Linn Akubarik – nå som passiv

Linn lanserer en enklere og billigere utgave av sine fullaktive high-end høyttalere.
forfatter

Skotske Linn lanserte tidligere i år sine nye høyttalere Akubarik med innebygd aktivt delefilter og 5-kanals forsterkning. Nå kommer den også i passiv utgave (uten elektronikk).

Akubarik-P bruker et tradisjonelt passivt delefilter og kan dermed drives av en vanlig stereoforsterker. Den er ellers identisk med den aktive modellen, og bruker Linns berømte Isobarik basskonfigurasjon.

To 8″ basser spiller i tandem ned mot gulvet, og gjør høyttaleren i stand til å produsere meget dyp og kraftfull bass til tross for sitt relativt slanke ytre. Diskant og mellomtone gjengis av en tredelt diskant/mellomtone løsning (3K array), samt en 6,5″ midbass.

Det nye delefilteret i Akubarik Passiv bruker separate kretskort for diskant/mellomtone, midbass og dypbass. Målet skal ha vært å oppnå best mulig faserespons og lavest mulig «crosstalk» mellom de ulike elementene.

Høyttalerne kan likevel oppgraderes til aktiv drift. Man kan drive subbassen eller alternativt hele systemet aktivt, ved bruk av separate Linn forsterkere med delefilterkort. Det blir ikke like ryddig som den integrerte løsningen, men har potensial til å låte like bra, eller enda bedre avhengig av forsterkervalget.

Akubarik fås i en rekke ulike finisher, deriblant hvitt, svart ask, rosewood, kirsebær, valnøtt, eik samt 200 spesialfarger på bestilling.Man kan også velge å bestille 3K-enheten i svart eller sølv.

Akubarik P er tilgjengelig nå, og erstatter de gamle toppmodellene Akurate 242 i Linn-sortimentet.

Pris: 80.000 kr

kontrapunkt.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.