Search
Generic filters

A-9000R – grom stereoforsterker fra Onkyo

Det rykker litt i hi-fi foten når vi leser om Onkyos nye integrerte.

Onkyo høster mye ros for sine surroundreceivere for tiden, men hi-fi avdelingen deres ligger heller ikke på latsiden, later det til.

A-9000R markerer et aldri så lite comeback for store, tunge og gromme hi-fi komponenter fra Onkyo. Den nye toppmodellen kan skilte med 2 x 140 watt utgangseffekt, høy lydkvalitet og meget gode tilkoblingsmuligheter.

Forsterkeren er påkostet både innvendig og utvendig med audiofile komponenter, ekstra stor strømforsyning og kabinett i aluminium, som bidrar til en vekt på over 18 kilo.

Selve «hjertet» i forsterkeren er strømforsyningen som benytter Onkyo’s nye Advanced Wide Range Amplifier Technology (AWRAT). Bak det kronglete navnet (ja, japanerne liker slike) skal det ligge en renere lydgjengivelse med bedre signal/støy-forhold og mindre forvrengning. Og med bakgrunn i tidligere erfaringer med Onkyos forsterkere er nok dette mer enn bare tomme ord.

Interessant og tidsriktig er det også at Onkyo har utstyrt forsterkeren med hele 5 digitale innganger, derav 2 koaksiale, 1 optisk, 1 AES/EBU og en egen USB-inngang for avspilling av musikkfiler fra minnepinner. Digital-til-analog omvandlingen gjøres av to Wolfson 192kHz/24-bit DAC-er.

Forsterkeren har også platespillerinngang med valg mellom MM- og MC-pickup, samt en Pre Out/Main in sløyfe som gjør det mulig å utnytte forforsterker- og effektforsterkerdelen separat, for eksempel i kombinasjon med en surroundreceiver eller prosessor.

A-9000R koster 14.995 kroner. Onkyo leverer også den matchende CD-spilleren C-7000R.

 

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!