Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Årets anlegg

Årets anlegg denne gang er en stereoløsning satt sammen av rimelige komponenter, som alle utmerker seg i sin klasse. Og lyden er virkelig musikk i våre ører.
  • Platespiller: Pro-Ject Debut Carbon Esprit, 4.000 kr
  • Forsterker: Rotel RA-12, 6.495 kr
  • Høyttalere: Monitor Audio Bronze BX5, 5.800 kr

Totalt: 16.295 kr

Det er ingen selvfølge at gullvinnerne i hver sin respektive produktkategori er en veldig god match for hverandre. Men vi hadde en meget god følelse da vi valgte å bygge et anlegg med produktene vi kåret til vinnere i budsjettklassen.

Hvert produkt har vært i den litt høye enden av budsjettklassen, slik at når disse settes sammen til et komplett anlegg, er det nok mer korrekt å anse dette for å være et stereoanlegg i nedre mellomklasse. Likevel er litt over 16.000 kroner for en platespiller, forsterker og et par gode gulvhøyttalere en meget hyggelig pris. Spesielt med tanke på kvaliteten hver av komponentene representerer. Alle produktene har nemlig hver for seg feid gulvet med sine konkurrenter!

Anlegget
Grunnen til at vi har valgt platespiller som lydkilde, er – i tillegg til at platespillere er noe av det kuleste som finnes på hi-fi-markedet – at disse spillerne har fått en skikkelig opptur i rene salgstall. Folk digger virkelig vinyl!

Forsterkeren har platespillerinngang, og dessuten digitale innganger hvor du kan koble til TV-en og Blu-ray-spilleren for å gjøre anlegget helt komplett. iPod-en eller USB-minnepinnen med MP3-musikk kan plugges rett i USB-inngangen i front av forsterkeren.

Annonse

Høyttalerne er blant de mest kompakte gulvhøyttalerne i sin klasse, noe som både gjør dem plasseringsvennlige og sørger for lite forvrengning fra kabinettet.

Lydkvaliteten
Det snertne, kompakte anlegget tar seg bra ut i stua, mens lydbildet strekker seg langt utenfor høyttalernes fysiske plassering. Der hvor lyden kommer ut av andre høyttalere, henger lyden imellom disse høyttalerne. Dette takket være lav kabinettforvrengning og høy oppløsning.

Annonse

Ane Bruns ”It All Starts With One” låter fantastisk på vinyl, og dette anlegget får virkelig frem magien.

Men det er ikke bare vakre kvinnevokaler pakket inn i et stort lydlandskap som får anlegget til å skinne. For etter å ha dratt frem hip-hop-klassikeren ”Don’t Believe the Hype” fra Public Enemys album ”It Takes a Nation of Millions…” fra 1988, beviser disse komponentene at de virkelig også kan rytme og – ikke minst – bass. At forsterkeren er på beskjedne 2 x 60 watt og høyttalerne knapt rekker undertegnede til hoften, står ikke i veien for å gjengi rytmene med snert og trøkk. Et virkelig godt og allsidig anlegg.

Les testen av Pro-Ject Debut Carbon Esprit her

Les testen av Rotel RA-12 her

Les testen av Monitor Audio Bronze BX5 her

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.