TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nytt Razer DeathStalker med lavere profil

Razer DeathStalker V2 er oppdatert med lavere og lettere taster som holder lengre.

forfatter
Publisert 02.08.22 - 10:32

At mekaniske taster er langt bedre enn membrantastene man finner i de fleste bærbare maskiner (og de fleste løse PC-tastaturer), burde ikke overraske noen. Men skal det være enda raskere og mer presist, skal de mekaniske tastene detekteres av infrarødt lys i stedet for elektriske kontakter. Det mener i hvert fall Razer, som har brukt optomekaniske taster i toppmodellene sine i en stund.

Det finner man også i de tre nye tastaturene som Razer nettopp har lansert, hhv DeathStalker V2, DeathStalker V2 Pro og DeathStalker V2 Pro Tenkeyless.

Felles for alle de tre modellene er optiske lavprofiltaster, hvor kontakten avleses med infrarødt lys. Tastene fås i to varianter: Med og uten merkbart og hørbart klikk.

Razer lover ultrapresis skanning og en lang levetid for kontaktene på 70 millioner tastetrykk. Alminnelige mekaniske taster har til sammenligning en levetid på 40-50 milllioner tastetrykk.

DeathStalker V2 Pro TKL 579 R1 GreenIndiocators
DeathStalker V2 Pro Tenkeyless er et optisk tastatur uten kabel og numeriske taster. (Foto: Razer)

De to Pro-versjonene er trådløse tastaturer, mens den normale Deathstalker V2 er kablet. Tenkeyless-versjonen er en kompakt utgave uten separate numeriske taster på høyre side av tastaturet.

Velger man batteridrift er batteritiden 40 timer i det komplette tastaturet og 50 timer i den mindre varianten.

Razer DeathStalker V2 Pro er tilgjengelig nå til €250, mens DeathStalker V2 Pro Tenkeyless og DeathStalker V2 kommer senere i sommer til henholdsvis €220 og €200.

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Se unboxing av PlayStation VR2 Se video fra "unboxing-en" av PlayStation VR2 her.
Nå er de første GeForce RTX 4000-bærbare her Medions gamingmerke, Erazer, er tilbake i norske butikker - og det med et beist av en gaming-bærbar. 
Nå har Logitechs gaming-ørepropper fått norsk pris Logitechs trådløse ørepropper tilpasser seg ørene dine, og skal være skreddersydd for gaming.
Siste nytt om Forza Motorsport - se den nye traileren Hevdes å bli den teknisk mest avanserte racingsimulatoren noensinne - får dessuten oppslukende Dolby Atmos surroundlyd!
LG lanserer bøyelig OLED-skjerm LGs elleville OLED-skjerm kan veksle mellom buet og flat med et knappetrykk. Men prisen blir relativt saftig!
Følg Lyd & Bilde