Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Øreproppene finner passformen selv

Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.

Skrevet av / 22.09.22 - 11:40
Øreproppene finner passformen selv

Ørepropper er praktiske å ha med seg, og de kan stenge ute lyden fra omgivelse bedre enn alminnelige hodetelefoner. Selv om automatisk støyreduksjon kan utligne den fordelen. Men alle ører er forskjellige, og det kan være umulig å finne et par ørepropper med en god nok passform, slik at de ikke faller ut av ørene. Og man trenger perfekt passform for å få en naturlig bassgjengivelse.

Løsningen har vært tilgjengelig lenge med formstøpte propper. En prosess som skrever 3D-scanning av hvert øre og spesialproduksjon av propper. Det er både dyrt og tidskrevende. Derfor har de hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere.

Logi Play i Berlin har Logitech lansert noe helt spesielt: Ørepropper med myke øreputer, som presses i form, for å så herde seg automatisk med UV-lys og beholde formen permanent.

Nyheten har det imponerende navnet Logitech G Fits True Wireless Gaming Earbuds, og er egnet til gamere. Derfor er de helt trådløse ørepropper utstyrt med både Bluetooth og den lag-frie Lightspeed-forbindelsen.

Det følger med både Lightspeed-adapter og USB-overgang. (Foto: Logitech)

Øredottene til de trådløse proppene er fylt med myk gelé. Når de presses på plass i øregangen, aktiveres Lightform-teknologien i appen, og de passer perfekt i øret. En stripe av innebygde lysdioder i proppene herder dottene. Det hele tar et knapt minutt. Logitech har naturligvis patentert teknologien. Og det skjønner vi godt, for det høres genialt ut! De formstøpte øredottene former seg så godt og isolerer så bra, at Logitech ikke engang har utstyrt dem med innebygd støykansellering (ANC).

Logitech G Fits har en spilletid på 10 timer pluss 12 ekstra i etuiet. (Foto: Logitech)

Når det gjelder mer alminnelige spesifikasjoner, har G Fits en spilletid på 10 timer, og ytterligere 12 med oppladningsetuiet.

Pris og tilgjengelighet
Logitech G Fits True Wireless Gaming Earbuds lanseres først i USA til en pris på USD 229. Så vi regner med en norsk pris på omkring 2.500 kroner, når de lanseres senere i høst i Norden.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

En fordypende spillopplevelse

Bli en del av spillet med KI

KI-funksjoner i en gamingskjerm?

Ansiktsløft for Asus' håndkonsoll

Fred i konsollkrigen etter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skreddersydd gaming-lyd med Arctis Nova 5

Masken faller for Razer

Spill "Fallout" i Excel

Gaming med AI-hjelp

Nye gaming-skjermer for alle og enhver

De beste spillene i 2024 (hittil)

Scroll to Top