Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Panasonic gir lyden fra nakken

Panasonics nye nakkehøyttaler(!) SoundSlayer GN01 gir surroundlyd til spillopplevelsen - uten klamheten fra hodetelefoner.

Skrevet av / 27.08.21 - 08:00
Panasonic gir lyden fra nakken

Pansonic SoundSlayer SC-GN01 er en høyttaler du plasserer over skuldrene, og som takket være fire høyttalerelementer med hver sin kanal skal gi ekte surroundlyd til spillopplevelsen.

SC-GN01 er i følge produsenten selv det første 4-kanals surroundhøyttalersystemet for bruk rundt nakken. «Komfortabel og engasjerende» er stikkord som brukes, når Panasonic går sammen med Square Enix, produsenten bak Final Fantasy XIV Online, for å tilby en ny personlig høyttalertype til spillopplevelsen.

Panasonic GN01 SPREAD(2)-L&B scaled
Panasonic lover at GN01 ligger ergonomisk rundt nakken, og gir ekte surroundlyd til spillopplevelsen. Foto: Panasonic

Ergonomisk

Vi loves at ergonomien er tatt full hensyn til, og vi ser for oss at den 244 gram lette nakkehøyttaleren kan være mer komfortabel over tid, enn et par hodetelefoner som vi vet gjør ørene klamme etter en stund. Så blokkeres heller ikke ørene fra å høre hva som foregår rundt deg, noe som kan være en fordel. For andre er nok det å blokkere ut virkeligheten en del av poenget, så vi ser for oss at folk vil deles inn i to leire her.

Les også Panasonic SoundSlayer: Knøttliten lydplanke Har du liten plass til lyd? Panasonic kliner til med en lydplanke som låter mye større enn den ser ut.

SoundSlayer SC-GN01 har en støykansellerende mikrofon innebygd, som gjør at du kan snakke med dine online medspillere uten at samtalen forstyrres av «den kraftige lyden fra høyttalerne».

Panasonic GN01 lifestyle
Foto: Panasonic

Rask responstid, uten forsinkelse

Vi lurte litt da vi så at høyttaleren bruker kabel, og ikke er trådløs. Dette er selvsagt fordi det er en høyttaler primært for spilling, hvor man er avhengig av å få lyden umiddelbart, helt uten forsinkelse. Kabelen, som er av typen digital USB, er 3 meter lang, slik man kan bevege seg relativt fritt rundt spillkonsollen eller PC-en. Panasonic garanterer bare surroundlyd via USB fra PC. Hvorvidt det betyr at du får stereolyd oppskalert til surround over USB fra spesialiserte spillkonsoller, eller om du ikke får lyd i det hele tatt, gjenstår å se.

Får du ikke brukt USB, kan du bruke analog stereo AUX i stedet.

Panasonic GN01 final fantasy soundslayer-L&B scaled
Panasonic SoundSlayer SC-GN01 er utviklet i samarbeid med Square Enix, utvikleren av spillet Final Fantasy XIV Online. Foto. Panasonic

Lydmoduser

Du kan velge mellom tre moduser for spillyd:

Role-Playing Game mode (RPG) er for rollespill og optimalisert for Final Fantasy XIV Online. Skal gi en følelse av «realisme og intensitet», og å være inni spillet. First-Person Shooter mode (FPS) gir nøyaktig posisjonering av lydeffekter, slik at du kan høre subtile lyder som fotavtrykk, og få en fordel i forhold til fienden i første- og tredjepersons skytespill. Til slutt lar Voice mode deg tydelig høre karakterers og stemmer. Anbefales for adventure-spill, hvor klare dialoger kan gi viktige ledetråder.

Panasonic GN01 details-L&B scaled
Knapper på undersiden velger blant annet lydmodus og lydnivå. Foto: Panasonic

Hvis du heller vil bruke høyttaleren til å se film eller musikk, så finnes også modusene Cinema, Music og Stereo.

Panasonic SoundSlayer SC-GN01: pris og tilgjengelighet

SoundSlayer SC-GN01 skal etter planen kun selges gjennom Amazons nettbutikker. Hvorvidt det blir gjort unntak her i Norge vet vi ikke, men prisen ser i hvert fall ut til å bli rundt 2000 kroner (160 GBP) når den kommer i slutten av september.

Mer info: panasonic.com

Panasonic GN01 exploded-L&B scaled
Fire høyttalerelementer gir lyd både foran og bak brukeren. Illustrasjon: Pansonic

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top