Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Årets lydprodukt

En sjelden gang kommer vi borti produkter som er en åpenbaring av vellyd og samtidig flytter teknologiske grenser. Franske Devialet har et slikt produkt i D-Premier.

Skrevet av / 30.01.12 - 14:06
Årets lydprodukt

Devialet D-Premier

 

Åpenbaringen

En sjelden gang kommer vi borti produkter som er en åpenbaring av vellyd og samtidig  flytter teknologiske grenser. Franske Devialet har et slikt produkt i D-Premier. 

Som er en av de mest innovative og friskeste innhoppene på high-end arenaen på mange år. Ikke fordi det ikke finnes high-end lydkvalitet andre steder, for det gjør det absolutt, men fordi vi aldri har vært borti et produkt som kombinerer så mange egenskaper. Og behersker dem alle.

D-Premier er en unik hybridforsterker som kombinerer det beste fra alle verdener. Foruten de vanlige analoge lydinngangene, har den innebygget digitalkonverter (24-bit/192 kHz), platespillerinngang og HDMI-inngang for videokilder, og nylig trådløs støtte for strømming av lyd.

De fleste inngangene kan konfigureres på et minnekort (SD) fra Devialets egne nettsider, og endringene lastes opp i forsterkeren neste gang man slår på strømmen. Slik kan man velge hvor mange digitale innganger man skal benytte, og hvilke som skal være analoge innganger for eksempel.

Den bruker et prinsipp som kalles Analog-Digital Hybrid-teknikk (ADH). Hvor et klassisk analog (klasse A) forsterkertrinn leverer musikksignalet til høyttalerterminalene på baksiden, mens et digitalt (klasse D) forsterkertrinn leverer strømmen til utgangstrinnet for å få opp effekten til 240 W per kanal.

D-Premier spiller like lekkert og raffinert som det blankpolerte ytret hinter om. Den leverer en silkeaktig og dynamisk lydkarakter, med sylskarpt fokus i hele lydbildet. Uten at det lyder kjølig, klinisk eller hardt. Ekte high-end, bare mye smartere gjort.

Les testen her

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

 • Prøv LB+ i 30 dager
  Kun 49,-

  Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

 • LB+ Total års abonnement
  Kun 137.50 mnd

  Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top