High-end

Wadia Intuition 01 er en hypermoderne integrert forsterker. Med integrert digitalkonverter og masse muskler, skal den være godt egnet i dagens high-end systemer.
Annonse
Annonse
forfatter

I motsetning til Devialet D-Premier (les testen her), har ikke Intuition 01 innebygd riaa-forsterker for platespiller, men alt annet er på plass i Intuition 01. Her får man intet mindre enn sju digitalinnganger pluss to analoge innganger for lyd, og meget respektable 350 w per kanal. I 4 ohms belastning.

Forsterkeren bruker klasse D teknologi, som enkelt fortalt får et analogt forsterkertrinn til å oppføre seg digitalt, hvor transistorene bytter mellom av og på omtrent som 0 og 1 i en digitalstrøm.

Det skal holde forvrengningen svært lav og gjøre forsterkeren mer effektiv. Wadia bruker sin egenutviklede Delta-SigMaster krets, som arbeider med ekstrem høy frekvens for å unngå digitalstøy i lydsignalet.

Digitalkonverteren som behandler musikksignalet fra digitale lydkilder, bruker en 32 bit ESS 9018 Sabre digitalkonverter, som kan betraktes som ledende blant DAC-er om dagen, og absolutt er state-of-the-art.

Konverteren støtter opp til 192 kHz/24 bit lyd på alle digitalinnganger, unntatt USB-inngangen som har støtte for 384 kHz/32 bit signalbehandling, og den anerkjente DSD-standarden for lydopptak.

Spennede saker altså, og Wadia Intuition 01 er absolutt noe å se frem til å få på testbenken. For det store spørsmålet er, vil den lyde bedre enn D-Premier?

 

TECHNICAL SPECIFICATIONS

  • Power: 350W + 350W , 1%THD , Load 4 Ohm
  • Upsampling: 1.536 MHz Wadia Delta-SigMaster IIR/FIR 32 bit upsampling algorithm
  • Digital to analog: 32bit ESS 9018 SabreDAC Industry Reference
  • Frequency response: 3hz – 45khz (-3db) for 1w @ 8 ohm
  • S/N: 113dbA (20-20k hz A weighted)
  • Jitter: below 1pS RMS
  • Distortion: < 0,005% (THD, DIM, SMPTE)
  • 7 Digital Inputs: 1xUSB, 1xTOSLINK Optical, 2xWadialink(I2S), 1xAES/EBU, 2x Coaxial S/PDIF (RCA) , 2x Analog

Den italienske industridesigneren Livio Cuccuza (Sonus Faber) har stått for formgivningen, og forsterkeren kan leveres i anodisert sort, eller børstet stål, som vist her:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?