TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

‘Urban Miner’ skal gi unge et insentiv til å gjenvinne elektronikk

Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.

forfatter
Publisert 20.09.22 - 12:11

Hvis man har barn eller er en barnslig sjel selv, kjenner man nok til verdens meste spilte spill, nemlig Minecraft, som eies av Microsoft.

Nå kan brukt elektronikk gjøres om til bl.a. skins i spillet takket være kampanjen ‘Urban Miner’, som Elkjøp og Microsoft implementerer i fellesskap.

Millioner av elektronikkprodukter samler støv

De aller fleste har en roteskuff eller et skap fullt av småelektronikk som telefoner, nettbrett, kameraer og PC-er. Og i skrivende stund er det svært få av oss som er flinke til å sende brukt elektronikk til resirkulering.

Ifølge Global E-waste Monitor 2020 er 11 ut av 72 elektronikkprodukter i en gjennomsnittlig europeisk husholdning ikke lenger i bruk eller ødelagt. Hvert år oppbevares mellom 4 og 5 kg ubrukt elektronikk i Europa, før det kastes – per person.

Målet med den nye kampanjen er få elektronikkskrapet ut av skap og skuffer, slik at de gamle produktene i stedet kan gjenvinnes.

«Ved å jobbe sammen med Microsoft er jeg overbevist om at vi når mange unge – og får øynene deres opp for de mange fordelene ved å gjenvinne fremfor å kaste. Ikke minst fordi brukt elektronikk nå kan byttes inn i ‘mine coins’, som igjen kan bli nye Minecraft-skins, texture packs og verdener hos Elkjøp,» lover Stina Winther, bærekraftansvarlig i Elkjøp Norge. Hun fortsetter:

«Vi kan alle kjenne oss igjen i at det ligger gamle telefoner, nettbrett og kameraer og støver ned i skuffer og skap, men det kanskje ikke alle vet er at disse produktene inneholder verdifulle mineraler som kan gjenvinnes og brukes igjen, fremfor å utvinnes på nytt fra sårbar natur. På samme måte som at figurene i Minecraft finner mineraler til å lage noe nytt, må flere resirkulere den gamle elektronikken sin, slik at de verdifulle mineralene kan gjenvinnes, og det er nettopp dette vi ønsker å gjøre noe med når vi nå lanserer Urban Miner,” sier Winther.

Slik deltar du i ‘Urban Miner’

Du roter gjennom skap og skuffer etter gamle elektroniske produkter og tar dem med til din lokale Elkjøp-butikk.

For hvert produkt du leverer inn får du en verdikode verdt 850 såkalte Minecoins, som kan løses inn i Minecraft Marketplace. Her kan de brukes til å kjøpe f.eks. skins, texture packs og worlds.

Les også Nå kan du leve mer grønt med Nokia HMD Global lanserte to bærekraftige smarttelefoner og en helt ny abonnementstype på IFA 2022.
NokiaIFA2022 TOP

Elkjøp aksepterer imidlertid kun Minecoins for produkter som smarttelefoner, nettbrett, hodetelefoner, høyttalere osv. Tilbehør som kabler, ladere og deksler kan også resirkuleres, men belønnes ikke med Minecoins.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Logitech G Cloud er en konsoll til alle spill Spill fra skyen - på den cloudtjenesten du vil. Logitechs nye håndholdte konsoll prøver å dekke dem alle.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Berlin: Logitech satser på de kreative Logitech avduker en stor satsning på det kreative og lekende publikum. Vi er på Logi Play i Berlin.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
LG girer opp med ny OLED gaming-skjerm Ny heftig gaming-skjerm endelig klar for Norden.
PlayStation 5 får 1440p-støtte Gladnyhet for de med PC-skjerm - kan lastes ned nå.
Følg Lyd & Bilde