TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

AirPlay er også high-end

Spranget fra grammofoner i oljeplattform-klassen til trådløs strømming er stort, men lyd fra PC-en omfavnes av mange high-end produsenter. Om enn på ulikt vis.

forfatter
Publisert 21.05.11 - 16:02

Hegel benyttet sin egen digitalkonverter mellom forsterkerne og en iPad, som strømmet musikk trådløst. Bent Holter (bildet over) sa treffende nok at dette er hva folk bruker hjemme, så da demonstrerer vi Hegel med Logitech Sqeeezebox og iPad.

AirPlay er Apple standard for strømming av musikk fra iPod, iPad og iPhone, og Chapter har skjønt poenget allerede. De lanserte Notepad, en liten 2 x 250 w forsterker, som rett og slett er en trådløs AirPlay-forsterker man kan koble til det meste av høyttalere. Og styre avspillingen fra sofakroken, med en iPhone i hånden.

Mike Gregory fra Chapter forteller at prisen blir cirka 1500 Euro, men en rimeligere versjon vil komme senere, med litt mindre effekt.

Notepad-forsterkeren bygger på Chapters digitale forsterkerteknologi, slik vi kjenner den blant annet fra Precis-forsterkeren, men her er den eneste tilkoblingen trådløs.

Forsterkeren vil kunne leveres i farger for de som ønsker det, og er sannsynligvis klar i august i år. Litt senere kommer også en ny CD-spiller med digitale innganger , forforsterker og AirPlay-støtte, som man kan koble til en kommende effektforsterker i to, tre eller fem kanaler. I serien som vil hete Paperback.

Mens vi snakker om kompakte forsterkere, her er Audiovectors Ole Klifoth med prototypen på en aktiv høyttaler. Med USB, linje, koaksial og optisk digital inngang. Den DSP-styrte digitalforsterkeren som driver i dette tilfellet en K1 Signature, leverer 25 digitale watt og går flatt ned til 32 hz!

Aktive høyttalere er en positiv trend på messen, mange viser aktive løsninger, som passer til tv-en, PC-en eller rett og slett som en kompakt og praktisk oppgradering av lyden i hjemmet.

Som Amphion, er med en iPad som kilde koblet til en liten NuForce forsterker, og et par Amphion Helium 410 høyttalere.. For anledningen kledd i blå griller.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Følg Lyd & Bilde