Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

CES 2024: MSI satser på AI – og massive gamingskjermer

Til gaming er det stor skjerm som gjelder! Både på laptop og for eksterne skjermer.

Skrevet av / 10.01.24 - 16:20
CES 2024: MSI satser på AI – og massive gamingskjermer

Gaming-skjermene blir stadig større!
MSI MPG 491CQP QD-OLED er MSIs første 49-tommers skjerm med QD-OLED-panel og 32:9-format. Oppløsningen er dobbel QHD (5.120 x 1.440 piksler), og skjermen har en krumming på 1800R – som er så buet man får det.

Skjermen kombinerer et OLED-panel med Quantum Dot-teknologi, som lover levende farger. Oppdateringsfrekvensen er på 144 Hz. Skjermen, som vi fikk se på MSIs stand på CES-messen i Las Vegas, ble hedret under CES Awards i kategoriene Gaming & eSports og Computer Peripherals & Accessories.

MPG 491CQP QD-OLED. (Foto: MSI)

MSI satser stort på QD-OLED-teknologien for gaming. Alle modellene leveres i både buede og flate utgaver. Skjermens subpiksler er arrangert på en måte som skal gi skarpere bilder og tydeligere tekst. Og med MSI OLED Care 2.0 vil reduseres risikoen for «burn-in»-skader på OLED-panelet ved langvarig bruk.

Titan og Raider i 18-tommers-utgave

MSI Titan har vi testet i flere modeller opp gjennom årene, og alle har vært helt ekstreme. Den nye Titan 18 HX er intet unntak. Med plass til opptil 192 GB RAM fordelt på fire minneplasser! Pluss tre SSD-lagringsmoduler.

PXL_20240109_005243097-scaled PXL_20240109_005234312-scaled
<
>
MSI Titan 18 HX. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Som navnet tilsier, har maskinen en 18-tommers skjerm. Og ifølge MSIs Jonathan Wu, som viste oss rundt på standen, er dette nå den nye store skjermstørrelsen hos MSI. Dette gjelder også Raider 18, som er litt mindre ekstrem. Begge fås imidlertid med en i9-prosessor fra øverste hylle og 120 Hz 4K-skjerm.

AI til gaming

På CES-messen har MSI avduket tre AI-gaming-maskiner: MPG Trident AS 14th, MAG Infinite S3 14th og MAG Codex 6 14th. Alle er drevet av 14. generasjons Intel Core-prosessorer og Nvidia GeForce RTX 4070-grafikkort, og kombinerer AI med rå kraft på en sømløs måte. Den enestående maskinvaren forsterkes av Frozr AI Cooling-funksjonen, et teknologisk vidunder som gjør bruk av avanserte algoritmer. Dynamisk temperaturovervåking sørger for at maskinen reagerer raskt på endringer, og tilpasser seg for å garantere optimal ytelse.

Stealth AI Studio – til både spilling og AI-arbeid. Også med 18″ skjerm i 4K-oppløsning (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home).

På standen fikk vi også se MSI Artist-programmet, et program for AI-generering av bilder fra tekst. Altså litt som for eksempel Midjourney, men uten abonnement og en enorm serverpark i skyen.

Les også MSI setter klørne i håndholdt gaming Med Claw vil MSI ha sin del av kaka innen håndholdt gaming. Nøkkelen til suksess er de nye, grafikksterke Ultra-prosessorene fra Intel.
Executive Vice President Michelle Johnston Holthaus fra Intel på MSI Titan 18-standen. (Foto: MSI)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye gaming-skjermer for alle og enhver

De beste spillene i 2024 (hittil)

IKEA: Street style for gamere

Razers nye samarbeid tar kundene med buksene nede

Gaming-flaggskip fra LG

Slik blir PS5 Pro

Streaming og gruppechat i farger

PS5-oppdateringen rulles ut nå

Spill PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games må hoste opp

Samsung 3D-skjerm uten 3D-briller

Razer gir deg et spark i baken

Lyd & Bilde
Scroll to Top