TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: Nye superbrede Samsung-skjermer

Samsung har i Las Vegas vist superbrede dataskjermer med vanvittig oppløsning og OLED.

forfatter
Publisert 03.01.23 - 12:27

Samsungs første nyhet på CES 2023-messen i Las Vegas er dataskjermer. Og det kommer (naturligvis) nye modeller i alle seriene deres.

Mest bemerkelsesverdig er den oppdaterte Odyssey Nep G9 (G95NC), som ikke bare er gigantisk. Den 57″ store ultrawide-skjermen (artikkelbildet) er også verdens første skjerm med dobbel UHD-oppløsning. Gaming-skjermen leverer for første gang en oppløsning på 7680 x 2160 og et 32:9-bildeformat på én skjerm.

Les også Spillskjerm: Ultrabred – og hårreisende heftig! Vi har vel knapt sett en fetere gamingskjerm.
Samsung Odyssey Neo G9 S49AG950 Forza Horizon 5

Skjermen er også verdens første med DisplayPort 2.1-støtte, som overfører data omtrent dobbelt så rakst som den tidligere brukte DisplayPort 1.4. Odyssey Neo G9 støtter en oppdateringshastighet på 240 Hz, slik at gamerne ikke går glipp av noe under raske spill. Med en oppløsning på dobbelt UHD kreves det et grafikkort – og en lommebok – i tungvekterklassen.

Selv om Samsung er mest kjent for sine QLED-skjermer, har de også OLED-skjermer på programmet i år. (Foto: Samsung)

Litt mindre, men med ugjennomsiktig dypt svart er Odyssey OLED G9 (modellnummer: G95SC), som har en 49″ ultrabred skjerm og et OLED-panel med dobbelt QHD-oppløsning. Denne skjermen også har en oppdateringshastighet på 240 Hz.

Odyssey OLED G9 kan takket være apper fra partnere som Prime Video, Netflix og YouTube vise smart-TV direkte fra internettet uten bruk av en PC.

Grafiske designere og fotografer kan glede seg til ViewFinity S9 (S90PC), som er en 5K-skjerm på 27″, som er optimert til kreative brukere. Monitorens innebygde fargekalibreringsmotor skal sikre nøyaktige skjermfarger og lysstyrke.

Les også TV og PC-monitor i ett! Hjemmekontor, eller bare gjemmekontor? Denne skjermen duger til begge deler!

Endelig utvides sortimentet av smarte skjermer til hjemmekontoret. Smart Monitor M8 (M80C) fås nå i en ny 27″-utgave med 4K-oppløsning.

Smart Monitor M8 er både monitor og smart-TV. (Foto: Samsung)

Brukeren kan bruke Smart Monitor M8 til å få øyeblikkelig tilgang til Prime Video, Netflix og YouTube via Smart Hub.

Skjermene har nettopp blitt avslørt for pressen på elektronikkmessen CES 2023 i USA. Når skjermene når de nordiske breddegrader, og hva prisene blir, er enda ikke klart.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-prosessorer Den lynraske M2-prosessoren fra Apple får hele to enda raskere oppdateringer, som finner vei til både Mac mini og MacBook Pro.
lbpluss
Veid og funnet for lett! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare maskinen vi noensinne har testet. Dessverre innebærer den slanke formfaktoren ubehagelige kompromisser.
lbpluss
Lynrask og hard SanDisks eksterne USB-disk holder til det meste, og den er rask.
Brede skjermer til smale budsjetter Hvis du vil ha plass til flere vinduer ved siden av hverandre, har Philips et par nye 40" skjermer til en rimelig pris.
PC-regn fra Acer Acer viste frem sin vårkolleksjon av nye PC-er på elektronikkmessen i Las Vegas.
Følg Lyd & Bilde