Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Avansert nettverksspiller

Marantz har lansert sin hittil mest avanserte nettverksspiller, high-end-spilleren NA-11S1.

Skrevet av / 27.02.13 - 14:51
Avansert nettverksspiller

På samme måte som folk på 1990-tallet kvittet seg med platespillerne sine, er CD-spillerne nå på vei ut. Og i motsetning til platespilleren, som aldri døde helt ut, men i det siste faktisk har styrket sin posisjon, regner vi ikke med at CD-formatet vil klare seg.

Erstatningen er digital musikk strømmet via internett, eventuelt lagret lokalt på en datamaskin eller nettverksharddisk (NAS).

High-end-strømming
Marantz tar strømming til high-end-nivå, med nettverksspilleren NA-11S1. Denne tilhører produsentens Premium-linje, med dertil avanserte funksjoner og påkostet byggekvalitet.

Spilleren kan enkelt styres med en app til mobile enheter med operativsystem fra Apple eller Google. Den tilkobles hjemmenettverket via eternett, og har ikke innebygd trådløs tilkobling. Mange mener trådløs nettverkstilkobling gir mer jitter og dermed ikke bør brukes til skikkelig audiofilt utstyr, dessuten krever høyoppløste musikkfiler større båndbredde og kan gi dropouts om de overføres trådløst. Vi hadde likevel gjerne sett muligheten for trådløs nettverkstilkobling, det er aldri dumt å gi forbrukerne valget.

Musikkformater
Kjøper du mye høyoppløst musikk på nettet, kan du glede deg over støtte for 24-bit/192kHz lydfiler av typen FLAC og WAV, og den kan dessuten strømme DSD-filer med SACD-kvalitet, direkte. Ellers godtar den Apple Lossless (ALAC) direkte, og kan selvsagt også spille av både MP3, WMA og AAC.

AirPlay
For oss som virkelig ønsker å gjøre strømming enkelt, kan Marantz dessuten glede med innebygd AirPlay. Dermed er det bare å dra frem iPhone, iPad eller iPod Touch, og spille av musikken direkte via det trådløse nettverket. Strømmetjenester som Wimp, Spotify og Qobuz vil da også fungere direkte fra mobilen eller nettbrettet, via AirPlay.

Konvertering
Digitalkonverteringen hos NA-11S1 skjer med DAC-chipen DSD1792 fra Texas Instruments. Dette er en hybridkonverter som både konverterer PCM- og DSD-formatene.

Man kan velge mellom ulike karakteristikker på digitalfilteret, for å tilpasse lyden litt etter egen smak.

Den viktige analogdelen av spilleren benytter diskrete kretskort med Marantz’ egne forsterkningsmoduler HDAM og den forbedrede HDAM-SA2 (HDAM= Hyper Dynamic Amplifier Modules). En ordentlig ringkjernetrafo sørger for stabil strømtilførsel.

Marantz-NA-11S1-black_back
Både balanserte XLR og ubalanserte RCA utganger er på plass. Nettverkstilkobling skjer utelukkende med kabel.

Kontakter
Analoge utganger består av både balansert XLR og ubalansert RCA. Men produktet har også digitale innganger, slik at billigere og dårligere digitale lydprodukter kan kobles til og utnytte konverteringen i NA-11S1. På plass er både koaksial og optisk inngang, samt asynkron USB. Sistnevnte fungerer direkte med PC og Mac, og støtter ikke bare 24-bit/192 kHz, men også DSD-filer direkte, med 2,8 MHz og 5,6 MHz oppløsning. En nyutviklet jordisolator skal sørge for lavest mulig PC-støy i USB-overføringen, for renest mulig lyd. Skulle du ønske å oppgradere spilleren med en enda bedre DAC, kan du glede deg over at produktet også har både koaksial og optisk digitalutgang.

På fronten sitter en USB-kontakt for minnepinner og harddisker, og denne er dessuten kompatibel med iPod, iPhone og iPad og tapper musikksignalet digitalt. Du vil også finne en hodetelefonutgang, med diskret forsterkning til denne.

Marantz NA-11S1, som tilbys i champagnefarge og svart, forventes i butikkene løpet av våren. Norsk pris blir 35.000 kroner.

marantz.com
akustikk.no

Marantz NA-11S1 er også tilgjengelig i svart.
Marantz NA-11S1 er også tilgjengelig i svart.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top