AHB2: Ny stereoforsterker fra Benchmark

Benchmarks nye forsterker tar i bruk ny patentert teknikk fra THX, med rekordlav forvrengning som resultat!

Skrevet av / 18.02.15 - 15:04
AHB2: Ny stereoforsterker fra Benchmark

Benchmark Media er kjent for sine D/A konvertere til proff- og studiobruk, som også har fått mange tilhengere blant hi-fi og musikkentusiaster. Nå har de utviklet sin første forsterker med lisens fra THX.

THX-logoen ser man titt og ofte både på forsterkere og surroundreceivere: Et stempel som innebærer at Lucasfilms tekniske avdeling har godkjent produktet etter noen fastsatte kvalitetsnormer. Benchmarks nye forsterker går imidlertid enda lenger, ved å ta i bruk ny teknikk som THX selv har vært med på å utvikle.

AHB2_BLK_FrontRight_06_2a826c60-d166-4766-9c51-bb09e8e719ad
Benchmark AHB2
Helt konkret dreier det seg om en «ny» type forsterker som skal kombinere den relativt gode effektiviteten til klasse AB prinsippet, med lydkvaliteten til klasse A, ved hjelp av såkalt feed forward feilkorreksjon. Målet er å unngå crossover-forvrengningen som oppstår når utgangstrinnene i forsterkeren veksler mellom positiv og negativ. Om begrepene høres kjente ut, kan det være fordi Hegel hevder å oppnå noe av det samme med sin SoundEngine teknologi. THX kaller sitt patent ACHROMATIC AUDIO AMPLIFIER TECHNOLOGY (THX AAA), en «forsterker uten farge».

Store ord altså, men spesifikasjonene på den nye forsterkeren er ganske imponerende: AHB2 oppgis å levere henholdsvis 100, 130, 190 og 240 watt i 8/6/4/3 ohm, eller 340 watt brokoblet i 8 ohm. Signal/støyforholdet oppgis til utrolige 130 desibel (20Hz-20kHz). Benchmark hevder videre at forsterkeren beholder dette rekordlave støygulvet også ved høye lyttenivåer, som kan tolkes til praktisk talt null hørbar forvrengning under normale lytteforhold, med et svært stort dynamikkområde.

benchmark ahb2-2
AHB2_TUV_Rear_Top_Mid_23eb14e1-52db-444c-aaaf-f24e9b515f2a
Benchmark har utviklet AHB2 for å kunne tilby en forsterker til sine høyoppløste DAC-produkter. Forsterkeren har derfor kompakte mål og er bare 28 centimeter bred. En bredere front for 19″ rackmontering er også tilgjengelig. AHB2 kommer med profesjonelle tilkoblinger, herunder XLR stereoinnganger og Speakon utganger i tillegg til vanlige 4 mm høyttalerkontakter. Forsterkeren har også sjaltbar følsomhet for kunne tilpasses proff- og hjemmeprodukter.

Prisen på AHB2 blir 3000 dollar, eller ca 28.000 kroner med dagens kurs.

Norsk importør er PROLYD.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Billig platespiller med innebygget høyttaler

Scroll to Top