Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Astell&Kern feirer suksessen med gullbelagt jubileumsmodell

Astell&Kern A&ultima SP3000 24K Gold Limited Edition: Den spinnville toppmodellen er lansert med 24 karat gullbelegg. En kobberversjon er også tilgjengelig.

Skrevet av / 06.03.24 - 11:54
Astell&Kern feirer suksessen med gullbelagt jubileumsmodell

Astell&Kerns toppmodell A&ultima SP3000 legger seg et godt hakk over SP2000T, som undertegnede journalist nærmest gikk i taket etter å ha hørt. Prisen allerede der var stiv, og enda høyere på SP3000. 24-karatsversjonen er derimot i sin egen liga, med en pris på 60 000 norske kroner!

Standardutgaven av spilleren har mottatt fantastiske kritikker, og vi tviler heller ikke på at den låter eventyrlig bra. Og for å feire suksessen lanseres altså en ekstra påkostet utgave, trukket i menneskehetens mest dyrebare metall – gull.

astell-kern-sp3000-gold-front
Foto: Astell&Kern
Les også Hinsides all fornuft – men du verden så fantastisk En musikkspiller kan synes som et utdatert konsept. Men drømmer du om følelsesladd high-end-lyd rett fra lomma, kommer du ikke utenom.

A&K SP3000 24K Gold har gull på stål

Huset er laget i høykvalitets 904L stål, samme materiale i den originale SP3000. Men til denne spesialmodellen har man altså lagt på et lag av 24 karat rent gull. Dette skal gi en visuell opplevelse som gjenspeiler spillerens eksklusive ytelse og kompromissløse lydkvalitet.

Gull har flere unike egenskaper som gjør det egnet til high-end lydutstyr. Blankt og fint, javel, men det er også korrosjonsbestandig og har en meget god elektrisk ledeevne. Ikke at det siste betyr så mye når alt gullet her er utenpå. Uansett, fordi rent 24K gull er så mykt, byr det også på store utfordringer i produksjonen.

astell-kern-sp3000 24K Gold back
Foto: Astell&Kern

Prosessen

For å skape den perfekte overflaten har Astell&Kern benyttet en avansert våtprosess som legger gullet i et 0,5 mikrometer tynt lag, med en toleransemargin på bare 20 prosent (dette er lite når laget er så tynt i utgangspunktet). Under gullet ligger et lag nikkel for ekstra holdbarhet og glans. Helt til slutt er det lagt på et spesielt anti-fingeravtrykk-belegg for å beskytte den delikate overflaten.

Målet med spilleren er ifølge Astell&Kern å flytte grensene for hva som er mulig å oppnå med en bærbar musikkspiller, både visuelt, taktilt og ikke minst lydmessig.

SP3000 Gold leveres med eksklusivt tilbehør som et lærfutteral og en treetui, som er spesialdesignet for jubileumsmodellen.

astell-kern-sp3000-copper
Kobbervarianten er litt mindre «bling». Foto: Astell&Kern

Kobberutgave

Synes du 60 000 kroner er for dyrt, eller at gull blir i overkant mye bling, så finnes også kobbervarianten SP3000 Copper Limited Edition. Med en overflate i 99,98 prosent kobber. Denne koster det samme som standardfargene sort og sølv, men begynner allerede å bli utsolgt.

Mer info: astellkern.com

astell-kern-sp3000-all colors
Totalt fire farger: Sort, sølv, kobber og gull. Foto: Astell&Kern
Les også Ny subwoofer til de superrike Denne kassa lover saftig dypbass, men graver også dypt ned i lommeboka!
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

B&O med super-eksklusiv CD-spiller til en halv million kroner

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Lyd & Bilde
Scroll to Top