Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Årets anlegg

Her kombinerer vi gullvinnerne i hver sin kategori, til et samlet hjemmekino­anlegg av topp kvalitet!

Skrevet av / 03.01.12 - 10:32
Årets anlegg

Årets anlegg denne gang er av det mer påkostede slaget. Rundt regnet 42.500 kroner, hvilket bringer oss over 50K-punktet om en TV skal inn i regnestykket. Men med tanke på at hver komponent i dette anlegget leverer mer for pengene enn sine konkurrenter, er det grunn til å forvente en samlet lydkvalitet som overgår selv denne prislappen.

Høyttalerne fra Paradigm er meget lekre, av typen satellitter og subwoofer, utviklet for å både se bra ut og låte bra. De tar ikke stor plass i stua, men pakker likevel mye teknologi. Spesielt subwooferen, som er ultraslank, men har en kraftig innebygd forsterker og en meget avansert romkorreksjon – for å oppnå optimal basslyd i enhver stue.

Her kan du vinne årets anlegg!

Selv om høyttalerne er små, eller kanskje spesielt når de er små, er det en stor fordel med en påkostet forsterker. I dette tilfellet surroundreceiveren Onkyo TX-NR809. Små høyttalere har nemlig lavere følsomhet enn store, som gjør at de trenger mer forsterkerkraft for å spille tilsvarende høyt som større høyttalere. Den kraftige Onkyo-receiveren har også finesser som nettverksstrømming, styring via smarttelefoner og nettbrett ved hjelp av en gratis app, og den har fullt av tilkoblingsmuligheter.

Blu-ray-spilleren Cambridge Azur 751BD spiller i tillegg til 3D Blu-ray også både DVD-Audio og SACD. Den har påkostet video- og lydkonvertering, noe som også gjør at den fint kan brukes med en stereoforsterker uten digitale innganger. Spilleren har i tillegg USB-inngang, som lar deg koble til en ekstern harddisk, og via nettverkskabelen eller en medfølgende trådløsadapter får du tilgang til musikksamlingen som ligger på datamaskinen.

Anlegget i bruk
Med elektronikken godt skjult i en hylle, er det høyttalerne som synes. Og den lekre designen er ingenting å gjemme bort. Jeg tror jeg aldri har hørt mer vellydende høyttalere på denne lille størrelsen. De drives med overbevisning av Onkyo-receiveren, og i vårt testrom låter høyttalerne enda bedre uten romkorreksjon på receiveren aktivert. Subwooferkorreksjonen bør derimot brukes.

Både musikk og film låter overbevisende, og surroundlyden er sammenhengende og meget luftig.

Grunnet de påkostede konverterne i spilleren, skulle det ikke forundre oss om lyden i stereo blir enda et lite hakk bedre analogt koblet, enn via HDMI. Vi har derimot ikke fått testet dette.

Årets anlegg består av:

  • Blu-ray-spiller:
    Cambridge Azur 751BD  6.998 kr Les test her
  • Surroundreceiver:
    Onkyo TX-NR809  9.995 kr Les test her
  • Surroundøyttalere:
    Paradigm MilleniaOne 5.1 + PBK  25.500 kr Les test her

Totalt 42.493 kr

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top