Search
Generic filters

AirPlay er også high-end

Spranget fra grammofoner i oljeplattform-klassen til trådløs strømming er stort, men lyd fra PC-en omfavnes av mange high-end produsenter. Om enn på ulikt vis.

Hegel benyttet sin egen digitalkonverter mellom forsterkerne og en iPad, som strømmet musikk trådløst. Bent Holter (bildet over) sa treffende nok at dette er hva folk bruker hjemme, så da demonstrerer vi Hegel med Logitech Sqeeezebox og iPad.

AirPlay er Apple standard for strømming av musikk fra iPod, iPad og iPhone, og Chapter har skjønt poenget allerede. De lanserte Notepad, en liten 2 x 250 w forsterker, som rett og slett er en trådløs AirPlay-forsterker man kan koble til det meste av høyttalere. Og styre avspillingen fra sofakroken, med en iPhone i hånden.

Mike Gregory fra Chapter forteller at prisen blir cirka 1500 Euro, men en rimeligere versjon vil komme senere, med litt mindre effekt.

Notepad-forsterkeren bygger på Chapters digitale forsterkerteknologi, slik vi kjenner den blant annet fra Precis-forsterkeren, men her er den eneste tilkoblingen trådløs.

Forsterkeren vil kunne leveres i farger for de som ønsker det, og er sannsynligvis klar i august i år. Litt senere kommer også en ny CD-spiller med digitale innganger , forforsterker og AirPlay-støtte, som man kan koble til en kommende effektforsterker i to, tre eller fem kanaler. I serien som vil hete Paperback.

Mens vi snakker om kompakte forsterkere, her er Audiovectors Ole Klifoth med prototypen på en aktiv høyttaler. Med USB, linje, koaksial og optisk digital inngang. Den DSP-styrte digitalforsterkeren som driver i dette tilfellet en K1 Signature, leverer 25 digitale watt og går flatt ned til 32 hz!

Aktive høyttalere er en positiv trend på messen, mange viser aktive løsninger, som passer til tv-en, PC-en eller rett og slett som en kompakt og praktisk oppgradering av lyden i hjemmet.

Som Amphion, er med en iPad som kilde koblet til en liten NuForce forsterker, og et par Amphion Helium 410 høyttalere.. For anledningen kledd i blå griller.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker