Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Aavik SD-880 DAC

Forener strømming og DAC.

Skrevet av / 04.12.23 - 11:43
Aavik SD-880 DAC

Begrepet high-end får en annen mening når man snakker om produkter som Aavik SD-880. Den stiller i en klasse hvor utvalget ikke er stort, men eksklusivt.

Den har bare én oppgave, nemlig å fungere som en nettverkstrømmer, og med den innebyggede digitalomvandleren, har man muligheten til å koble til digitale lydkilder.

Designet er som alt fra Flemming Erik Rasmussens blyant, av det spektakulære slaget. Det samme kan man si om prisen, som er smått utrolige 67.000 Euro. Tett på millionen altså.

Foto: Aavik

For de pengene får man en streaming DAC som ikke har noen digital signatur, i følge Aavik. SD-880 bruker Aaviks non-switching Continuum Processing DAC, som de selv kaller den. Den oppsampler signalet til 22 MHz og så konverteres det til et analogt signal.

Konstruktøren selv, Michael Børresen, sier at de oppdaget at den vanlige svitsjeprosessen en digitalomvandler bruker når signalet konverteres, skaper en hørbar digital signatur, som de har eliminert i SD-880.

Streamer DAC-en er tilgjengelig hos utvalgte forhandlere.

Foto: Aavik

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 hendelser på “Aavik SD-880 DAC”

  1. Hvorfor har ikke en DAC til «tett på millionen» balanserte analoge utganger?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top