TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

AHB2: Ny stereoforsterker fra Benchmark

Benchmarks nye forsterker tar i bruk ny patentert teknikk fra THX, med rekordlav forvrengning som resultat!

forfatter
Publisert 18.02.15 - 15:04

Benchmark Media er kjent for sine D/A konvertere til proff- og studiobruk, som også har fått mange tilhengere blant hi-fi og musikkentusiaster. Nå har de utviklet sin første forsterker med lisens fra THX.

THX-logoen ser man titt og ofte både på forsterkere og surroundreceivere: Et stempel som innebærer at Lucasfilms tekniske avdeling har godkjent produktet etter noen fastsatte kvalitetsnormer. Benchmarks nye forsterker går imidlertid enda lenger, ved å ta i bruk ny teknikk som THX selv har vært med på å utvikle.

AHB2_BLK_FrontRight_06_2a826c60-d166-4766-9c51-bb09e8e719ad
Benchmark AHB2
Helt konkret dreier det seg om en «ny» type forsterker som skal kombinere den relativt gode effektiviteten til klasse AB prinsippet, med lydkvaliteten til klasse A, ved hjelp av såkalt feed forward feilkorreksjon. Målet er å unngå crossover-forvrengningen som oppstår når utgangstrinnene i forsterkeren veksler mellom positiv og negativ. Om begrepene høres kjente ut, kan det være fordi Hegel hevder å oppnå noe av det samme med sin SoundEngine teknologi. THX kaller sitt patent ACHROMATIC AUDIO AMPLIFIER TECHNOLOGY (THX AAA), en «forsterker uten farge».

Store ord altså, men spesifikasjonene på den nye forsterkeren er ganske imponerende: AHB2 oppgis å levere henholdsvis 100, 130, 190 og 240 watt i 8/6/4/3 ohm, eller 340 watt brokoblet i 8 ohm. Signal/støyforholdet oppgis til utrolige 130 desibel (20Hz-20kHz). Benchmark hevder videre at forsterkeren beholder dette rekordlave støygulvet også ved høye lyttenivåer, som kan tolkes til praktisk talt null hørbar forvrengning under normale lytteforhold, med et svært stort dynamikkområde.

benchmark ahb2-2
AHB2_TUV_Rear_Top_Mid_23eb14e1-52db-444c-aaaf-f24e9b515f2a
Benchmark har utviklet AHB2 for å kunne tilby en forsterker til sine høyoppløste DAC-produkter. Forsterkeren har derfor kompakte mål og er bare 28 centimeter bred. En bredere front for 19″ rackmontering er også tilgjengelig. AHB2 kommer med profesjonelle tilkoblinger, herunder XLR stereoinnganger og Speakon utganger i tillegg til vanlige 4 mm høyttalerkontakter. Forsterkeren har også sjaltbar følsomhet for kunne tilpasses proff- og hjemmeprodukter.

Prisen på AHB2 blir 3000 dollar, eller ca 28.000 kroner med dagens kurs.

Norsk importør er PROLYD.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Integrert og trådløs Rotel forsterker Har strømming og DAC innebygget.
Prisgunstig platespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og innebygget phonotrinn.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Rega-forsterkeren har blitt "digital" Rega har tviholdt på analoge innganger på sine forsterkere. Men nå har de endelig tatt steget inn i den moderne hverdagen.
Ny toppserie fra Audiolab Britiske Audiolab lanserer en helt ny forsterker - og faktisk en CD-transport også!
Følg Lyd & Bilde