Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Panasonic gir lyden fra nakken

Panasonics nye nakkehøyttaler(!) SoundSlayer GN01 gir surroundlyd til spillopplevelsen - uten klamheten fra hodetelefoner.
Panasonic GN01 SPREAD-L&B scaled

Pansonic SoundSlayer SC-GN01 er en høyttaler du plasserer over skuldrene, og som takket være fire høyttalerelementer med hver sin kanal skal gi ekte surroundlyd til spillopplevelsen.

SC-GN01 er i følge produsenten selv det første 4-kanals surroundhøyttalersystemet for bruk rundt nakken. «Komfortabel og engasjerende» er stikkord som brukes, når Panasonic går sammen med Square Enix, produsenten bak Final Fantasy XIV Online, for å tilby en ny personlig høyttalertype til spillopplevelsen.

Panasonic GN01 SPREAD(2)-L&B scaled

Panasonic lover at GN01 ligger ergonomisk rundt nakken, og gir ekte surroundlyd til spillopplevelsen. Foto: Panasonic

Ergonomisk

Vi loves at ergonomien er tatt full hensyn til, og vi ser for oss at den 244 gram lette nakkehøyttaleren kan være mer komfortabel over tid, enn et par hodetelefoner som vi vet gjør ørene klamme etter en stund. Så blokkeres heller ikke ørene fra å høre hva som foregår rundt deg, noe som kan være en fordel. For andre er nok det å blokkere ut virkeligheten en del av poenget, så vi ser for oss at folk vil deles inn i to leire her.

Panasonic SoundSlayer: Knøttliten lydplanke Har du liten plass til lyd? Panasonic kliner til med en lydplanke som låter mye større enn den ser ut.

SoundSlayer SC-GN01 har en støykansellerende mikrofon innebygd, som gjør at du kan snakke med dine online medspillere uten at samtalen forstyrres av «den kraftige lyden fra høyttalerne».

Annonse
Panasonic GN01 lifestyle

Foto: Panasonic

Rask responstid, uten forsinkelse

Vi lurte litt da vi så at høyttaleren bruker kabel, og ikke er trådløs. Dette er selvsagt fordi det er en høyttaler primært for spilling, hvor man er avhengig av å få lyden umiddelbart, helt uten forsinkelse. Kabelen, som er av typen digital USB, er 3 meter lang, slik man kan bevege seg relativt fritt rundt spillkonsollen eller PC-en. Panasonic garanterer bare surroundlyd via USB fra PC. Hvorvidt det betyr at du får stereolyd oppskalert til surround over USB fra spesialiserte spillkonsoller, eller om du ikke får lyd i det hele tatt, gjenstår å se.

Annonse

Får du ikke brukt USB, kan du bruke analog stereo AUX i stedet.

Panasonic GN01 final fantasy soundslayer-L&B scaled

Panasonic SoundSlayer SC-GN01 er utviklet i samarbeid med Square Enix, utvikleren av spillet Final Fantasy XIV Online. Foto. Panasonic

Lydmoduser

Du kan velge mellom tre moduser for spillyd:

Role-Playing Game mode (RPG) er for rollespill og optimalisert for Final Fantasy XIV Online. Skal gi en følelse av «realisme og intensitet», og å være inni spillet. First-Person Shooter mode (FPS) gir nøyaktig posisjonering av lydeffekter, slik at du kan høre subtile lyder som fotavtrykk, og få en fordel i forhold til fienden i første- og tredjepersons skytespill. Til slutt lar Voice mode deg tydelig høre karakterers og stemmer. Anbefales for adventure-spill, hvor klare dialoger kan gi viktige ledetråder.

Panasonic GN01 details-L&B scaled

Knapper på undersiden velger blant annet lydmodus og lydnivå. Foto: Panasonic

Hvis du heller vil bruke høyttaleren til å se film eller musikk, så finnes også modusene Cinema, Music og Stereo.

Panasonic SoundSlayer SC-GN01: pris og tilgjengelighet

SoundSlayer SC-GN01 skal etter planen kun selges gjennom Amazons nettbutikker. Hvorvidt det blir gjort unntak her i Norge vet vi ikke, men prisen ser i hvert fall ut til å bli rundt 2000 kroner (160 GBP) når den kommer i slutten av september.

Mer info: panasonic.com

Annonse
Panasonic GN01 exploded-L&B scaled

Fire høyttalerelementer gir lyd både foran og bak brukeren. Illustrasjon: Pansonic

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.