Search
Generic filters

Årets anbefalte Forsterkere

Gode høyttalere er ikke nok. God lyd forutsetter en skikkelig forsterker! Vi har tatt på oss jobben å finne frem til de beste forsterkerne, fra billig til dyrt.

Forsterker – Budsjettklasse – Onkyo A-5VL
Digital superlyd
Denne digitalforsterkeren er slank og ser ikke ut til å kunne gjøre noe særlig ut av seg. Gjør deg klar!
Med en CD-spiller koblet digitalt til koaksialinngangen briljerer Onkyo-forsterkeren med en lynkjapp transientrespons. Pianoanslag klinger ut med briljant attakk, hver tangent skilles tydelig fra den forrige. Dette er en rask forsterker med et meget velbalansert og nøytralt lydbilde. Her er ingen forførerisk varme eller fylde, i stedet gjengis hvert instrument med sin opprinnelige klangstruktur.

Med en dyr CD-spiller kan du ha mer å hente med analoginngangen. Bassen kan da bli mer utstrakt og energisk, som sammen med den fyldigere mellomtonen trekker lydbildet dypere innover mot horisonten.

Med tøffere, rytmisk rock har Onkyo også godt med liv. Men vær forsiktig med å dra på for mye, for når denne først går i forvrengning, låter det stygt.
Les test av Onkyo A-5VL på Lyd & Bilde
Forsterker – Mellomklasse, Hegel H70

Med digitale innganger
Hegels første forsterker under 10.000 kroner kan mer enn noen av sine storebrødre.

H70 er Hegels hittil rimeligste forsterker. Likevel har den innebygd digitalomformer for USB, koaks og optisk grensesnitt, og kan dermed tilføre mange digitale produkter et løft i lydkvalitet.

I tillegg låter forsterkeren imponerende bra. Den bevarer det musikalske budskapet på en bedre måte enn vi på forhånd hadde forventet, og 70 watt per kanal er faktisk ikke for lite. Forsterkeren kan spille høyt med god kontroll, om høyttalerne ikke er spesielt tungdrevne. Det er god tyngde i bassen, samtidig som oppløsningen i toppen er imponerende. Enten det er kompakthøyttalere eller litt store gulvhøyttalere gjør H70 jobben.Klangsignaturen er nøytral, med en litt fyldig nedre mellomtone (grunntoneområdet til mannsstemmer). Dette gjør at musikken aldri låter hardt og skarpt, samtidig som attakket er kjapt nok til at det aldri flyter ut.

Les test av Hegel H70 på Lyd & Bilde

Forsterker – Toppklasse – NAD M2
Flytter grenser
En sjelden gang dukker det opp produkter som endrer reglene og flytter grenser. Den integrerte NAD-forsterkeren er et slikt produkt.
Den ser kanskje unnselig ut, men bak den grå aluminiumfronten bor en fullblods forsterker som forener digital og analog teknologi til perfeksjon. NAD-forsterkeren på 250 W har bare to analoge lydinnganger. Den ene er balansert, den andre ikke, resten er digitale innganger. Digitale lydkilder havner direkte i forsterkerens 24-bits digitalkonverter som er i stand til å regne med 35-bits presisjon, som NAD mener er en fordel fordi prosesseringen av lydsignalet blir enda mer nøyaktig.

Med en innebygget digitalkonverter, kan man løfte lydkvaliteten fra digitale lydkilder mange hakk. Den gamle CD-spilleren kan få fornyet tillit fordi den slipper å omvandle digitalt til analogt, siden forsterkerens digitalkonverter vil gjøre en mye bedre jobb med signalbehandlingen.

Med unntak for forsterkerens strømkrevende oppstart, hvor sikringen MÅ være 16 ampere for at den ikke skal ryke, er NAD M2 veldig nær å være den perfekte forsterker. Den spiller himmelsk befridd for lyter, og slipper musikken frem uten å skrike her er jeg. Til prisen får man også en fleksibel og stabil forsterker som er i stand til å spille fremragende på det mest av høyttalere jeg kan komme på. NAD M2 er et ypperlig valg for alle som har mange digitale lydkilder, og ønsker et skikkelig løft i lydkvaliteten uten å bruke seriøst mye penger på ny forsterker. Sammenlignet med mange andre forsterkere vi har testet, er NAD M2 nesten et kupp. Man får nemlig både i pose og sekk med NAD M2.
Les test av Nad M2 på Lyd & Bilde

Forsterker – High-end – Hegel H7
Velfortjent gull!
Billig er det ikke, men så er det bra nok til at en velfortjent gullmedalje er på sin plass.

Legendestatusen til Mark Levinson har ført til skyhøye forventninger. De har ikke alltid blitt oppfylt, men med dette forsterkersettet er det ingen tvil. Forforsterkeren og den massive 55 kilo tunge effektforsterkeren overbeviste redaksjonen så til de grader.

Effektforsterkeren leverer 400 W per kanal. Kontinuerlig. Og mye mer enn det når det trengs. Forsterkeren er som effektforsterkeren, fullbalansert, det vil si at hele kretsløpet i begge kanaler har separat jord for lavest mulig støyterskel, og mest mulig musikk.
Forforsterkeren har også en SSP-merket inngang, slik at man kan koble den til en surroundforforsterker, og kombinere hjemmekino og stereo. På baksiden finner man tre balanserte XLR-innganger, og fire ubalanserte RCA-innganger, og den kan leveres med platespillerinngang mot et tillegg i prisen.

Forsterkersettet fra Mark Levinson rykker rett opp på listen over de beste forsterkerne jeg har hørt. De er totalt blottet for imponatoreffekter og fyrverkeri. I stedet er de fininnstilte instrumenter for musikkgjengivelse, med sublime kvaliteter fra øverste hylle. Dyrt er det, men du verden så deilig det er også. Mark Levinson No. 326S og No. 532 er sånne produkter man kjøper for at de skal vare, og de vil spille like fantastisk om 30 år som de gjør i dag. Hvem vet, kanskje får man pengene igjen dersom man selger dem om et par tiår. Det kan man knapt si om mye annen high-end.
Les test av på Mark Levinson N°326S og N°532 Lyd & Bilde

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker