Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

SteelSeries’ første mikrofon er skreddersydd for gamere

Ny dedikert gamingmikrofon vil fjerne bryderiet ved livestreaming og gjøre det enklere å fokusere på å skape kvalitetsinnhold.

Skrevet av / 03.10.23 - 16:00
SteelSeries’ første mikrofon er skreddersydd for gamere

Danske SteelSeries utvider sitt sortiment av gamingtilbehør med en helt ny serie mikrofoner som er skreddersydd for gamere som også liker å streame. De to mikrofonene i serien heter Alias og Alias Pro. Begge har en oppløsning på 24bit/48 kHz og kobles til via USB-C.

De nye gamingmikrofonene er utviklet for å fungere sammen med SteelSeries’ nye (og gratis) programvare Sonar For Streamers, som skal gjøre det enkelt å streame spill på for eksempel Twitch eller YouTube. Særlig for dem som ikke er eksperter på lydproduksjon.

Sammen er Alias og Sonar For Streamers et forsøk på å gi hobbystreamere profesjonell lydkvalitet og en mer brukervennlig løsning.

Innmaten i Alias og Alias Pro er praktisk talt identisk. De skiller seg fra hverandre ved at Alias Pro også har et eksternt kontrollpanel som, i tillegg til programmerbare knapper, gjør det mulig å koble til to datamaskiner. Det er praktisk hvis du vil dedikere gaming-PC-en til spillet og ha all streaming på en annen, men likevel kunne styre lyden fra ett sted.

AliasMic1 AliasMic2 AliasMic3 AliasMic4 AliasMic5 AliasMic6
<
>
Foto: Lasse Torp Hansen

Ikke bare en podcastmikrofon

Ifølge SteelSeries oppfyller de nye Alias-mikrofonene noen unike kvalitetsbehov for streamere, som ikke nødvendigvis dekkes av andre mikrofoner.

Mange mikrofoner som markedsføres til streamere, kommer fra podcasting-verdenen. For å kunne ta opp mange stemmer i mange retninger har de flere små kondensatorkapsler. Ved streaming av spill er det nesten alltid én person som snakker fra samme posisjon. Dette gjør at vi kan bruke én stor kapsel i Alias, tre ganger så stor som i en podcastmikrofon. Dette gir mye bedre lydkvalitet og en mye fyldigere, broadcast-lignende lyd”, sier Brian Fallon, Head of Category Management hos SteelSeries.

Alias-mikrofonene fungerer sammen med den nye Sonar for Streamers-programvaren som ble lansert i begynnelsen av september. Her kan du endre hva du hører og hva publikum hører når du streamer. Du kan for eksempel ha bakgrunnsmusikk og en tydelig stemme for seerne, mens spilleren selv har krystallklar lyd fra spillet slik at fotsporene høres tydelig. Programvaren inkluderer også EQ for både stemmen og hodetelefonene og AI-støyreduksjon, som forhindrer at bakgrunnsstøy fanges opp av mikrofonen.

Sonar for Streamers er gratis og fungerer også med andre mikrofoner. Programvaren er utviklet for Windows, så de relativt få Mac-gamerne må nok se seg rundt etter noe annet.

SonarSoftware1 SonarSoftware1
<
>
Foto: SteelSeries

Pris og tilgjengelighet

Alias og Alias Pro selges har salgstart i dag 3. oktober, til en veiledende pris på 2.399 kroner og 4.199 kroner. SteelSeries lanserer samtidig også en mikrofonarm med vanlige monteringsmuligheter. De nordiske prisene for armen er ikke offentliggjort ennå, men den er forventet å koste rundt 99 euro.

Lasse Torp Hansen
(f. 1996): Journalist på L&B Home. Lasse har blant annet blitt publisert i Bil Magasinet, Børsen Pleasure, Brugte Drømmebiler og Filmmagasinet Ekko. Lasse viste seg dessverre å være en ganske dårlig akademiker, men til gjengjeld veldig god til å formulere de universelle sannheter, som holder ham våken om natten: som det faktum at elbiler ofte deler designfilosofi med gamerutstyr, og at Erna i krig har samme plot som Find Nemo. Hans primære besettelser er biler, kaffe, tech, design, og film.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fortnite tilbake på iOS

Flatt tastatur kan nesten sendes som et brev

Her er de nye Xbox-konsollene

En fordypende spillopplevelse

Bli en del av spillet med KI

KI-funksjoner i en gamingskjerm?

Ansiktsløft for Asus' håndkonsoll

Fred i konsollkrigen etter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skreddersydd gaming-lyd med Arctis Nova 5

Masken faller for Razer

Spill "Fallout" i Excel

Scroll to Top