Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Amazon kliner til med 4 nye smarthøyttalere

I tillegg kommer smartskjerm, ørepropper, briller – og en ring.

Skrevet av / 26.09.19 - 13:59
Amazon kliner til med 4 nye smarthøyttalere

Amazon mener tydeligvis alvor med sin Alexa smartassistent. I tillegg til å oppgradere Echo og Echo Dot, slippes en større og mer vellydende høyttaler i form av Echo Studio. Og dessuten deres minste høyttaleren noensinne, Echo Flex. Som plugges rett stikkontakta, og der sitter den!

Amazon Echo
Den nye Echo. Foto: Amazon

Nye Echo

I tredje generasjon får Echo oppdatert tekstildesign i flere ulike farger, og vi loves dessuten bedre lyd. Og det er bra, for da vi testet forgjengeren syntes vi lyden på musikk var i flateste laget – selv om lyden på tale var klokkeklar.

Echo har fått samme bestykning som Echo Plus, inkludert et 3-tommers basselement og økt innvendig volum for fyldigere bass. Vi loves også klarere mellomtone og diskant. Prisen er som før, 99 dollar.

Echo Flex
Echo Flex. Foto: Amazon

 

Echo Flex—plugges rett i veggen

Echo Flex er den hittil billigste Alexa-høyttaleren, og er nesten usynlig der den plugges rett i stikkontakta. Ingen kabler, ingen kluss. Til bare 25 dollar er det nå billigere enn noensinne å fylle huset med Alexa-assistenter. Smartfunksjonalitetene er de samme som på de større høyttalerne. Den bittelille høyttaleren er optimalisert til Alexas stemme, så den skal låte klart til tross for høyttalerens små mål.

Dersom du er redd for at Flex stjeler stikkontakten fra din mobillader, så kan du ta glede i at det også finnes en USB-kontakt, så du kan lade mobilen eller andre enheter rett fra høyttaleren.

Echo Dot with clock
Echo Dot with clock. Foto: Amazon

 

Echo Dot with clock – med klokke og LED-skjerm

Echo Dot er Amazons bestselgene smarthøyttaler hittil, og er en direkte konkurrent til den lille Google Home Mini. Echo Dot with clock er navnet på den nye utgaven, hvor man har gitt den en skjerm med LED-baklys, som automatisk justerer lysstyrken med rommet. Du kan for eksempel se klokken temperaturen utendørs, og det blir ekstra oversiktlig å sette alarmen om morgenen. Ønsker du å sove lenger, kan du slumre alarmen med en berøring på toppen av høyttaleren. Prisen er 60 dollar.

Echo Studio
Echo Studio. Foto: Amazon

 

Echo Studio – Stor høyttaler med «3D-lyd» og ekstra smarte funksjoner

Den største høyttaleren Echo Studio har hele fem innebygde, retningsbestemte høyttalerelementer. Denne har blitt utviklet for å gi premiumlyd med romfølelse, klarhet og dybde. Og er dermed en direkte konkurrent til Apples HomePod, men til halve prisen. En 5,25 tommers basshøyttaler, en oppgitt makseffekt på 330 watt og en bassrefleksport i bunnen skal sørge for rikelige mengder bass. Echo Studio har videre en 1-tommes diskant og tre 2-tommers mellomtoner, som til sammen skal gi en krisp og klar lyd. Den har dessuten en høyoppløst DAC og en effektforsterker med 100 kHz båndbredde, som skal gjøre at den kan spille av høyoppløste musikkformater. Ikke tilfeldig, ettersom Amazon akkurat har lansert høyoppløst strømming i USA (for øyeblikket ikke tilgjengelig i Norden).

Echo Studio måler automatisk akustikken i rommet og justerer lyden deretter, for optimal gjengivelse uansett hvor høyttaleren plasseres. Dette i likhet med nevnte HomePod, og dessuten den bærbare Sonos Move.

To Echo-høyttalere kan pares i stereo, og høyttaleren kan dessuten linkes med strømmeenheten Fire TV, så lyden strømmes direkte til høyttalerne. Uansett om lydformatet er Dolby Digital i 5.1 eller stereo, eller Dolby Atmos.

Echo Studio har også innebygd smarthjem-huben Zigbee, for å styre kompatible smartenheter.

Prisen er 200 dollar.

Echo Show 8
Echo Show 8. Foto: Amazon

 

Echo Show 8 – 8″ smartskjerm med kamera

Amazon mener at Echo Show er den mest fleksible smartskjermen på markedet. I tillegg til en 8-tommers skjerm garanterer de en krisp og kraftig lyd, og skjermen har et innebygd kamera som tildekkes automatisk av et deksel når det ikke er i bruk. For å beskytte privatlivet.

Med Show 8 kan du be Alexa spille TV-serier eller filmer, få opp steg-for-steg-matlagingsvideoer og oppskrifter, og dessuten melde deg på direktesendte matlagingskurs. Smartskjermen koster 130 dollar.

Echo Buds
Echo Buds. Foto: Amazon

 

Echo Buds—Helt trådløse ørepropper med Bose stødemping

Disse øreproppene gir direkte adgang til stemmeassistenten Alexa, uten å måtte berøre dem først. Hver ørepropp har to ytre mikrofoner og en indre, som sammen reduserer støy så Alexa hører deg også i støyende omgivelser. Be henne spille favorittmusikken din, eller få veibeskrivelser.

Til å spille musikk har hver ørepropp to elementer av typen balansert armatur, som har fordelen av raskere og renere gjengivelse av de høye frekvensene, enn standard dynamiske høyttalerelementer. Ofte brukes de ikke til bassgjengivelse, da stor slaglengde ikke er armaturenes sterkhet, men her har Amazon valgt samme teknologi til begge frekvensområdene.

Øreproppene har dessuten støydemping fra Bose, så vi forventer effektiv undertrykking av støy utenfra. Echo Buds er også sprutsikre, med IPX4-sertifisering.

Batteritiden er oppgitt til 5 timer med musikk, eller 4 timer med samtaler, og det medfølgende ladeetuiet gir tre ekstra ladinger.

Echo Buds får som nevnt tilgang til Alexa direkte via stemmen, men trykk og hold på øreproppen, og du får tilgang til telefonens innebygde hjelper – enten det er Siri eller Google Assistant.

 

Til slutt to produkter, som for tiden kun er tilgjengelige til utvalgte medlemmer

Echo Frames
Echo Frames. Foto: Amazon

 

Echo Frames – Briller med Alexa (kun på til inviterte medlemmer)

Med Echo Frames er tanken å gi berøringsfri tilgang til Alexa. Mens du bruker brillene kan du be assistenten gjør oppringninger, minne deg om dagens gjøremål eller høre på favoritt-spillelister eller -podkaster. Med et innebygd VIP-filt3er kan Frames velge å kun høre de telefonbeskjedene som er viktige for deg, mens resten filtreres bort. Du vil få alarm om et tapt anrop og fra hvem, så kan du sveipe langs brillearmen for å høre.

Echo Frames er laget for å se og føles ut som vanlige briller, og har ikke noe kamera eller skjerm. Dermed har de mye til felles med Bose Frames. Prisen for Echo Frames er 180 dollar, men kun et utvalg av Amazons Day One-medlemmer får tilbudet. Vi andre må vente til senere, hvorvidt prisen da vil endre seg vites ikke.

Echo Loop
Echo Loop. Foto: Amazon

 

Echo Loop – smartring

Enda et produkt kun tilgjengelig til Amazons innvidde Day One-medlemmer. Dette er en ring du har på fingeren, hvor du kan klikke på en knapp for å spørre Alexa om ting du lurer på. Hvor mye er det riktig å tipse på restaurant der du er på ferie? Har du husket å låse døra på huset? Ringen kan også brukes til telefonsamtaler.

Prisen til medlemmer blir 130 dollar. Om ringen kommer i salg til oss vanlige folk senere, vet vi ikke, og heller ikke hva endelig pris blir.

Klikk her for å lese hele pressemeldingen.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Gitarformet kjendisspiller

Streamer og strømmeforsterkere fra Arcam

Heftig mono-toppmodell fra Mola Mola

Dansk debut det svinger av

Nå har de laget en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbake

Denne så vi ikke komme

Denne har du neppe sett før

Polsk hi-fi er en greie

Scroll to Top