Høyttaler

Høyttaleren er verdens første trådløse 3D-høyttaler, og skal gi like god lyd, uansett hvor i rommet man sitter.
Annonse
Annonse
forfatter

Loewe 3D Orchestra IS, trenger bare en strømkabel. Ellers er den trådløs. Den slanke sylindeformede høyttaleren, som har forsterkeren innebygget, skal i følge Loewe levere tredimensjonal lyd, gjennom at musikken spres i sfæriske lydbølger i alle retninger fra høyttaleren. Det betyr ikke abre at lyden skal være lik i alle retninger, men også at de ikke er så kilne på plassering. Hverken av høyttaler eller lytter.

Spredningsmønsteret etableres etter at høyttaleren selv måler avstander til vegger, tak og gulv, og korrigerer spredningen etterpå.

3D_Orchestra_01_TECH-AUFBAU_RGB

Når man har pakket ut høyttalerne og satt dem på et passende sted, for eksempel en på hver side av tv-en, kobler man til en mikrofon som plasseres foran sofan. Med et tastetrykk starter en oppsettsprosess hvor lyden kaliberes til rommet, ikke ulikt oppsettet av en surroundreceiver og et 2.1-kanasl høyttalersett.

3D Orchestra IS, kan brukes i både stereo-og surroundoppsett, og pares med en Loewe subwoofer for bedre bassrespons.

Annonse

3D_Orchestra_Speaker_Subwoofer_TV_Individual_RGB

Loewe sier at det egentlig ikke skal spille så stor rolle om høyttalerne ikke er plassert nøyaktig like langt fra hverandre, i samme høyde, eller like nært bakvegge. Elektronikken er avansert nok til å klare å kompensere for akustiske avvik, sies det.

At de er trådløse gjør dem også mer fleksible. De kan settes på hyller, henges på veggen eller settes på gulvstativer, og kan leveres med topp og bunnlokk i flere farger, som også matcher Loewes fargepalett på tv-ene derfra.

Pris for et 5,1-kanalssett blir 25.000 kr, mens et 3,1-kanalssett koster 17.000 kr. Vi skal absolutt få testet 3D Orchestra IS, så finner vi ut om Loewes påstand om perfekt lyd for alle holder stikk.

3D Orchestra IS, er tilgjengelig i løpet av mai.

Annonse

3D_Orchestra_Speaker_VAR_RGB

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.