A-9000R – grom stereoforsterker fra Onkyo

Det rykker litt i hi-fi foten når vi leser om Onkyos nye integrerte.
Annonse
Annonse
forfatter

Onkyo høster mye ros for sine surroundreceivere for tiden, men hi-fi avdelingen deres ligger heller ikke på latsiden, later det til.

A-9000R markerer et aldri så lite comeback for store, tunge og gromme hi-fi komponenter fra Onkyo. Den nye toppmodellen kan skilte med 2 x 140 watt utgangseffekt, høy lydkvalitet og meget gode tilkoblingsmuligheter.

Forsterkeren er påkostet både innvendig og utvendig med audiofile komponenter, ekstra stor strømforsyning og kabinett i aluminium, som bidrar til en vekt på over 18 kilo.

Selve «hjertet» i forsterkeren er strømforsyningen som benytter Onkyo’s nye Advanced Wide Range Amplifier Technology (AWRAT). Bak det kronglete navnet (ja, japanerne liker slike) skal det ligge en renere lydgjengivelse med bedre signal/støy-forhold og mindre forvrengning. Og med bakgrunn i tidligere erfaringer med Onkyos forsterkere er nok dette mer enn bare tomme ord.

Interessant og tidsriktig er det også at Onkyo har utstyrt forsterkeren med hele 5 digitale innganger, derav 2 koaksiale, 1 optisk, 1 AES/EBU og en egen USB-inngang for avspilling av musikkfiler fra minnepinner. Digital-til-analog omvandlingen gjøres av to Wolfson 192kHz/24-bit DAC-er.

Forsterkeren har også platespillerinngang med valg mellom MM- og MC-pickup, samt en Pre Out/Main in sløyfe som gjør det mulig å utnytte forforsterker- og effektforsterkerdelen separat, for eksempel i kombinasjon med en surroundreceiver eller prosessor.

A-9000R koster 14.995 kroner. Onkyo leverer også den matchende CD-spilleren C-7000R.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.