TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Årets anlegg

Årets anlegg denne gang er en stereoløsning satt sammen av rimelige komponenter, som alle utmerker seg i sin klasse. Og lyden er virkelig musikk i våre ører.

forfatter
Publisert 15.01.13 - 07:14
 • Platespiller: Pro-Ject Debut Carbon Esprit, 4.000 kr
 • Forsterker: Rotel RA-12, 6.495 kr
 • Høyttalere: Monitor Audio Bronze BX5, 5.800 kr

Totalt: 16.295 kr

Det er ingen selvfølge at gullvinnerne i hver sin respektive produktkategori er en veldig god match for hverandre. Men vi hadde en meget god følelse da vi valgte å bygge et anlegg med produktene vi kåret til vinnere i budsjettklassen.

Hvert produkt har vært i den litt høye enden av budsjettklassen, slik at når disse settes sammen til et komplett anlegg, er det nok mer korrekt å anse dette for å være et stereoanlegg i nedre mellomklasse. Likevel er litt over 16.000 kroner for en platespiller, forsterker og et par gode gulvhøyttalere en meget hyggelig pris. Spesielt med tanke på kvaliteten hver av komponentene representerer. Alle produktene har nemlig hver for seg feid gulvet med sine konkurrenter!

Anlegget
Grunnen til at vi har valgt platespiller som lydkilde, er – i tillegg til at platespillere er noe av det kuleste som finnes på hi-fi-markedet – at disse spillerne har fått en skikkelig opptur i rene salgstall. Folk digger virkelig vinyl!

Forsterkeren har platespillerinngang, og dessuten digitale innganger hvor du kan koble til TV-en og Blu-ray-spilleren for å gjøre anlegget helt komplett. iPod-en eller USB-minnepinnen med MP3-musikk kan plugges rett i USB-inngangen i front av forsterkeren.

Høyttalerne er blant de mest kompakte gulvhøyttalerne i sin klasse, noe som både gjør dem plasseringsvennlige og sørger for lite forvrengning fra kabinettet.

Lydkvaliteten
Det snertne, kompakte anlegget tar seg bra ut i stua, mens lydbildet strekker seg langt utenfor høyttalernes fysiske plassering. Der hvor lyden kommer ut av andre høyttalere, henger lyden imellom disse høyttalerne. Dette takket være lav kabinettforvrengning og høy oppløsning.

Ane Bruns ”It All Starts With One” låter fantastisk på vinyl, og dette anlegget får virkelig frem magien.

Men det er ikke bare vakre kvinnevokaler pakket inn i et stort lydlandskap som får anlegget til å skinne. For etter å ha dratt frem hip-hop-klassikeren ”Don’t Believe the Hype” fra Public Enemys album ”It Takes a Nation of Millions…” fra 1988, beviser disse komponentene at de virkelig også kan rytme og – ikke minst – bass. At forsterkeren er på beskjedne 2 x 60 watt og høyttalerne knapt rekker undertegnede til hoften, står ikke i veien for å gjengi rytmene med snert og trøkk. Et virkelig godt og allsidig anlegg.

Les testen av Pro-Ject Debut Carbon Esprit her

Les testen av Rotel RA-12 her

Les testen av Monitor Audio Bronze BX5 her

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Radio for spesielt interesserte Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.
Se! En platespiller fra Ikea! Ikea setter musikken i høysetet med Obegränsad platespiller, arbeidspult og hvilestol. I samarbeid med Swedish House Mafia
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend