Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Årets lydprodukt

Xeo 3 er den minste modellen i Dynaudios trådløse høyttalerserie. Men liten er den bare utenpå.

Skrevet av / 29.01.13 - 15:19
Årets lydprodukt

Trådløs kompakthøyttaler: Dynaudio Xeo 3

Trådløse høyttalere er svært praktisk. For det første blir du kvitt de stygge høyttalerkablene. For det andre blir høyttalerne straks langt mer plasseringsvennlige, ettersom deres avstand til lydkilden ikke lenger begrenses av kablene, men du er fri til å sette dem hvor du vil. Såfremt det er en stikkontakt i nærheten. Forsterkeren blir du også kvitt, ettersom denne er innebygd i selve høyttaleren. Så hvorfor lager ikke alle trådløse høyttalere?

Utfordringer med trådløst
Det er slett ingen enkel oppgave å få trådløse høyttalere til å låte bra. For i hi-fi-sammenheng vil enhver liten påvirkning av det elektriske signalet før det når forsterkeren, kunne gjøre ganske store utslag på lydkvaliteten etter det er forsterket.

Får man imidlertid bukt med elektrisk støy i trådløse høyttalere, kan man nyte en fleksibel løsning. Ikke bare plasseringsmessig, for man er dessuten prisgitt aktiv drift. Altså med forsterkeren innebygd. Dermed kan du bare koble til en datamaskin via USB eller CD-spiller via optisk digitalinngang, og vips har du et komplett anlegg! Platespilleren trenger du en ekstra platespillerforsterker for å få koblet til, og da kun via 3,5 mm minijack. Ikke optimalt.

Lydkvaliteten
Dynaudio har virkelig fått det til med Xeo 3, som er en spennende, trådløs høyttaler myntet på den seriøse musikknyteren. Den låter virkelig som en hi-fi-høyttaler, med masser av detaljer oppover i overtonene kombinert med god dynamikk når man spiller høyt, og en utstrakt og fyldig bassgjengivelse. Alt låter bra.

Det finnes høyttalere i prisleiet med et enda bedre fokusert stereoperspektiv. Men til gjengjeld skal du ha en kraftig forsterker for å overgå Dynaudio Xeo 3 på dynamikk når lydnivået går opp. Og når alt av forsterkning er inkludert i tillegg til muligheten for å plassere høyttalerne nøyaktig hvor du vil i huset uten å tenke på kablene, er dette en meget allsidig høyttaler, som absolutt har fortjent prisen: Årets lydprodukt!

Les testen her

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top