Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Steam slutter å fungere på Windows 7 og 8 fra neste år

Steam kutter støtten for gamle Windows-versjoner fra 1. januar 2024

Skrevet av / 02.04.23 - 12:36
Steam slutter å fungere på Windows 7 og 8 fra neste år

Har du en gammel gaming-PC stående i kjelleren som du bruker til eldre spill fra Valves spilltjeneste Steam? Da har du kanskje ikke tatt deg bryet med å oppdatere maskinen fra Windows 7 eller 8. Men nå blir du altså nødt, for Steam vil ikke lenger fungere på plattformene over nyttår.

Valve meddelte dette i en kort kunngjøring. Årsaken er at Steam-butikken bruker Google Chrome, som ikke lenger fungerer på eldre versjoner av Windows. De vil også oppgradere Steam, slik at den er avhengig av sikkerhetsfunksjoner som kun finnes i Windows 10 og 11.

Heisann Windows 7 (Skjermbilde: Microsoft)

Det er kanskje ikke en stor sak, med tanke på at Valve rapporterer at bare 2 prosent av spillerne vil bli påvirket. Det er for øvrig litt færre enn de 2,37 prosentene av Mac-brukere og litt mer enn de 1,27 prosentene som kjører Linux.

Det er også viktig å merke seg at støtten for Windows 7 ble avsluttet i januar 2020, og i januar 2023 for Windows 8.1. Dette betyr at det ikke vil bli utgitt flere sikkerhetsoppdateringer, og at datamaskinen vil være sårbar for trusler hvis den er koblet til nettet. Derfor er det høyst anbefalt å oppgradere maskinen til en nyere versjon av Windows.

Her er nye Windows 11

Her er de viktigste nyheter i nye Windows, som senere på året erstatter Windows 10 etter seks års tjeneste.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye gaming-skjermer for alle og enhver

De beste spillene i 2024 (hittil)

IKEA: Street style for gamere

Razers nye samarbeid tar kundene med buksene nede

Gaming-flaggskip fra LG

Slik blir PS5 Pro

Streaming og gruppechat i farger

PS5-oppdateringen rulles ut nå

Spill PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games må hoste opp

Samsung 3D-skjerm uten 3D-briller

Razer gir deg et spark i baken

Lyd & Bilde
Scroll to Top