TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

IFA 2022: Bærekraftige Nokia-produkter fra HMD Global

HMD Global lanserte to bærekraftige smarttelefoner og en helt ny abonnementstype på IFA 2022.

forfatter
Publisert 02.09.22 - 13:14

Det skal være enklere å bli en miljøbevisst mobilbruker. Det mener i hvert fall finske HMD Global, selskapet bak nåtidens Nokia-smarttelefoner.

På IFA-messen i Berlin har HMD Global i dag lansert Nokia X30 5G, som produsenten selv beskriver som deres hittil mest miljøvennlige smarttelefon. En stor prosentandel av Nokia X30 skal være fremstilt av robuste og gjenvunnede materialer.

I tillegg lanserer finnene den «bærekraftige og økonomisk gunstige Nokia G60 5G» samt en helt ny abonnementstjeneste med fokus på bærekraftighet. Tjenesten heter Circular og belønner brukerne for å beholde enhetene sine over lengre tid.

Nokia X30 5G

Nokia X30 5G er produsert med en 100% gjenvunnet aluminiumsramme og 65% gjenbrukt plastbakside.

Nokia X30 5G
HMD Global presenterer Nokia X30 5G på IFA 2022. (Foto: Peter Gotschalk)

Mobilen kommer med 50 MP PureView-kamera med optisk bildestabilisering (OIS) samt 13 MP ultravidvinkellinse, og takket være kunstig intelligens skal mobilen kunne ta «fantastiske ultravidvinkel- og levende nattbilder», lover HMD Global. Frontkameraet er på 16 MP.

AMOLED-skjermen er på 6,43″ med en oppløsning på 2400 x 1080 piksler, samt en oppdateringsfrekvens på 90 Hz.

Under skjermen finner man en Snapdragon 695 5G-prosessor, og mobilen kommer med enten 256 GB innebygd lagring og 8 GB RAM, eller i en konfigurasjon med 128 GB lagring og 6 GB RAM.

Mobilen fås i fargene Cloudy Blue eller Ice White og koster fra 5.490 kroner for den minste konfigurasjonen.

Nokia X30 5G
Nært på Nokia X30 5G. Den 6,43″ store skjermen har en maksimal lysstyrke på 700 nits. (Foto: Peter Gotschalk)

Nokia G60 5G

Denne modellen er vesentlig billene, men skal ikke være noe mindre bærekraftig, lover produsenten. Nokia G60 5G er fremstilt av 100% gjenvunnet plast til baksiden og med 60% gjenvunnet plastramme.

Nokia G60 5G
Den kommende budsjettmobilen Nokia G60 5G er neste på programmet. (Foto: Peter Gotschalk)

Den store skjermen har et areal på 6,58″, FHD+ oppløsning (2408 x 1080 piksler) samt en oppdateringshastighet på 120 Hz.

Mobilen kommer med tripple-kamera (50 MP + 5 MP + 2 MP) samt et frontkamera på 8 MP.

Nokia G60 er utstyrt med den samme Snapdragon 695 5G-prosessoren som overnevnte mobil, men denne modellen må nøye seg med 4 GB RAM og 128 GB innebygd lagring.

Den kommer i farge Pure Black og Ice Grey til en pris på 3.390 kroner.

Nokia G60 5G
Nokia G60 5G fås bl.a. i fargen Pure Black. (Foto: Peter Gotschalk)

Circular

HMD Global ønsker å få brukerne sine til å beholde sine smarttelefoner over lengre tid. Derfor lanserte det finske selskapet i dag også et nytt mobilabonnement ved navn Circular.

NokiaIFA2022 circular
En nordisk utrulling av Circular er planlagt engang i fremtiden, lover HMD Global. (Foto: Peter Gotschalk)

Man blir simpelthen belønnet – med en «rekke miljøvennlige belønninger» – jo lengre man beholder Nokia-mobilen sin.

Skal man til slutt likevel kvitte seg med mobilen, «går Nokia gjennom enhetene og gjør dem klar til gjenbruk, reparasjon, gjentegning av abonnement, eller de blir donert til et veldedig formål, der det er størst behov for det», skriver HMD Global i en pressemelding.

I første omgang blir Circular lansert i Storbritannia og Tyskland med en nordisk utgivelse planlagt i fremtiden.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Omvendt? Er virkelig iPhone den beste mobilen? Hvorfor er den i så fall det? Som innbitt Android-bruker har jeg tatt utfordringen med å leve med to iOS-produkter for en periode. Usikker på om jeg skal le eller gråte …
Har Motorola funnet G-punktet? Den kinesiske mobilprodusenten lanserer tre nye billige smarttelefoner.
Samsung Galaxy S23 rett rundt hjørnet - Nå vet vi datoen! Første fysiske Galaxy Unpacked-event på tre år.
Huawei Watch GT 3 SE For å holde fast ved dine nyttårsforsetter er det viktig å bruke alle triksene man har. Kanskje er det en ny treningsklokke som skal til?
Ny mobil til folk med slips Skal være den perfekte smarttelefonen til forretningsfolk.
Følg Lyd & Bilde