TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Audio Pro i alle rom

Hvem skulle trodd at en relativt liten svensk produsent, var pionerer innen trådløse høyttalere?

forfatter
Publisert 17.03.17 - 09:26

På vestkysten i Sverige ligger Helsingborg. Der lages noen av de mest vellydende trådløse høyttalerne vi har testet. Fra den bærbare Addon T3 med Bluetooth, til en av de første AirPlay-høyttalerne vi testet.

Den lille bedriften som ble startet opp i Stockholm så tidlig som i 1978, har sakte men sikkert jobbet seg opp, til anerkjennelse og omsetning av en viss størrelse. Den trådløse høyttalerboomen økte omsetningen til respektable 300 millioner svenske kroner i 2016, og med ett var den lille bedriften ikke fullt så liten lenger.

Audio Pro-høyttalere fra den analoge æraen.

Mye av grunnen til suksessen ligger et dramatisk skifte for noen år siden. Da valgte de rett og slett å slutte med analoge, trådløse høyttalere, og satse på trådløse høyttalere. 

Audio Pros administrerende direktør, Stefan Panzar, fortalte Lyd & Bilde at det virket som en god idé der og da. Men det tok tid før omsetningen tok seg opp etter det nye veivalget, mye fordi Audio Pro klarte å få bedre lyd ut av høyttalerne enn mange av konkurrentene.

Stefan Arnason og Stefan Panzar med den nye Addon C-serien.

Spotify hjalp jo selvfølgelig, men det gjorde nok også lydkvaliteten, tror jeg, sier Stefan Panzar. – Vi forsøkte å gjøre det enkelt å koble opp, og bruke, det tror jeg vil lyktes ganske bra med.

Audio Pro ansatte nylig Nils Ankarcrona som finansdirektør og Jens Henriksen fra Zound Industries (Urbaneras, Marshall, Molami) som salgsdirektør, og planlegger å utvide arealet for å møte etterspørselen etter trådløse høyttalere.

Den gamle snekkerbenken har vært med på mye, og brukes den dag i dag, men høyttalerne produseres ikke her.

Flere nye høyttalermodeller er på vei fra Audio Pro, som utvikler, selger og markedsfører alt fra hovedkontoret i Helsingborg. Som de nye modellene i Connectivity-serien, C10 og C5.

De så vi første gangen under IFA-messen i september 2016, men nå er de endelig klar for butikkene, og på vei til testbenken hos oss.

Den hittil største modellen i Addon C-serien, C10, her tilkoblet en platespiller.

De to første modellene i serien er, Addon C10 og C5, som er trådløse og kan brukes i flere rom. Såkalt multirom. De kan også spille hver for seg i hvert sitt rom, og styres med en app.

Med den kan man konfigurere hvordan høyttalerne skal oppføre seg, og forhåndsinnstille fire knapper slik at man enkelt kan velge favorittkanalen på radio.

De har jo ikke radio innebygget, men vi tror at folk kan velge lydkilde – også radio, fra forhåndsinnstillingene, er noe kundene vil sette pris på, sier Steinar Arnason. Visepresident i Audio Pro.

De to høyttalerne har både Bluetooth og Wifi-tilkobling, og på baksiden har de en analog lydinngang, for eksempel for en tv, eller platespiller.
Der finnes det også en subwooferutgang, og en ny trådløs subwoofer er også på vei fra Audio Pro, som passer til både Addon C-serien, og andre høyttalere med subwooferutgang.

En rekke førproduksjonmodeller.

Sammen med de nye høyttalerne, slippes også en trådløs tilkoblingsadapter kalt Link1. Den har blant annet optisk lydinngang, og kan kobles til eksisterende høyttalere for å utvide strømmingen til eldre enheter.

Den store Addon C10 koster ca 3500 kr, den lille C5 ca 2500 kr, mens Link1 koster omlag 900 kr.

Høyttalerne finnes i grått, hvitt, sort og C5 kan i tillegg leveres i rosa.

audiopro.com

En ny generasjon Audio Pro kan komme til å se slik ut.

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Fjerner peiskosen fra vinylplatene Boksen som fjerner støyen.
Følg Lyd & Bilde