BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Aktiv og trådløs Audiovector

Danske Audiovector har lisensiert svenske Opalums forsterkerteknologi, og lanserer snart en aktiv og trådløs høyttaler.

Modellen det er snakk om, er den kritikerroste Si3 Avantgarde, som vi har testet i Arreté-versjon. Den testen leser du her. Høyttaleren er utviklet med Ole Klifoths 34 års erfaring som høyttalerkonstruktør, som bakgrunn, og kombinert med Opalums Pulse og Actiline-teknologi, får man en aktiv høyttaler. Hvor forsterkeren er integrert i høyttaleren.

Det er blitt mulig fordi forsterkertrinnet fra Opalum arbeider digitalt, og da kan man lage forsterkermodulen langt mer kompakt, blant annet fordi det ikke stilles like store krav til kjøling.

Opalum

Ole Klifoth sier til L&B at forsterkermodulen leverer 3 x 70 w til hver høyttaler, og styres av en DSP (digital lydprosessor), hvor konstruktøren kan optimalisere cross-over time alignment, faselineære Besselfiltre og equaliseringen i høyttaleren, for best mulig integrasjon mellom høyttalerelementer, forsterker, og det innkomne lydsignal.

Høyttaleren har både analoge og digitale (optisk og koaksial) lydinnganger, og kan kobles til en iPhone som eneste lydkilde, om man vil. Men den har også trådløs mottak av lyd, og man kan strømme musikk til høyttaleren fra en hvilken som helst smartmobil, nettbrett eller laptop. Prosessoren arbeider med 24-bit/96 kHz oppløsning og frekvens, som betyr at man kan bruke høyoppløste lydformater sammen med høyttaleren, uten tap av kvalitet.

Den aktive Si 3 Avantgarde Arreté, vil koste omlag 80.000 kr paret, men da skal man huske på at man har forsterker, DAC og trådløs mottak i kombinasjon med et par utmerkede høyttalere.

Audiovector skal også lansere en digital aktiv utgave av de små Ki 1 Super, som vil koste omlag 12.000 kr paret.

Audiovector K, Ki, S og Si, In-wall og On-wall høyttalerne, skal alle kunne leveres med Opalums digitale forsterkermodul i fremtiden.

 

Audiovector

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!