Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Computex 2023: Gaming i Mercedes AMG-klassen

Taiwansike MSI har slått seg sammen med tyske Mercedes for å bygge den ultimate racing-laptopen.

Skrevet av / 02.06.23 - 12:15
Computex 2023: Gaming i Mercedes AMG-klassen

Når det gjelder data og gaming er Computex stedet! Det er nemlig her de aller største nyhetene presenteres. L&B Home har tatt turen helt til Taipei i Taiwan for å se og oppleve nyhetene på hjemmebane.

På MSIs stand var noe av det første som møtte oss faktisk en maskin i tysk design!

MSI Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport er resultatet av et nytt samarbeid mellom taiwanske MSI og tyske Mercedes-AMG. Den bærbare maskinen, som kun produseres i et begrenset opplag, har et deksel av magnesium-aluminiumslegering i en dempet selenittgrå. Symbolspråket er så tydelig at til og med bilanalfabeter vil kunne kjenne det igjen.

Mercedes AMG står for designet, mens selve motoren er utviklet av MSI. Her har man en kombinasjon av en Intel Core i9-prosessor og et Nvidia RTX 40-grafikkort. Skjermen har en usedvanlig høy oppløsning for gaming, med en 4K OLED i 16:10-format.

 

1 2 3 4
<
>
Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

En annen nyhet var MSI Raider GE78HX, som er utstyrt med en såkalt Smart Touchpad, som er usynlig innstøpt i kabinettet og i stand til å endre størrelse. På andre usynlige pekeplater er det ofte vanskelig å finne ut hvor man skal høyreklikke, men her var det løst på smart vis med markering på flaten. Videre sørget den haptiske feedbacken med et piezoelement for en naturlig klikke-følelse, selv om selve metallflaten ikke beveger seg.

raider2 raider1
<
>
MSI Raider GE78 HX med en usynlig "smart touchpad". (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

MSI hadde også med seg en ny generasjon av Titan-laptopen, som er deres “alt fra øverste hylle”-modell. Naturligvis da med en i9-prosessor, Nvidia RTX 4090-grafikk og mekanisk tastatur, så her er det ikke spart på noe. I den nokså høylytte utstillingshallen kunne vi ikke høre de fire viftene som kjøler Titan, men litt lyd lager de nok.

Hvis du skal ha det beste av det beste, er svaret Titan. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Apple godkjenner PC-emulator for iOS

Fortnite tilbake på iOS

Flatt tastatur kan nesten sendes som et brev

Her er de nye Xbox-konsollene

En fordypende spillopplevelse

Bli en del av spillet med KI

KI-funksjoner i en gamingskjerm?

Ansiktsløft for Asus' håndkonsoll

Fred i konsollkrigen etter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skreddersydd gaming-lyd med Arctis Nova 5

Masken faller for Razer

Scroll to Top