TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Aavik C-580 og P-580

Med 580-serien flytter Aavik grensene, og prisene oppover.

forfatter
Publisert 22.09.21 - 09:00

De er så ferske at de ikke har rukket å etablere seg som en high-end produsent ‘alle’ har hørt om. Det kan selvsagt endre seg for nå øker utvalget av produkter fra den purunge danske produsenten.

Forforsterkeren Aavik C-580 og effektforstekeren P-580, legger seg på dobbel pris av 280-serien, men har også noe ekstra å by på.

I følge dem selv, har svitsjeløs optisk overføring (LDR) av signalet redusert støynivået, og et innerchassis i kobber reduserer hysterese som kan påvirke signalet negativt.

AAVIK C-580

Forforsterkeren C-580 har separat strømforsyning og kan bruke Aaviks analoge delefilter hvor man kan koble til en subwoofer. Det er også mulig å bruke analog romkorreksjon med C-580, men det er uklart hvordan det skal fungere i praksis. Aavik sier i pressemeldingen at forsterkeren ’tilpasser lydkvaliteten til romstørrelsen’.

Effektforsterkeren P-580 bruker pulsbreddemodulasjon, PWM, sammen med noe Aavik kaller UMAC – Unmacthed Audio Control, som enkelt fortalt er en svitsjeløs løsning som reduserer forvrengning og høyfrekvent støy.

Sammen med en ‘avansert’ tilbakekobling, skal P-580 ha høy dempingsfaktor i tillegg.

Aavik har oppgitt prisene i pressemeldingen, og en C-580 skal koste 25.000 Euro, mens effektforsterkeren P-580 er priset til det samme. Delefilteret koster 4000 Euro.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Rimelig inngangsbillett til høyoppløst lyd Strømming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en enkel måte å strømme høyoppløst på.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Prisbelønnet RIAA i ny utgave Verteres platespillerforsterker har kommet i en oppdatert utgave, kalt Phono-1 MKII L
Det beste kjøpet i klassen Pro-Ject Debut Pro markerer selskapets 30-årsjubileum med stil og finesse.
NAD 3020 - klassikeren vi ikke glemmer Den lille, brune NAD-forsterkeren skapte furore. Ingen hadde hørt så god lyd fra en liten forsterker som kostet så lite.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend