TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

UltraGear 48GQ900: LG lanserer 48″ OLED-skjerm til gaming

Ny heftig gaming-skjerm endelig klar for Norden.

forfatter
Publisert 10.09.22 - 13:37

LG er godt i gang med å ruste opp gaming-sortimentet sitt denne høsten, og blant produktene som nå slippes finner vi OLED gaming-skjermen 48GQ900. Den ble introdusert tidligere i vår, men er nå klar for lansering på det nordiske markedet. I motsetning til nyheten OLED Flex, er dette en flat versjon som ikke kan bues – til gjengjeld blir den nok litt hyggeligere priset!

Les også IFA 2022: LG lanserer fleksibel OLED-skjerm LGs nye OLED-skjerm er skreddersydd for gaming – og kan veksle mellom buet og flat med et knappetrykk.
LG OLED Flex Lifestyle

OLED-skjerm for gaming

48GQ900 har mye til felles med de tradisjonelle TV-skjermene fra LG, og bruker et 48 tommers OLED-panel med 4K-oppløsning (3840 x 2160). Samtidig har den fått en rekke gaming-spesifikke modifikasjoner som skal gjøre den ekstra velegnet for både konsoll- og PC gamere.

Deriblant funksjonen Dynamic Action Sync som reduserer input lag, samt ulike bildemoduser med blant annet FPS-tellere og et trådkors som gir brukerne siktemiddel i spill som ikke tilbyr dette. Adaptiv synkronisering for PC håndteres av AMD FreeSync Premium og Nvidia G-Sync. For spillkonsoller synkroniseres bildet ved hjelp av HDMI VRR.

mnt ultragear 48gq900 10 gamer centric design desktop
LG UltraGear 48GQ900 er skreddersydd for PC- og konsollgaming. (Foto: LG)

OLED-skjermen kan skilte med en meget lav responstid på 1 millisekunder (GTG) og har et antirefleksfilter som er vesentlig mattere enn TV-varianten. Oppdateringsfrekvensen er 120 Hz, eller maksimalt 138 Hz med overklokking. Med 10-biters fargedybde per piksel viser skjermens 1,07 milliarder farger og dekker 99 prosent av DCI-P3 fargerommet.

– LG er største i verden på OLED, og etterspørselen etter større skjermer øker. Vi ønsker å introdusere en stor gamingskjerm med alle de fordelene OLED-teknologien tilbyr, med veldig rask responstid og høy kontrast. UltraGear 48GQ900 forbedrer alle typer gamingopplevelser for de som liker større skjermer, ikke bare gjennom LGs teknologi, men også takket være AMD FreeSync- og G-Sync-støtte, sier Christian Emmertz, IT-produktspesialist hos LG Nordic.

På lydsiden kan UltraGear 48GQ900 med stereohøyttalere og 2 x 20 watt utgangseffekt, samt mikrofon- og hodetelefonutgang som støtter DTS Headphone:X. De som ønsker å bruke eksternt lydsystem kan koble til dette med den optiske SPDIF-utgangen.

Pris og tilgjengelighet

LG UltraGear 48GQ900 er nå tilgjengelig i norske butikker, til en veiledende pris på 16 990 NOK.

Tekniske spesifikasjoner:

Paneltype OLED
Lysstyrke (vanlig) 330 cd/m²
Kontrast (vanlig) 1 500 000:1
Fargedybde 10 biter per piksel (1,07 milliarder farger)
Fargemetning (vanlig) 99 % DCI-P3
HDR HDR10
Responstid 0,1 ms (grå til grå)
Adaptiv synkronisering AMD FreeSync Premium
HDMI VRR
Bildetilkoblinger Nvidia G-Sync-kompatibel
1 x DisplayPort 1.4
Gaming-funksjoner 3 x HDMI 2.1
Dynamic Action Sync
Black stabilizer
Trådkors
Hodetelefonutgang FPS-teller
Høyttalere Ja, 3.5 mm (DTS hodetelefon:X)
Lydutgang 2 x 20 watt
SPDIF (optisk)
VESA-feste 300 x 200mm
Fjernkontroll Ja

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Logitech G Cloud er en konsoll til alle spill Spill fra skyen - på den cloudtjenesten du vil. Logitechs nye håndholdte konsoll prøver å dekke dem alle.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Berlin: Logitech satser på de kreative Logitech avduker en stor satsning på det kreative og lekende publikum. Vi er på Logi Play i Berlin.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
LG girer opp med ny OLED gaming-skjerm Ny heftig gaming-skjerm endelig klar for Norden.
PlayStation 5 får 1440p-støtte Gladnyhet for de med PC-skjerm - kan lastes ned nå.
Følg Lyd & Bilde