Search
Generic filters

Årets lydprodukt

Xeo 3 er den minste modellen i Dynaudios trådløse høyttalerserie. Men liten er den bare utenpå.

Trådløs kompakthøyttaler: Dynaudio Xeo 3

Trådløse høyttalere er svært praktisk. For det første blir du kvitt de stygge høyttalerkablene. For det andre blir høyttalerne straks langt mer plasseringsvennlige, ettersom deres avstand til lydkilden ikke lenger begrenses av kablene, men du er fri til å sette dem hvor du vil. Såfremt det er en stikkontakt i nærheten. Forsterkeren blir du også kvitt, ettersom denne er innebygd i selve høyttaleren. Så hvorfor lager ikke alle trådløse høyttalere?

Utfordringer med trådløst
Det er slett ingen enkel oppgave å få trådløse høyttalere til å låte bra. For i hi-fi-sammenheng vil enhver liten påvirkning av det elektriske signalet før det når forsterkeren, kunne gjøre ganske store utslag på lydkvaliteten etter det er forsterket.

Får man imidlertid bukt med elektrisk støy i trådløse høyttalere, kan man nyte en fleksibel løsning. Ikke bare plasseringsmessig, for man er dessuten prisgitt aktiv drift. Altså med forsterkeren innebygd. Dermed kan du bare koble til en datamaskin via USB eller CD-spiller via optisk digitalinngang, og vips har du et komplett anlegg! Platespilleren trenger du en ekstra platespillerforsterker for å få koblet til, og da kun via 3,5 mm minijack. Ikke optimalt.

Lydkvaliteten
Dynaudio har virkelig fått det til med Xeo 3, som er en spennende, trådløs høyttaler myntet på den seriøse musikknyteren. Den låter virkelig som en hi-fi-høyttaler, med masser av detaljer oppover i overtonene kombinert med god dynamikk når man spiller høyt, og en utstrakt og fyldig bassgjengivelse. Alt låter bra.

Det finnes høyttalere i prisleiet med et enda bedre fokusert stereoperspektiv. Men til gjengjeld skal du ha en kraftig forsterker for å overgå Dynaudio Xeo 3 på dynamikk når lydnivået går opp. Og når alt av forsterkning er inkludert i tillegg til muligheten for å plassere høyttalerne nøyaktig hvor du vil i huset uten å tenke på kablene, er dette en meget allsidig høyttaler, som absolutt har fortjent prisen: Årets lydprodukt!

Les testen her

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!