Search
Generic filters

Årets anlegg

Årets anlegg denne gang er en stereoløsning satt sammen av rimelige komponenter, som alle utmerker seg i sin klasse. Og lyden er virkelig musikk i våre ører.

  • Platespiller: Pro-Ject Debut Carbon Esprit, 4.000 kr
  • Forsterker: Rotel RA-12, 6.495 kr
  • Høyttalere: Monitor Audio Bronze BX5, 5.800 kr

Totalt: 16.295 kr

Det er ingen selvfølge at gullvinnerne i hver sin respektive produktkategori er en veldig god match for hverandre. Men vi hadde en meget god følelse da vi valgte å bygge et anlegg med produktene vi kåret til vinnere i budsjettklassen.

Hvert produkt har vært i den litt høye enden av budsjettklassen, slik at når disse settes sammen til et komplett anlegg, er det nok mer korrekt å anse dette for å være et stereoanlegg i nedre mellomklasse. Likevel er litt over 16.000 kroner for en platespiller, forsterker og et par gode gulvhøyttalere en meget hyggelig pris. Spesielt med tanke på kvaliteten hver av komponentene representerer. Alle produktene har nemlig hver for seg feid gulvet med sine konkurrenter!

Anlegget
Grunnen til at vi har valgt platespiller som lydkilde, er – i tillegg til at platespillere er noe av det kuleste som finnes på hi-fi-markedet – at disse spillerne har fått en skikkelig opptur i rene salgstall. Folk digger virkelig vinyl!

Forsterkeren har platespillerinngang, og dessuten digitale innganger hvor du kan koble til TV-en og Blu-ray-spilleren for å gjøre anlegget helt komplett. iPod-en eller USB-minnepinnen med MP3-musikk kan plugges rett i USB-inngangen i front av forsterkeren.

Høyttalerne er blant de mest kompakte gulvhøyttalerne i sin klasse, noe som både gjør dem plasseringsvennlige og sørger for lite forvrengning fra kabinettet.

Lydkvaliteten
Det snertne, kompakte anlegget tar seg bra ut i stua, mens lydbildet strekker seg langt utenfor høyttalernes fysiske plassering. Der hvor lyden kommer ut av andre høyttalere, henger lyden imellom disse høyttalerne. Dette takket være lav kabinettforvrengning og høy oppløsning.

Ane Bruns ”It All Starts With One” låter fantastisk på vinyl, og dette anlegget får virkelig frem magien.

Men det er ikke bare vakre kvinnevokaler pakket inn i et stort lydlandskap som får anlegget til å skinne. For etter å ha dratt frem hip-hop-klassikeren ”Don’t Believe the Hype” fra Public Enemys album ”It Takes a Nation of Millions…” fra 1988, beviser disse komponentene at de virkelig også kan rytme og – ikke minst – bass. At forsterkeren er på beskjedne 2 x 60 watt og høyttalerne knapt rekker undertegnede til hoften, står ikke i veien for å gjengi rytmene med snert og trøkk. Et virkelig godt og allsidig anlegg.

Les testen av Pro-Ject Debut Carbon Esprit her

Les testen av Rotel RA-12 her

Les testen av Monitor Audio Bronze BX5 her

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.