Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Aavik C-580 og P-580

Med 580-serien flytter Aavik grensene, og prisene oppover.

Skrevet av / 22.09.21 - 09:00
Aavik C-580 og P-580

De er så ferske at de ikke har rukket å etablere seg som en high-end produsent ‘alle’ har hørt om. Det kan selvsagt endre seg for nå øker utvalget av produkter fra den purunge danske produsenten.

Forforsterkeren Aavik C-580 og effektforstekeren P-580, legger seg på dobbel pris av 280-serien, men har også noe ekstra å by på.

I følge dem selv, har svitsjeløs optisk overføring (LDR) av signalet redusert støynivået, og et innerchassis i kobber reduserer hysterese som kan påvirke signalet negativt.

AAVIK C-580

Forforsterkeren C-580 har separat strømforsyning og kan bruke Aaviks analoge delefilter hvor man kan koble til en subwoofer. Det er også mulig å bruke analog romkorreksjon med C-580, men det er uklart hvordan det skal fungere i praksis. Aavik sier i pressemeldingen at forsterkeren ’tilpasser lydkvaliteten til romstørrelsen’.

Effektforsterkeren P-580 bruker pulsbreddemodulasjon, PWM, sammen med noe Aavik kaller UMAC – Unmacthed Audio Control, som enkelt fortalt er en svitsjeløs løsning som reduserer forvrengning og høyfrekvent støy.

Sammen med en ‘avansert’ tilbakekobling, skal P-580 ha høy dempingsfaktor i tillegg.

Aavik har oppgitt prisene i pressemeldingen, og en C-580 skal koste 25.000 Euro, mens effektforsterkeren P-580 er priset til det samme. Delefilteret koster 4000 Euro.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top