TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Linn Akubarik – nå som passiv

Linn lanserer en enklere og billigere utgave av sine fullaktive high-end høyttalere.

forfatter
Publisert 09.08.13 - 15:10

Skotske Linn lanserte tidligere i år sine nye høyttalere Akubarik med innebygd aktivt delefilter og 5-kanals forsterkning. Nå kommer den også i passiv utgave (uten elektronikk).

Akubarik-P bruker et tradisjonelt passivt delefilter og kan dermed drives av en vanlig stereoforsterker. Den er ellers identisk med den aktive modellen, og bruker Linns berømte Isobarik basskonfigurasjon.

To 8″ basser spiller i tandem ned mot gulvet, og gjør høyttaleren i stand til å produsere meget dyp og kraftfull bass til tross for sitt relativt slanke ytre. Diskant og mellomtone gjengis av en tredelt diskant/mellomtone løsning (3K array), samt en 6,5″ midbass.

Det nye delefilteret i Akubarik Passiv bruker separate kretskort for diskant/mellomtone, midbass og dypbass. Målet skal ha vært å oppnå best mulig faserespons og lavest mulig «crosstalk» mellom de ulike elementene.

Høyttalerne kan likevel oppgraderes til aktiv drift. Man kan drive subbassen eller alternativt hele systemet aktivt, ved bruk av separate Linn forsterkere med delefilterkort. Det blir ikke like ryddig som den integrerte løsningen, men har potensial til å låte like bra, eller enda bedre avhengig av forsterkervalget.

Akubarik fås i en rekke ulike finisher, deriblant hvitt, svart ask, rosewood, kirsebær, valnøtt, eik samt 200 spesialfarger på bestilling.Man kan også velge å bestille 3K-enheten i svart eller sølv.

Akubarik P er tilgjengelig nå, og erstatter de gamle toppmodellene Akurate 242 i Linn-sortimentet.

Pris: 80.000 kr

kontrapunkt.no

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Fjerner peiskosen fra vinylplatene Boksen som fjerner støyen.
Følg Lyd & Bilde