Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Aktiv hodetelefon fra PSB

Skrevet av / 23.12.11 - 10:57
Aktiv hodetelefon fra PSB

Hodetelefoner får man kjøpt overalt. På supern, bensinstasjoner og i klesbutikker. Kvaliteten er det så som så med.

Noen kan hodetelefoner bedre enn andre. PSB er ikke de første vi tenker på. De har laget høyttalere siden 1972, og bare det, men når de lager sine første hodetelefoner er det grunn til å sperre øynene opp.

Og finne frem Q-tipsen.

For PSB KAN høyttalere. Bedre enn de fleste. Paul Barton og hans team har vel knapt laget en dårlig høyttaler, noen av dem er enestående. Som de knøttsmå PSB Imagine Mini (test), og den gulvstående Imagine T (test), for å nevne et par nyere modeller.

 

Aktiv støydemping

M4U 2 skal de første hodetelefonene hete. De er konstruert fra grunnen av med hjelp fra NRC i Canada (The National Research Council), og er utviklet ikke så ulikt en høyttaler. Man har benyttet et Kemar dummy hode med supernøyaktige kalibrerte mikrofoner i de kunstige ørene, og forsøkt å etterape romresponsen til en høyttaler så mye som mulig.

Resultatet skal være en tilnærmet snorrett frekvensgang, med bassgjengivelse som oppfører seg som om man hører på en høyttaler.

Et 40 mm element med neodymiummagneter ssitter i en oval øreklokke for optimal tilpasning til ørene og hodet.

Hodetelefonene bruker aktiv forsterkning og støydemping, og skal kunne dempe omkringliggende støy i frekvenser under 1000 hz med 18 dB. Ganske mye faktisk.

To mikrofoner per side plukker opp støy, en på innsiden og en på utsiden av hver øreklokke, og så gjør elektronikken resten.

Batteridrift

Den aktive kretsen drives av to 1,5V AAA-batterier (LR06), men M4U 2 kan brukes uten batterier. Da virker ikke støydempingen, men skulle batteriene være tømt etter de oppgitte 60 timenes driftstid, kan man likevel høre musikk.

Det finnes tre trinns drift av hodetelefonene: Passiv uten strømforbruk, aktiv med forsterkning – siden det sitter integrerte hodetelefonforsterkere her – og aktiv med støydemping.

Håndfrikontroll og mic

PSB M4U 2 kan klappes sammen og enkelt smyges ned i en bag, og ledningen er avtagbar. Det følger med en ekstra ledning med knapper til fjernstyring av musikken og mobilen, med mikrofon integert, slik at man kan føre en samtale uten å ta av hodetelefonene.

Hodetelefonene fra PSB skal være på vei ut i butikkene i løpet av januar 2012, og skal koste 2.995 kroner.

Følg med for test.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top