Nyhet

Strøm musikken med sjel

Med denne nettverksspilleren fra Aurender forventer vi at musikken tas til et nytt nivå.

Skrevet av / 27.06.21 - 09:00
Strøm musikken med sjel

Det er ikke mange som har like stort utvalg stasjonære musikkspillere som koreanske Aurender. Ingen av dem er billige, de starter på 32.000 kroner for N-100H med 2 TB harddisk og nettverksfunksjoner, mens du må opp i smått svimlende 215.000 kr for toppmodellen A30 med 10 TB harddisk, CD-ripper og innebygd DAC. Nå lanseres N200, som er basert på den nest dyreste N20, men med noe enklere oppbygning.

Dobbel strømforsyning

N200 har en lineær strømforsyning med doble ringkjernetrafoer, en til hver av strømmedelen og lydutganger. Spilleren har også innebygget strømforsyning med bufferstrøm (UPS), som sikrer at elektronikk og harddisker ikke skades ved strømbrudd.

Lynraskt minne

Aurender N200 firekjernes Intel-prosessor, og det bufferminnet (cache er oppgradert med en lynrask 240 GB NVMe SSD, som responderer umiddelbart og gjør strømmingen helt sømløs – enten du spiller av musikk fra Tidal/Qobuz eller musikk lagret på intern harddisk. Enten du spiller musikk fra innebygget harddisk, Tidal, Qobuz eller Spotify Connect, legges nemlig spillelisten på den innebygde buffer-SSD-en, som i kombinasjon med høykvalitets USB Audio Class 2.0 digital lydutgang lover oss optimal overføring av signalet videre til en digitalkonverter. En slik er nemlig ikke innebygd i N200, som er en ren nettverksspiller.

Aurender N200 black-gigapixel-standard-width-3840px
Foto: Aurender

Mulighet for 2 harddisker

N200 har doble porter for enkel installasjon av to 2.5″ SATA harddisker (7 og 15 mm). Start med én harddisk og utvid ved behov med en ekstra harddisk. Dette kan selvsagt også være SSD, om du er allergisk mot lyden av en snurrende harddisk.

Et heftig kabinett i aluminium skal sikre optimale arbeidsbetingelser og temperatur for elektronikk og harddisk, uten bruk av vifte. Alt for å gi den stilleste musikkopplevelsen.

Smidig app

Aurender har sin egen mobilapp for styring av produktet. VI loves at appen er meget rask, for glattest mulig brukeropplevelse. Appen finnes både til iOS og Android mobiler og nettbrett. Her kan du for eksempel søke etter artist, album eller årstall, og opplevelsen er lik enten du spiller fra harddisk, Tidal eller Qobuz. Og uansett hvor stor musikksamling du har, lover Aurender enkel oversikt med full cover-art fra alle albumene.

De fleste filformater støttes, blant annet FLAC, ALAC, AIFF, WAV og DSD (opptil DSD512). Ikke noe ord om MP3, men du ville neppe kjøpt en såpass dyr spiller til MP3-samlingen uansett. Filer støttes med oppløsning helt opp til 32-bit / 384 kHz.

Aurender N200: Pris og tilgjengelighet

Aurender N200 koster 69.900 kroner og forventes på lager i begynnelsen av august.

Aurender distribueres i Norge av Mono AS

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Billig platespiller med innebygget høyttaler

Scroll to Top