Search
Generic filters

Aktive monitorer fra Adam Audio

Studiomonitorene kan skilte med en stor frekvensrekkevidde. Begge har 50 kHz som øverste grense, mens F5 går ned til 50 Hz i bunnen hvorpå F7 strekker seg helt ned til 44 Hz. Dette gjør at studioteknikeren hører det aller meste som foregår.

Begge høyttalermodellene har bassjustering under 300 Hz og diskantjustering over 5 khz, slik at lyden kan tilpasses noe til rom og smak. Volumkontroll er også på plass.

Høypassfilter
Ønsker du å bruke høyttalerne sammen med subwoofer, for eksempel den nye SubF, har høyttalerne et høypassfilter. Dette gjør også at høyttalerne tåler høyere lydtrykk.

Effekt og lydtrykk
Begge modellene har to innebygde forsterkere, én til diskantelementet og én til bassen. F5 har 50 watt total effekt, mens F7 har 100 watt. Dette gir maksimum lydtrykk på 106 dB for F5 og 109 dB for F7, målt én meter unna. Dette er et svært godt utgangspunkt for nærfelts monitoring, men kan vise seg å være litt knapt for den som ønsker slike til stuebruk.

Bestykning
Diskanten er en 3-tommers bånddiskant, og er Adams egen versjon av Oskar Heils AMT-prinsipp (Air Motion Transformer). F5 har en 5-tommers mellomtonebass, mens F7 ikke overraskende har en på 7 tommer.

Av innganger er både XLR, jack og RCA.

SubF har et 8-tommers element i bassreflekskabinett, med brevsprekkport i front.
SubF har et 8-tommers element i bassreflekskabinett, med brevsprekkport i front.

Subwoofer
Subwooferen SubF benytter et 8-tommers basselement med en stor 1,5-tommers talespole. Innebygd ICE Power-forsterkning på 150 watt RMS kan være akkurat passe.

adam-audio.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.