Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Årets anbefalte CD/BD-spiller

Enten du vil lytte til musikk eller se film starter alt her: Blu-ray spillerne, CD og D/A konverterne er de viktigste kildene til bra lyd og bilde hjemme.

Skrevet av / 22.01.11 - 13:00
Årets anbefalte CD/BD-spiller

CD/BD-spiller – CD-spiller – Denon DCD-2010AE
Årets overraskelse
Dette er på mange måter årets overraskelse. Denon-spilleren er hverken dyr eller billig, men verdt hver krone for de som verdsetter musikkformidling av høyeste klasse.
Denon-spilleren har praktisk nok en USB-inngang på fronten, til iPoden, og en ekstra digitalinngang på baksiden, slik at man kan bruke CD-spillerens digitalkonverter til to eksterne lydkilder. Dermed øker nytteverdien betraktelig. Foruten iPod-en, kan man koble til en mediespiller eller laptop, og få bedre lyd med spillerens interne konverter.

DCD-2010AE er solid bygget. Det oser kvalitet av spilleren, som er en av få spillere som arbeider med hele 32-bits digital signalbehandling. Den er også utstyrt med et egenprodusert stillegående drivverk, og påkostede komponenter som skal gi bedre lyd.

Resultatet er en av de mest prisverdige CD-spillerne vi har testet på lenge, riktignok ikke fullt så vellydende som den nesten fem ganger dyrere Wadia 381, men forskjellene er mindre enn man skulle tro. Med DCD-2010AE får man et superdetaljert og gjennomsiktig lydbilde, med stor dynamisk kontrast og naturlig og organisk klang. Man kan også spille SACD-er med DCD-2010AE.

Les test av Denon DCD-2010AE på Lyd & Bilde

CD/BD-spiller – Blu-ray-spiller – Philips BDP9600
Med digitale innganger
Philips har oppgradert sin beste Blu-ray spiller med 3D. BDP9600 består alle prøver med glans, men kanskje best av alt er den fornuftige prisen.

Philips BDP9600 er den hittil beste Blu-ray spilleren vi har testet, og leverer akkurat det vi forventer av en toppmodell: Svært bra bilde og lyd kombinert med utmerket brukervennlighet og hastighet. Dette er en solid og velbygget spiller beregnet på det kresne hjemmekinopublikummet. Blant høydepunktene på den nye modellen er den kraftige videochipen fra QDEO som skal sikre best mulig bildekvalitet, samt selvfølgelig støtten for de nye 3D-filmene.

Philips har forsøkt å minimere ubehaget med de spinnende platene til et minimum, ved å lage en meget rask spiller. BDP9600 leser Blu-ray filmene raskere enn de fleste spillerne vi har testet. I tillegg kan den både pause, spole og bytte spor svært hurtig, og det er heller ingen irriterende forsinkelse på fjernkontrollkommandoene. Dermed kan vi med sikkerhet si at brukerkomforten er godt ivaretatt.

Den virkelige godbiten med BDP9600 er videochipen fra QDEO, som tar seg av alt fra den generelle videobehandlingen til oppskalering av DVD til 1080p, samt mer avanserte bildeinnstillinger som lar deg gjøre små endringer av alt fra lysstyrke, skarphet, kontrast til skarphet og støyreduksjon. Bildekvaliteten fra Blu-ray er som forventet meget bra, og det er faktisk mulig å se noen subtile forskjeller mellom BDP9600 og vår gamle referanse fra Pioneer, den kostbare BDP-LX91. BDP9600 er litt bedre på å undertrykke støy, og virker i alle fall subjektivt litt skarpere enn Pioneer-en når bildet er i bevegelse. I tillegg gjør BDP9600 en upåklagelig jobb med DVD-filmer, som fremstår meget skarpe og støyfrie.

Les test av Philips BDP9600 på Lyd & Bilde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top