Studiohøyttalere

Annonse
Annonse
forfatter

Studiomonitorene kan skilte med en stor frekvensrekkevidde. Begge har 50 kHz som øverste grense, mens F5 går ned til 50 Hz i bunnen hvorpå F7 strekker seg helt ned til 44 Hz. Dette gjør at studioteknikeren hører det aller meste som foregår.

Begge høyttalermodellene har bassjustering under 300 Hz og diskantjustering over 5 khz, slik at lyden kan tilpasses noe til rom og smak. Volumkontroll er også på plass.

Høypassfilter
Ønsker du å bruke høyttalerne sammen med subwoofer, for eksempel den nye SubF, har høyttalerne et høypassfilter. Dette gjør også at høyttalerne tåler høyere lydtrykk.

Effekt og lydtrykk
Begge modellene har to innebygde forsterkere, én til diskantelementet og én til bassen. F5 har 50 watt total effekt, mens F7 har 100 watt. Dette gir maksimum lydtrykk på 106 dB for F5 og 109 dB for F7, målt én meter unna. Dette er et svært godt utgangspunkt for nærfelts monitoring, men kan vise seg å være litt knapt for den som ønsker slike til stuebruk.

Bestykning
Diskanten er en 3-tommers bånddiskant, og er Adams egen versjon av Oskar Heils AMT-prinsipp (Air Motion Transformer). F5 har en 5-tommers mellomtonebass, mens F7 ikke overraskende har en på 7 tommer.

Av innganger er både XLR, jack og RCA.

SubF har et 8-tommers element i bassreflekskabinett, med brevsprekkport i front.
SubF har et 8-tommers element i bassreflekskabinett, med brevsprekkport i front.

Subwoofer
Subwooferen SubF benytter et 8-tommers basselement med en stor 1,5-tommers talespole. Innebygd ICE Power-forsterkning på 150 watt RMS kan være akkurat passe.

adam-audio.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.