BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

AirPlay er også high-end

Spranget fra grammofoner i oljeplattform-klassen til trådløs strømming er stort, men lyd fra PC-en omfavnes av mange high-end produsenter. Om enn på ulikt vis.

Hegel benyttet sin egen digitalkonverter mellom forsterkerne og en iPad, som strømmet musikk trådløst. Bent Holter (bildet over) sa treffende nok at dette er hva folk bruker hjemme, så da demonstrerer vi Hegel med Logitech Sqeeezebox og iPad.

AirPlay er Apple standard for strømming av musikk fra iPod, iPad og iPhone, og Chapter har skjønt poenget allerede. De lanserte Notepad, en liten 2 x 250 w forsterker, som rett og slett er en trådløs AirPlay-forsterker man kan koble til det meste av høyttalere. Og styre avspillingen fra sofakroken, med en iPhone i hånden.

Mike Gregory fra Chapter forteller at prisen blir cirka 1500 Euro, men en rimeligere versjon vil komme senere, med litt mindre effekt.

Notepad-forsterkeren bygger på Chapters digitale forsterkerteknologi, slik vi kjenner den blant annet fra Precis-forsterkeren, men her er den eneste tilkoblingen trådløs.

Forsterkeren vil kunne leveres i farger for de som ønsker det, og er sannsynligvis klar i august i år. Litt senere kommer også en ny CD-spiller med digitale innganger , forforsterker og AirPlay-støtte, som man kan koble til en kommende effektforsterker i to, tre eller fem kanaler. I serien som vil hete Paperback.

Mens vi snakker om kompakte forsterkere, her er Audiovectors Ole Klifoth med prototypen på en aktiv høyttaler. Med USB, linje, koaksial og optisk digital inngang. Den DSP-styrte digitalforsterkeren som driver i dette tilfellet en K1 Signature, leverer 25 digitale watt og går flatt ned til 32 hz!

Aktive høyttalere er en positiv trend på messen, mange viser aktive løsninger, som passer til tv-en, PC-en eller rett og slett som en kompakt og praktisk oppgradering av lyden i hjemmet.

Som Amphion, er med en iPad som kilde koblet til en liten NuForce forsterker, og et par Amphion Helium 410 høyttalere.. For anledningen kledd i blå griller.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!