Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

AirPlay er også high-end

Spranget fra grammofoner i oljeplattform-klassen til trådløs strømming er stort, men lyd fra PC-en omfavnes av mange high-end produsenter. Om enn på ulikt vis.

Skrevet av / 21.05.11 - 16:02
AirPlay er også high-end

Hegel benyttet sin egen digitalkonverter mellom forsterkerne og en iPad, som strømmet musikk trådløst. Bent Holter (bildet over) sa treffende nok at dette er hva folk bruker hjemme, så da demonstrerer vi Hegel med Logitech Sqeeezebox og iPad.

AirPlay er Apple standard for strømming av musikk fra iPod, iPad og iPhone, og Chapter har skjønt poenget allerede. De lanserte Notepad, en liten 2 x 250 w forsterker, som rett og slett er en trådløs AirPlay-forsterker man kan koble til det meste av høyttalere. Og styre avspillingen fra sofakroken, med en iPhone i hånden.

Mike Gregory fra Chapter forteller at prisen blir cirka 1500 Euro, men en rimeligere versjon vil komme senere, med litt mindre effekt.

Notepad-forsterkeren bygger på Chapters digitale forsterkerteknologi, slik vi kjenner den blant annet fra Precis-forsterkeren, men her er den eneste tilkoblingen trådløs.

Forsterkeren vil kunne leveres i farger for de som ønsker det, og er sannsynligvis klar i august i år. Litt senere kommer også en ny CD-spiller med digitale innganger , forforsterker og AirPlay-støtte, som man kan koble til en kommende effektforsterker i to, tre eller fem kanaler. I serien som vil hete Paperback.

Mens vi snakker om kompakte forsterkere, her er Audiovectors Ole Klifoth med prototypen på en aktiv høyttaler. Med USB, linje, koaksial og optisk digital inngang. Den DSP-styrte digitalforsterkeren som driver i dette tilfellet en K1 Signature, leverer 25 digitale watt og går flatt ned til 32 hz!

Aktive høyttalere er en positiv trend på messen, mange viser aktive løsninger, som passer til tv-en, PC-en eller rett og slett som en kompakt og praktisk oppgradering av lyden i hjemmet.

Som Amphion, er med en iPad som kilde koblet til en liten NuForce forsterker, og et par Amphion Helium 410 høyttalere.. For anledningen kledd i blå griller.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top