Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

OLED-gamingskjermer med smarte funksjoner fra Samsung

Spillskjermer, kontorskjermer og skjermer for de kreative. Samsung vil dekke alle behov.

Skrevet av / 04.06.24 - 16:16
OLED-gamingskjermer med smarte funksjoner fra Samsung

På et arrangement i London viste Samsung frem sine nye spillskjermer i den bestselgende Odyssey-serien. Men det ble også plass til skjermer med KI-funksjoner hentet fra TV-er i toppsegmentet, kontorskjermer med innebygde kameraer og skjermer med smarte finesser og høyere miljøkrav.

Les også Flere Samsung OLED-gamingskjermer Toppmodellen Odyssey OLED G9 oppdateres og får selskap av G6- og G8-modellene.

Gamingskjermer

Vi har tidligere testet Samsungs gaming-flaggskip, nemlig den utmerkede Odyssey OLED G9! Men det er nok ikke alle som har plass – eller budsjett – til en så gigantisk skjerm. Derfor har Samsung også lansert to mindre søsken, Odyssey OLED G6 og Odyssey OLED G8. Som vi kunne rapportere om fra CES-messen tidligere i år, men nå har de omsider blitt lansert.

Samsung Odyssey OLED G9 (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Den større modellen er deres første flate 32-tommers OLED-skjerm med 4K UHD-oppløsning og 16:9-format. Med en oppdateringsfrekvens på 240 Hz og en responstid på 0,03 ms (GtG) byr den på en fantastisk spillopplevelse. Dette er også Samsungs første OLED-spillskjerm med kunstig intelligens. På innsiden sitter den samme NQ8 AI Gen3-prosessoren som man finner i årets Samsung 8K-TV-er, som oppskalerer innhold ved bruk av de innebygde smart-TV-appene.

Foto: Samsung

Den mindre Odyssey OLED G6 har en 27-tommers skjerm med QHD-oppløsning (2560×1440), også i 16:9-format. Den har imidlertid en oppdateringsfrekvens på hele 360 Hz og en responstid på 0,03 ms. Begge modellene har Samsung OLED Safeguard+, som forhindrer innbrenning, og et kjølesystem med kjølevæske.

Våre nyeste skjermserier tilbyr et bredt utvalg av alternativer til brukere over hele verden, noe som skaper bedre opplevelser uansett hvordan du bruker dem i hverdagen. Fra de banebrytende KI-drevne Odyssey OLED-spillskjermene til opplevelser med flere enheter via Smart Monitor- og ViewFinity-seriene, fortsetter Samsung å redefinere markedet og levere banebrytende teknologi til brukere over hele verden, sier Hoon Chung, Executive Vice President for Visual Display Business hos Samsung Electronics.

Les også Spillskjerm: Ultrabred – og hårreisende heftig! Vi har vel knapt sett en fetere gamingskjerm.

Kontorskjermer

Smart Monitor-serien har NQM AI-prosessor som kan skalere innhold til 4K, og KI-funksjoner i «Active Voice Amplifier Pro» filtrerer bort bakgrunnsstøy for klarere tale. Serien utvides nå med de nye modellene M8, M7 og M5. Hele serien får nå “Workout Tracker” som kan vise helsedata fra en Galaxy Watch. Og toppmodellen kan gi 360-graders lyd når den kobles sammen med et par Galaxy Buds.

Foto: Samsung

M7 kommer i 32 og 43 tommer med 4K UHD-oppløsning og 300 nits lysstyrke.

M5 er tilgjengelig i 27″ og 32″ med FHD-oppløsning og 250 nits lysstyrke.

Viewfinity-serien, som er rettet mot kreative og profesjonelle, har høynet grønnvaskingen ved å bruke litt mer gjenvunnet plast. Ellers har de et smart stativ som ikke krever verktøy for montering.

Foto: Samsung

Viewfinity S8 er tilgjengelig i 27« og 32» med 4K UHD-oppløsning, 60Hz frekvens og 350 nits.

Viewfinity S7 har de samme spesifikasjonene, men færre finesser.

Viewfinity S6 er tilgjengelig i 24«, 27» og 32» med QHD-oppløsning, 100 Hz-frekvens og 350 nits.

Priseksempler og tilgjengelighet

Odyssey OLED G8 32”: 15 990 kr
Odyssey OLED G6 27”: 10 990 kr
Smart Monitor M8 32”: 8 490 kr
ViewFinity S7 27”: 3 990 kr

Skjermene er tilgjengelige fra og med i dag.

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fortnite tilbake på iOS

Flatt tastatur kan nesten sendes som et brev

Her er de nye Xbox-konsollene

En fordypende spillopplevelse

Bli en del av spillet med KI

KI-funksjoner i en gamingskjerm?

Ansiktsløft for Asus' håndkonsoll

Fred i konsollkrigen etter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skreddersydd gaming-lyd med Arctis Nova 5

Masken faller for Razer

Spill "Fallout" i Excel

Scroll to Top