Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Garmins smartklokke har «evig» batteritid

Ønsker du en smartklokke med analog opplevelse og "uslåelig batteritid"? Garmin mener å ha svaret, med Instinct Crossover.

Skrevet av / 09.11.22 - 08:00
Garmins smartklokke har «evig» batteritid

Garmin Instinct Crossover er en såkalt hybrid GPS-smartklokke. Den er med andre ord utviklet for de som setter pris på en klassisk analog klokkeopplevelse, men ikke fortsatt ønsker viktige smartklokkefunksjoner.

Foto: Garmin

Instinct Crossover har selvlysende urvisere, og et lettlest display som viser helse- og aktivitetsdata. Batteritiden er også i en ganske egen liga, da Garmin hevder Instinct Crossover har et batteri som holder i flere måneder! Dette takket være innebygd solcellelading.

Garmins Instinct-serie er robuste klokker som tåler hardfør bruk. Det gjelder også Crossover-klokken, og Garmin lover en intuitiv opplevelse. De analoge viserne og timemarkøren på bezelen (ringen) er dekket med et selvlysende belegg kalt Super-LumiNova.

Les også For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.

Da analoge urviserne ligger over en høyoppløst digital skjerm, og trekker seg raskt til side når man vil ha tilgang til smarte funksjoner. Instinct Crossover er varme- og støtbestandig i henhold til militær standard (MIL-STD-810) og vannklassifisert til 10 ATM, tidligere kjent som «100 meter». I praksis betyr det at du kan svømme og stupe med den, og gjøre enkel snorkeldykking.

Skulle de analoge viserne mot formodning skli ut av kurs under hardt bruk, vil de raskt autokalibreres tilbake til riktig tid, ved hjelp av en teknologi Garmin kaller RevoDrive.

Garmin Instinct Crossover Watch Family kopi
Foto: Garmin

«Uslåelig batteritid»

Garmin hevder uslåelig batteritid, om du velger Instinct Crossover Solar Edition. I normal modus med smarte funksjoner aktivert hevdes en varighet på imponerende 70 dager, før klokken må lades.

Setter derimot klokken i batterisparemodus, skal batteriet ha ubegrenset varighet. Da er du riktignok begrenset til vanlige analoge funksjoner som klokkeslett, dato og tidtaking.

Velger du klokken uten solcellelading tilbyr Instinct Crossover nesten en måneds batteritid i smartklokkemodus, og inntil 110 timer med GPS aktivert.

Foto: Garmin

Fokus på helse og trening

Instinct Crossover kan følge med på brukerens helse døgnet rundt, inkludert søvnsporing, og kan registrere trening og la deg sette ulike treningsmål.

Du får raskt et komplett bilde av egen helsestatus med Health Snapshot-funksjonen, som blant annet viser brukerens energinivå fra 0-100 (BodyBattery), stressnivå og puls.

Klokken viser dessuten kroppens evne for oksygenopptak (VO2-maks), oksygenkonsentrasjon i blodet (Pulse Ox2), metabolsk alder, treningsdata, pulsvariasjon (HRV) og restitusjonstid. Nyttig informasjon for brukere som trener.

Foto: Garmin

Navigasjon

Du kan ikke kalle en klokke smart om den ikke har navigasjon. Dette gjelder også for Instinct Crossover, som også gir avanserte funksjoner for GPS-sporing, multibånd-GNSS-støtte, ABC-sensorer og TracBack, som hjelper deg å navigere tilbake til utgangspunktet. Reference Point navigerer deg til et ønsket posisjonspunkt.

Velger du klokken Instinct Crossover Tactical Edition, er den i tillegg til ovennevnte kompatibel med nattkikkert, Stealth Mode kan deaktivere all loggføring av aktivitet, mens Kill Switch sletter all lagret klokkedata. Klokken støtter i tillegg dobbelt GPS-format, for eksempel standard GPS-format for lengde- og breddegrad, og kanskje MGRS i tillegg. Spesielt i militært bruk kan det være nyttig med en klokke som koordinerer på to ulike «språk» samtidig.

Foto: Garmin

Utvider mobiltelefonen

Kobler du Instinct Crossover med mobiltelefonen, kan du få varsler rett på håndleddet, bruke klokken til kontaktløs betaling med Garmin Pay, og synkronisere trenings- og helsedata mot telefonen med Garmin Connect-appen. Last ned ulike apper til klokken via Connect IQ.

Foto: Garmin

Garmin Instinct Crossover: Tilgjengelighet og pris

Smartklokken er tilgjengelig nå, og starter på 6099 kroner.

Mer info: garmin.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Scroll to Top