Nyhet

LG OLED42C2: Endelig en OLED-TV alle kan få plass til?

Her er det vi vet om LGs nye 42 tommers OLED-TV, som ventes i 2022!

Skrevet av / 10.01.22 - 14:00
LG OLED42C2: Endelig en OLED-TV alle kan få plass til?

LGs kontrastrike OLED-skjermer har lenge vært blant de mest populære TV-ene på markedet, både når det kommer film, gaming og annen TV-kos.

Og utvalget av skjermstørrelser ser bare ut til å fortsette å vokse: For modellåret 2022 har LG utvidet sortimentet i begge ender, med både en 42 og 97 tommers OLED-TV.

Enda så glade vi er i SVÆRE skjermer, er det kanskje 42-tommeren LG OLED42C2 som er mest interessant i første rekke. Den er nemlig kompakt nok til å plasseres på kontorpulten eller henges på en smal vegg. Hvis du er blant dem som har drømt om en OLED-TV på kontoret eller soverommet, men hittil ikke har hatt plass, finnes det nå håp.

Fra 42″ til 97″: Utvalget av OLED-skjermstørrelser blir enda bredere i 2022. (Foto: LG)

LG OLED42C2

LG har allerede har en viss  suksess med 48″ modellen OLED48C1, som er en velegnet TV til konsollgaming. Når det er sagt, er 48″ størrelsen fortsatt en relativt stor til PC-gaming, for ikke å glemme grafisk arbeid eller videoredigering, der man gjerne blir sittende kloss inntil skjermen.

Med introduksjonen av 42″ modellen OLED42C2 kan LG tilby en mer kompakt skjermstørrelse, som trolig også vil være bedre egnet som monitor i mange samenhenger. Med vitale mål på 93 x 54 x  7 centimeter (B x H x D) med stand, kan den få plass der andre OLED-skjermer har vært for store.

OLED42C2 har også fått en ny type sokkel, med to små føtter som hever skjermen opp fra bordet. Det gir bedre plass til å skyve et tastatur eller annet innunder skjermen.

Les også De beste gaming-skjermene En moderne gaming-TV gir deg ikke bare en bedre bildeopplevelse – den kan også gjøre deg til en bedre gamer! Vi har testet TV-ene som gir deg topp score.

I likhet med resten av C2-serien bruker 42-tommeren den nye α9 Gen 5-prosessoren, som bruker avansert AI-basert bildebehandling. Den kommer også med det nye operativsystemet WebOS 22, som blant annet gir adgang til spillstrømmetjenester som Google Stadia.

TV-en kommer ellers med det samme gode utstyrsnivået som vi er vant til fra LG OLED, inkludert 4 stykk HDMI 2.1 innganger, og støtte for gamingfinesser som VRR, HFR (4K/120fps), Freesync og G-Sync. LG har også introdusert en oppdatert Game Optimiser meny, der man får adgang til relevante innstillinger, og kan skreddersy bildeinnstillingene for ulike spillsjangre som skytespill, sport og rollespill.

2022 LG OLED evo C2 42inch-scaled
Endelig en 42-tommers OLED-TV fra LG, i C2-serien. Blir dette spillernes nye favoritt? Foto: LG

Flere 42″ modeller?

LG Electronics var ikke alene om å lansere 42″ OLED under CES 2022. Sony har også annonsert at de slipper en 42-tommer i år, som del av den nye A90K-serien. Det skal bli spennende å sjekke disse opp mot hverandre!

Les også Sony lanserer nye OLED TV-er - her er prisene Sony lanserer en rekke spennende OLED-skjermer i år, deriblant en splitter ny QD-OLED!

Pris og tilgjengelighet

Vi vet enda ikke når LG OLED42C2 lander i norske butikkhyller, eller nøyaktig hva den skal koste. Vi oppdaterer når vi vet mer!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer sofistikert kunst til The Frame

Her er høstens nye TV-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viste gjennomsiktig OLED

Storskjerm med gaming mode

Store, sterke og lynraske TV-er fra Hisense

Scroll to Top