Search
Generic filters

Årets anbefalte CD/BD-spiller

Enten du vil lytte til musikk eller se film starter alt her: Blu-ray spillerne, CD og D/A konverterne er de viktigste kildene til bra lyd og bilde hjemme.

CD/BD-spiller – CD-spiller – Denon DCD-2010AE
Årets overraskelse
Dette er på mange måter årets overraskelse. Denon-spilleren er hverken dyr eller billig, men verdt hver krone for de som verdsetter musikkformidling av høyeste klasse.
Denon-spilleren har praktisk nok en USB-inngang på fronten, til iPoden, og en ekstra digitalinngang på baksiden, slik at man kan bruke CD-spillerens digitalkonverter til to eksterne lydkilder. Dermed øker nytteverdien betraktelig. Foruten iPod-en, kan man koble til en mediespiller eller laptop, og få bedre lyd med spillerens interne konverter.

DCD-2010AE er solid bygget. Det oser kvalitet av spilleren, som er en av få spillere som arbeider med hele 32-bits digital signalbehandling. Den er også utstyrt med et egenprodusert stillegående drivverk, og påkostede komponenter som skal gi bedre lyd.

Resultatet er en av de mest prisverdige CD-spillerne vi har testet på lenge, riktignok ikke fullt så vellydende som den nesten fem ganger dyrere Wadia 381, men forskjellene er mindre enn man skulle tro. Med DCD-2010AE får man et superdetaljert og gjennomsiktig lydbilde, med stor dynamisk kontrast og naturlig og organisk klang. Man kan også spille SACD-er med DCD-2010AE.

Les test av Denon DCD-2010AE på Lyd & Bilde

CD/BD-spiller – Blu-ray-spiller – Philips BDP9600
Med digitale innganger
Philips har oppgradert sin beste Blu-ray spiller med 3D. BDP9600 består alle prøver med glans, men kanskje best av alt er den fornuftige prisen.

Philips BDP9600 er den hittil beste Blu-ray spilleren vi har testet, og leverer akkurat det vi forventer av en toppmodell: Svært bra bilde og lyd kombinert med utmerket brukervennlighet og hastighet. Dette er en solid og velbygget spiller beregnet på det kresne hjemmekinopublikummet. Blant høydepunktene på den nye modellen er den kraftige videochipen fra QDEO som skal sikre best mulig bildekvalitet, samt selvfølgelig støtten for de nye 3D-filmene.

Philips har forsøkt å minimere ubehaget med de spinnende platene til et minimum, ved å lage en meget rask spiller. BDP9600 leser Blu-ray filmene raskere enn de fleste spillerne vi har testet. I tillegg kan den både pause, spole og bytte spor svært hurtig, og det er heller ingen irriterende forsinkelse på fjernkontrollkommandoene. Dermed kan vi med sikkerhet si at brukerkomforten er godt ivaretatt.

Den virkelige godbiten med BDP9600 er videochipen fra QDEO, som tar seg av alt fra den generelle videobehandlingen til oppskalering av DVD til 1080p, samt mer avanserte bildeinnstillinger som lar deg gjøre små endringer av alt fra lysstyrke, skarphet, kontrast til skarphet og støyreduksjon. Bildekvaliteten fra Blu-ray er som forventet meget bra, og det er faktisk mulig å se noen subtile forskjeller mellom BDP9600 og vår gamle referanse fra Pioneer, den kostbare BDP-LX91. BDP9600 er litt bedre på å undertrykke støy, og virker i alle fall subjektivt litt skarpere enn Pioneer-en når bildet er i bevegelse. I tillegg gjør BDP9600 en upåklagelig jobb med DVD-filmer, som fremstår meget skarpe og støyfrie.

Les test av Philips BDP9600 på Lyd & Bilde

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.