HIGH-END 2011

Spranget fra grammofoner i oljeplattform-klassen til trådløs strømming er stort, men lyd fra PC-en omfavnes av mange high-end produsenter. Om enn på ulikt vis.
Annonse
Annonse
forfatter

Hegel benyttet sin egen digitalkonverter mellom forsterkerne og en iPad, som strømmet musikk trådløst. Bent Holter (bildet over) sa treffende nok at dette er hva folk bruker hjemme, så da demonstrerer vi Hegel med Logitech Sqeeezebox og iPad.

AirPlay er Apple standard for strømming av musikk fra iPod, iPad og iPhone, og Chapter har skjønt poenget allerede. De lanserte Notepad, en liten 2 x 250 w forsterker, som rett og slett er en trådløs AirPlay-forsterker man kan koble til det meste av høyttalere. Og styre avspillingen fra sofakroken, med en iPhone i hånden.

Mike Gregory fra Chapter forteller at prisen blir cirka 1500 Euro, men en rimeligere versjon vil komme senere, med litt mindre effekt.

Notepad-forsterkeren bygger på Chapters digitale forsterkerteknologi, slik vi kjenner den blant annet fra Precis-forsterkeren, men her er den eneste tilkoblingen trådløs.

Annonse

Forsterkeren vil kunne leveres i farger for de som ønsker det, og er sannsynligvis klar i august i år. Litt senere kommer også en ny CD-spiller med digitale innganger , forforsterker og AirPlay-støtte, som man kan koble til en kommende effektforsterker i to, tre eller fem kanaler. I serien som vil hete Paperback.

Mens vi snakker om kompakte forsterkere, her er Audiovectors Ole Klifoth med prototypen på en aktiv høyttaler. Med USB, linje, koaksial og optisk digital inngang. Den DSP-styrte digitalforsterkeren som driver i dette tilfellet en K1 Signature, leverer 25 digitale watt og går flatt ned til 32 hz!

Aktive høyttalere er en positiv trend på messen, mange viser aktive løsninger, som passer til tv-en, PC-en eller rett og slett som en kompakt og praktisk oppgradering av lyden i hjemmet.

Annonse

Som Amphion, er med en iPad som kilde koblet til en liten NuForce forsterker, og et par Amphion Helium 410 høyttalere.. For anledningen kledd i blå griller.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Ny 35mm med avansert konstruksjon.
DJI FPV kan fly i 140 km/t, hvis du tør.
Billig inngangsbillett til analog fotografering.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Og de blir ikke akkurat billige!
Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.