Nyhet

Panasonic GNW10 Sound Slayer: nakkehøyttaler til gaming

Panasonic har løsningen for deg som er lei av svette hodetelefoner.

Skrevet av / 06.09.23 - 12:00
Panasonic GNW10 Sound Slayer: nakkehøyttaler til gaming

Er du en hardcore gamer med mange lange spilløkter, har du sikkert opplevd at gaming-hodetelefoner kan føles tunge og klamme og ha på seg i lengden. Med sin nye GNW10 Sound Slayer inviterer Panasonic oss til å flytte lyden – og lasten –  fra hodet til nakken.

Panasonic GNW10 Sound Slayer

GNW10-pakken kombinerer en trådløs, nakkemontert gaming høyttaler og en separat trådløs sender. Senderen kobles til en PC eller konsoll via en USB-kabel og oppretter en trådløs tilkobling til nakkehøyttaleren. GNW10 er kompatibel med Windows 10/11 PC-er, PS4/PS5-konsoller, og Nintendo Switch (kun TV-modus) – men Xbox er foreløpig ikke med på listen.

GNW10 bruker fire nyutviklede 38 mm høyttalere plassert på en måte som skal skape et luftig og tydelig surround-lydbilde. Denne modellen er 60% større enn dagens SC-GN01, og lover kraftigere bass for mer innlevelse. Skulle ikke det være nok, har Panasonic-senderen også en utgang for aktiv subwoofer.

Høyttaleren har et enkelt volumratt på ene siden, og PC-brukere kan laste ned en app med equalizer-innstillinger og ulike lydmodus for skytespill og rollespill. Mikrofoner på begge sider, samt en egen «AI stemmekontroll» skal sørge for at stemmen din høres tydelig mens bakgrunnsstøyen dempes.

Panasonic forteller at de bruker en proprietær trådløs teknologi som kan overføre 6-kanals lydsignaler på en dedikert 2,4 GHz-bånd, og forsinkelsen (input lag) skal være mindre enn 20 millisekunder.

GNW10 Sound Slayer er en nakkehøyttaler som er skreddersydd for gaming. Den er laget for å være lett og ergonomisk, med 4 innebygde høyttalere som i følge Panasonic skal gi en «spennende, realistisk sanseopplevelse». (Foto: Audun Hage)
Les også 10 headsets til spill Står det gaming-headset på ønskelisten i år? Les vår store test av ti av markedets flotteste modeller.

Virker lovende

Vi fikk såvidt prøve nakkehøyttaleren hos Panasonic på IFA 2023, med en runde Diablo IV på PC, og selv om det var vanskelig å bedømme lydkvaliteten i larmen fra messen, virker det som et spennende alternativ til gaming-headset, da det gir et mer luftig, men fortsatt tydelig lydbilde. Høyttaleren føles komfortabel på skuldrene, og fordi den kommer så nær ørene, er det lett å høre lyden, mens sidemannen knapt kan høre den.

Gamingen foregikk for øvrig på en 42″ Panasonic MZ980 OLED-TV, som har en egen bildemodus for gaming – True Game Mode, som kan kalibreres via Calman software. Bildet var både kontrastrikt og sylskarpt.

Spill-demoen foregikk på en Panasonic MZ980 OLED-TV. Panasonic er offisiell TV-partner for Diablo IV i samarbeid med Activision. (Foto: Audun Hage)

Pris og tilgjengelighet

GNW10 skal etter planen bare selges direkte fra Panasonics nettsider. Den vil være tilgjengelig fra desember 2023, og skal koste 300 euro eller cirka 3500 kroner.

Les også Panasonic avslører nye OLED- og MiniLED TV-er Årets nye OLED og MiniLED-skjermer lover enestående ytelse som skal ta filmtitting og gaming til nye høyder.

 

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Streaming for gamere

Billigere modell av Asus ROG Ally

Neste Xbox Series X med buet design er muligens avslørt

Pro-gamingmus og -tastatur

IFA 2023: Nakkehøyttaler til gaming

Bærbar gaming i den dyreste klassen

Scroll to Top