finne i butikkhyllene.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Arcam: Det beste vi har laget!

47 år gammel - og ung med de unge

Nå kommer Yamahas hodetelefonforsterker

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Scroll to Top