Når mobilen ikke duger

Astell & Kerns nye musikkspiller lover høyoppløst lyd i et lettvint format.

Skrevet av / 26.04.15 - 21:17
Når mobilen ikke duger

Mange musikk- og lydinteresserte er tilfreds med å streame musikk fra tjenester som Spotify, Wimp eller Tidal via mobilen. Men for noen entusiaster er kun det beste godt nok: de vil ha muligheten til å spille av høyoppløste (24 bit) musikkfiler, og da faller valget gjerne på en dedikert musikkspiller med større lagringskapasitet.

Her kommer high-end kreasjoner som Astell & Kern inn i bildet. AK Jr er en ny og relativt sett rimelig musikkspiller fra japanske iRiver, som skal by på mange av godbitene vi finner i dyrere modeller som AK240.

- Hva slags smartmobil er det der? Vil du få sannsynligvis få spørsmål om med en Astell & Kern i hånda. AK lager bærbare high-end musikkspillere med en design og utførelse som skiller seg markant fra mye annet på markedet.
– Hva slags smartmobil er det der? Vil du få sannsynligvis få spørsmål om med en Astell & Kern i hånda. AK lager bærbare high-end musikkspillere med en design og utførelse som skiller seg markant fra mye annet på markedet.

Utførelsen er lekker, med ett skall og volumratt av aluminium. AK Jr har en skrå design på frontplaten som går fra 6.9 millimeter på det tynneste (omtrent som en iPhone 6) til 8.9 på det tykkeste, og veier bare 93 gram. Touch-skjermen måler 3,1 tommer.

Spilleren støtter høyoppløste musikkfiler (24-bit/192 kHz) i en rekke formater inkludert DSD, som konverteres til PCM-lyd. Med hele 64 gigabyte intern lagrings skal det være rikelig plass til favorittmusikken (+ utvidbar til 128 GB via microSD kortplass). AK JR kan også fungere som en USB-DAC ved å koble den til Mac eller PC.

Når du så vil ha musikken ut, finnes flere muligheter: Hodetelefonutgangen byr på 1.95 volt utgangsspenning, og skal dermed ha rikelig med kraft til å drive krevende hodetelefoner uten behov for separat hodetelefonforsterker. Spilleren støtter også Bluetooth 4.0, slik at du kan streame musikken til trådløse hodetelefoner og høyttalere.

Astell & Kern AK JR skal etter planen koste rundt 4700-5000 kroner og har offisiell lansering under den årlige München High-end messen i mai.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Scroll to Top