Audio Pro i alle rom

Hvem skulle trodd at en relativt liten svensk produsent, var pionerer innen trådløse høyttalere?
Annonse
Annonse
forfatter

På vestkysten i Sverige ligger Helsingborg. Der lages noen av de mest vellydende trådløse høyttalerne vi har testet. Fra den bærbare Addon T3 med Bluetooth, til en av de første AirPlay-høyttalerne vi testet.

Den lille bedriften som ble startet opp i Stockholm så tidlig som i 1978, har sakte men sikkert jobbet seg opp, til anerkjennelse og omsetning av en viss størrelse. Den trådløse høyttalerboomen økte omsetningen til respektable 300 millioner svenske kroner i 2016, og med ett var den lille bedriften ikke fullt så liten lenger.

Audio Pro-høyttalere fra den analoge æraen.

Mye av grunnen til suksessen ligger et dramatisk skifte for noen år siden. Da valgte de rett og slett å slutte med analoge, trådløse høyttalere, og satse på trådløse høyttalere. 

Audio Pros administrerende direktør, Stefan Panzar, fortalte Lyd & Bilde at det virket som en god idé der og da. Men det tok tid før omsetningen tok seg opp etter det nye veivalget, mye fordi Audio Pro klarte å få bedre lyd ut av høyttalerne enn mange av konkurrentene.

Stefan Arnason og Stefan Panzar med den nye Addon C-serien.

Spotify hjalp jo selvfølgelig, men det gjorde nok også lydkvaliteten, tror jeg, sier Stefan Panzar. – Vi forsøkte å gjøre det enkelt å koble opp, og bruke, det tror jeg vil lyktes ganske bra med.

Audio Pro ansatte nylig Nils Ankarcrona som finansdirektør og Jens Henriksen fra Zound Industries (Urbaneras, Marshall, Molami) som salgsdirektør, og planlegger å utvide arealet for å møte etterspørselen etter trådløse høyttalere.

Annonse
Den gamle snekkerbenken har vært med på mye, og brukes den dag i dag, men høyttalerne produseres ikke her.

Flere nye høyttalermodeller er på vei fra Audio Pro, som utvikler, selger og markedsfører alt fra hovedkontoret i Helsingborg. Som de nye modellene i Connectivity-serien, C10 og C5.

De så vi første gangen under IFA-messen i september 2016, men nå er de endelig klar for butikkene, og på vei til testbenken hos oss.

Den hittil største modellen i Addon C-serien, C10, her tilkoblet en platespiller.

De to første modellene i serien er, Addon C10 og C5, som er trådløse og kan brukes i flere rom. Såkalt multirom. De kan også spille hver for seg i hvert sitt rom, og styres med en app.

Med den kan man konfigurere hvordan høyttalerne skal oppføre seg, og forhåndsinnstille fire knapper slik at man enkelt kan velge favorittkanalen på radio.

De har jo ikke radio innebygget, men vi tror at folk kan velge lydkilde – også radio, fra forhåndsinnstillingene, er noe kundene vil sette pris på, sier Steinar Arnason. Visepresident i Audio Pro.

Annonse

De to høyttalerne har både Bluetooth og Wifi-tilkobling, og på baksiden har de en analog lydinngang, for eksempel for en tv, eller platespiller.
Der finnes det også en subwooferutgang, og en ny trådløs subwoofer er også på vei fra Audio Pro, som passer til både Addon C-serien, og andre høyttalere med subwooferutgang.

En rekke førproduksjonmodeller.

Sammen med de nye høyttalerne, slippes også en trådløs tilkoblingsadapter kalt Link1. Den har blant annet optisk lydinngang, og kan kobles til eksisterende høyttalere for å utvide strømmingen til eldre enheter.

Den store Addon C10 koster ca 3500 kr, den lille C5 ca 2500 kr, mens Link1 koster omlag 900 kr.

Høyttalerne finnes i grått, hvitt, sort og C5 kan i tillegg leveres i rosa.

audiopro.com

Annonse
En ny generasjon Audio Pro kan komme til å se slik ut.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den kompakte RF 70-200mm med f4 og bildestabilisator, er en dyr, men sylskarp zoom for Canons fullformatkameraer.
Så lett har det aldri vært å filme i 4K fra luften.
DJI Mavic Air 2 er et flyvende kamera som gir deg et helt nytt perspektiv.
Nikons nye Nikkor Z 50mm f1.2 er et rimeligere alternativ til den kostbare Nikkor Z 58mm Noct.
Billig inngangsbillett til analog fotografering.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.