Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Harman Kardon lover fantastiske opplevelser med lydplankeflaggskip

Harman Kardon lover fantastiske lydopplevelser i stuen, med den nye lydplanken Citation MultiBeam 1100.

Skrevet av / 06.05.22 - 12:18
Harman Kardon lover fantastiske opplevelser med lydplankeflaggskip

Harman Kardon lanserer lydplanken Citation MultiBeam 1100, som med Dolby Atmos og MultiBeam romkorreksjon lover å løfte lydopplevelsen i dagligstuen. Målet er at lekker og elegant design møter førsteklasses lyd.

HK Citation Multibeam 1100 Lifestyle 3
Foto: Harman Kardon

Dolby Atmos

I dag kan man ikke lansere en seriøs lydplanke uten støtte for 3D-lydformatet Dolby Atmos. Og med MultiBeam 1100 får du lyd fra oven, med nettopp Atmos. To topphøyttalere forsterker dette inntrykket, i forhold til hvis den kun forsøkte å skape denne illusjonen med digital lydprosessering. Lydplanken kan også oppskalere stereo musikkinnspillinger til 3D-surround, hvis ønskelig.

Harman Kardon Citiation MultiBeam 1100 fungerer som “et komplett hjemmekinosystem”, og har innebygd AirPlay 2 og Chromecast, slik at du kan strømme fra hvilken tjeneste du ønsker, direkte fra mobilen. Alexa Multi-Room Music (MRM) er også støttet, men det er mindre relevant i våre trakter.

HK Citation Multibeam 1100 Lifestyle 4
Foto: Harman Kardon

HDMI eARC og romkalibrering

Som “alle” andre lydplanker har den både HDMI eARC for bedre lyd og Atmos rett ut fra TV-en, du kan styre lyden med TV-ens fjernkontroll om du ønsker å legge bort den medfølgende.

Med automatisk romkalibrering forsøker lydplanken etter beste evne å gi lik lyd, uansett hva slags rom den står i.

Lydplanken kan pares med flere Citiation-produkter, som basshøyttalerne Sub eller Sub S, for å forsterke lydbildet ytterligere, eller med surround-høyttalere for å lage et kanalsystem opptil 5.1.2. Hvis du ønsker å bruke egne høyttalere bak, kan du gjøre dette sammen med Citation Amp.

Høyttaleren er kledd i ekte ullstoff fra Kvadrat, i enten grått eller sort, Europas mest populære leverandør av akustiske tekstiler til lydprodukter. Den kommer i fargene “Winter Gray” og “Classic Black”.

HK Citation Multibeam 1100 HK Citation Multibeam 1100 2
<
>
Foto: Harman Kardon

Citation MultiBeam 1100: Pris og tilgjengelighet

Lydplanken kan kjøpes nå, og koster 9.000 kroner. Det plasserer den i klasse med Sonos Arc, Bose Smart Soundbar 900 og Bowers & Wilkins Panorama 3. For å nevne noen.

harmankardon.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

2 hendelser på “Harman Kardon lover fantastiske opplevelser med lydplankeflaggskip”

  1. Kjempe fornøyd! Utrolig kraftig og rik lydkvalitet. Eneste ulempen, var at jeg måtte kjøpe en optical kabel i tillegg. Hdmi kabelen som fulgte med, funket uregelmessig.

  2. Bjørn R Toskheller

    Venter spent på en test og sammenligning opp gjerne mot Samsung HW-Q995B siden vi nå snakker om nye produkter i 2022

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top