Search
Generic filters

350 w forsterker med DAC

Wadia Intuition 01 er en hypermoderne integrert forsterker. Med integrert digitalkonverter og masse muskler, skal den være godt egnet i dagens high-end systemer.

I motsetning til Devialet D-Premier (les testen her), har ikke Intuition 01 innebygd riaa-forsterker for platespiller, men alt annet er på plass i Intuition 01. Her får man intet mindre enn sju digitalinnganger pluss to analoge innganger for lyd, og meget respektable 350 w per kanal. I 4 ohms belastning.

Forsterkeren bruker klasse D teknologi, som enkelt fortalt får et analogt forsterkertrinn til å oppføre seg digitalt, hvor transistorene bytter mellom av og på omtrent som 0 og 1 i en digitalstrøm.

Det skal holde forvrengningen svært lav og gjøre forsterkeren mer effektiv. Wadia bruker sin egenutviklede Delta-SigMaster krets, som arbeider med ekstrem høy frekvens for å unngå digitalstøy i lydsignalet.

Digitalkonverteren som behandler musikksignalet fra digitale lydkilder, bruker en 32 bit ESS 9018 Sabre digitalkonverter, som kan betraktes som ledende blant DAC-er om dagen, og absolutt er state-of-the-art.

Konverteren støtter opp til 192 kHz/24 bit lyd på alle digitalinnganger, unntatt USB-inngangen som har støtte for 384 kHz/32 bit signalbehandling, og den anerkjente DSD-standarden for lydopptak.

Spennede saker altså, og Wadia Intuition 01 er absolutt noe å se frem til å få på testbenken. For det store spørsmålet er, vil den lyde bedre enn D-Premier?

 

TECHNICAL SPECIFICATIONS

  • Power: 350W + 350W , 1%THD , Load 4 Ohm
  • Upsampling: 1.536 MHz Wadia Delta-SigMaster IIR/FIR 32 bit upsampling algorithm
  • Digital to analog: 32bit ESS 9018 SabreDAC Industry Reference
  • Frequency response: 3hz – 45khz (-3db) for 1w @ 8 ohm
  • S/N: 113dbA (20-20k hz A weighted)
  • Jitter: below 1pS RMS
  • Distortion: < 0,005% (THD, DIM, SMPTE)
  • 7 Digital Inputs: 1xUSB, 1xTOSLINK Optical, 2xWadialink(I2S), 1xAES/EBU, 2x Coaxial S/PDIF (RCA) , 2x Analog

Den italienske industridesigneren Livio Cuccuza (Sonus Faber) har stått for formgivningen, og forsterkeren kan leveres i anodisert sort, eller børstet stål, som vist her:

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.