Avansert nettverksspiller

Marantz har lansert sin hittil mest avanserte nettverksspiller, high-end-spilleren NA-11S1.
Annonse
Annonse
forfatter

På samme måte som folk på 1990-tallet kvittet seg med platespillerne sine, er CD-spillerne nå på vei ut. Og i motsetning til platespilleren, som aldri døde helt ut, men i det siste faktisk har styrket sin posisjon, regner vi ikke med at CD-formatet vil klare seg.

Erstatningen er digital musikk strømmet via internett, eventuelt lagret lokalt på en datamaskin eller nettverksharddisk (NAS).

High-end-strømming
Marantz tar strømming til high-end-nivå, med nettverksspilleren NA-11S1. Denne tilhører produsentens Premium-linje, med dertil avanserte funksjoner og påkostet byggekvalitet.

Spilleren kan enkelt styres med en app til mobile enheter med operativsystem fra Apple eller Google. Den tilkobles hjemmenettverket via eternett, og har ikke innebygd trådløs tilkobling. Mange mener trådløs nettverkstilkobling gir mer jitter og dermed ikke bør brukes til skikkelig audiofilt utstyr, dessuten krever høyoppløste musikkfiler større båndbredde og kan gi dropouts om de overføres trådløst. Vi hadde likevel gjerne sett muligheten for trådløs nettverkstilkobling, det er aldri dumt å gi forbrukerne valget.

Musikkformater
Kjøper du mye høyoppløst musikk på nettet, kan du glede deg over støtte for 24-bit/192kHz lydfiler av typen FLAC og WAV, og den kan dessuten strømme DSD-filer med SACD-kvalitet, direkte. Ellers godtar den Apple Lossless (ALAC) direkte, og kan selvsagt også spille av både MP3, WMA og AAC.

Annonse

AirPlay
For oss som virkelig ønsker å gjøre strømming enkelt, kan Marantz dessuten glede med innebygd AirPlay. Dermed er det bare å dra frem iPhone, iPad eller iPod Touch, og spille av musikken direkte via det trådløse nettverket. Strømmetjenester som Wimp, Spotify og Qobuz vil da også fungere direkte fra mobilen eller nettbrettet, via AirPlay.

Konvertering
Digitalkonverteringen hos NA-11S1 skjer med DAC-chipen DSD1792 fra Texas Instruments. Dette er en hybridkonverter som både konverterer PCM- og DSD-formatene.

Man kan velge mellom ulike karakteristikker på digitalfilteret, for å tilpasse lyden litt etter egen smak.

Den viktige analogdelen av spilleren benytter diskrete kretskort med Marantz’ egne forsterkningsmoduler HDAM og den forbedrede HDAM-SA2 (HDAM= Hyper Dynamic Amplifier Modules). En ordentlig ringkjernetrafo sørger for stabil strømtilførsel.

Marantz-NA-11S1-black_back
Både balanserte XLR og ubalanserte RCA utganger er på plass. Nettverkstilkobling skjer utelukkende med kabel.

Kontakter
Analoge utganger består av både balansert XLR og ubalansert RCA. Men produktet har også digitale innganger, slik at billigere og dårligere digitale lydprodukter kan kobles til og utnytte konverteringen i NA-11S1. På plass er både koaksial og optisk inngang, samt asynkron USB. Sistnevnte fungerer direkte med PC og Mac, og støtter ikke bare 24-bit/192 kHz, men også DSD-filer direkte, med 2,8 MHz og 5,6 MHz oppløsning. En nyutviklet jordisolator skal sørge for lavest mulig PC-støy i USB-overføringen, for renest mulig lyd. Skulle du ønske å oppgradere spilleren med en enda bedre DAC, kan du glede deg over at produktet også har både koaksial og optisk digitalutgang.

Annonse

På fronten sitter en USB-kontakt for minnepinner og harddisker, og denne er dessuten kompatibel med iPod, iPhone og iPad og tapper musikksignalet digitalt. Du vil også finne en hodetelefonutgang, med diskret forsterkning til denne.

Marantz NA-11S1, som tilbys i champagnefarge og svart, forventes i butikkene løpet av våren. Norsk pris blir 35.000 kroner.

marantz.com
akustikk.no

Marantz NA-11S1 er også tilgjengelig i svart.
Marantz NA-11S1 er også tilgjengelig i svart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Pro-Ject har oppgradert retrospilleren The Classic, og skapt et av de beste kjøpene i klassen.
Et bedre phono-trinn kan være det som skal til for å løfte selv de minste nyansene ut av rillene på vinylen.
Det er en gåte hvorfor Hegel ikke har gjort dette før. Deres første phono-trinn lykkes på alle vesentlige punkter.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.