Årets beste 2012

Xeo 3 er den minste modellen i Dynaudios trådløse høyttalerserie. Men liten er den bare utenpå.
Annonse
Annonse
forfatter

Trådløs kompakthøyttaler: Dynaudio Xeo 3

Trådløse høyttalere er svært praktisk. For det første blir du kvitt de stygge høyttalerkablene. For det andre blir høyttalerne straks langt mer plasseringsvennlige, ettersom deres avstand til lydkilden ikke lenger begrenses av kablene, men du er fri til å sette dem hvor du vil. Såfremt det er en stikkontakt i nærheten. Forsterkeren blir du også kvitt, ettersom denne er innebygd i selve høyttaleren. Så hvorfor lager ikke alle trådløse høyttalere?

Utfordringer med trådløst
Det er slett ingen enkel oppgave å få trådløse høyttalere til å låte bra. For i hi-fi-sammenheng vil enhver liten påvirkning av det elektriske signalet før det når forsterkeren, kunne gjøre ganske store utslag på lydkvaliteten etter det er forsterket.

Får man imidlertid bukt med elektrisk støy i trådløse høyttalere, kan man nyte en fleksibel løsning. Ikke bare plasseringsmessig, for man er dessuten prisgitt aktiv drift. Altså med forsterkeren innebygd. Dermed kan du bare koble til en datamaskin via USB eller CD-spiller via optisk digitalinngang, og vips har du et komplett anlegg! Platespilleren trenger du en ekstra platespillerforsterker for å få koblet til, og da kun via 3,5 mm minijack. Ikke optimalt.

Lydkvaliteten
Dynaudio har virkelig fått det til med Xeo 3, som er en spennende, trådløs høyttaler myntet på den seriøse musikknyteren. Den låter virkelig som en hi-fi-høyttaler, med masser av detaljer oppover i overtonene kombinert med god dynamikk når man spiller høyt, og en utstrakt og fyldig bassgjengivelse. Alt låter bra.

Det finnes høyttalere i prisleiet med et enda bedre fokusert stereoperspektiv. Men til gjengjeld skal du ha en kraftig forsterker for å overgå Dynaudio Xeo 3 på dynamikk når lydnivået går opp. Og når alt av forsterkning er inkludert i tillegg til muligheten for å plassere høyttalerne nøyaktig hvor du vil i huset uten å tenke på kablene, er dette en meget allsidig høyttaler, som absolutt har fortjent prisen: Årets lydprodukt!

Les testen her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
De trådløse høyttalerne SRS-RA5000 og SRS-RA3000 sprer lyden i alle retninger, og fyller hele rommet.
Fire nye modeller fra JBL Synthesis som lover å rocke huset "uten å synes".

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.