Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Computex 2024: Heftige gamingskjermer fra Acer

Acer demonstrerte brillefri 3D og en skjerm som dekker hele synsfeltet på Computex.

Skrevet av / 07.06.24 - 14:00
Computex 2024: Heftige gamingskjermer fra Acer

Computex-messen i Taiwans hovedstad, Taipei; har gått inn i sin siste dag.

På Acers store stand, som var plantet midt i messehallen, sammen med de to andre taiwanske datagigantene Asus og MSI, kunne man se datamaskiner og spillutstyr av alle typer og i alle prisklasser.

Det som skilte seg ut, var imidlertid to av spillskjermene som på hver sin måte ga ekstra dybde i spillet. En 27-tommers skjerm i Predator-serien var utstyrt med ekte brillefri grafikk fra SpatialLabs. Systemet fungerer med øyesporing, der to sensorer under skjermen registrerer spillerens plassering og synsretning og justerer skjermbildet deretter.

Det er ikke mulig å se på bildet, men 27-tommeren med SpatialLabs 3D-grafikk er virkelig overbevisende. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Vi har sett SpatialLabs 3D demonstrert på flere messer, men det har bare blitt bedre og mer overbevisende. Ulempen er at spillet må støtte teknologien. Men Acer jobber kontinuerlig med den, og flere titler legges til hver måned.

Les også Asus er hodestups forelsket i KI KI gjennomsyrer Asus sine lanseringer på Computex 2024 i Taiwan.

Teknisk enklere, men like imponerende var Predator Z57, en 57-tommers skjerm i superbredt 32:9-format. Skjermen er av typen MiniLED med DUHD-oppløsning – 2 x 4K side om side (7 680 x 2 160 piksler). Lysstyrken er 1000 nit.

Skjermens krumning og ekstreme bredde gjør at du nesten sitter inne i spillet. Dimensjoner og oppløsning er de samme som Samsungs 57 Odyssey Neo G9 G95NC, som vi testet i fjor sommer.

Les også Første test: Villeste gamingskjerm til dags dato Første test i Skandinavia: Samsungs ultrabrede 57-tommer drar deg inn i handlingen på en måte som ingen skjerm har gjort tidligere.

Den største utstillingen på standen – og muligens på hele messen – var imidlertid Acers standdekorasjon, som besto av flere meter høye, gigantiske paneler som fungerte som én stor videoskjerm. Det så ganske kult ut!

Over hele standen var det en gigantisk skjerm som viste video. Det var ganske kult. (Foto: John Alex Hvidlykke)
Les også Bli en del av spillet med KI På MSIs Computex-stand var gaming hovedfokus, men de har også «fornuftige» PC-er.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Flatt tastatur kan nesten sendes som et brev

Her er de nye Xbox-konsollene

En fordypende spillopplevelse

Bli en del av spillet med KI

KI-funksjoner i en gamingskjerm?

Ansiktsløft for Asus' håndkonsoll

Fred i konsollkrigen etter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skreddersydd gaming-lyd med Arctis Nova 5

Masken faller for Razer

Spill "Fallout" i Excel

Gaming med AI-hjelp

Scroll to Top