Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

CES 2024: Håndholdt konsoll med ny Intel-grafikk

Med Claw vil MSI ha sin del av kaka innen håndholdt gaming. Nøkkelen til suksess er de nye, grafikksterke Ultra-prosessorene fra Intel.

Skrevet av / 10.01.24 - 13:07
CES 2024: Håndholdt konsoll med ny Intel-grafikk

Taiwanske MSI har innledet CES med en rekke bærbare og stasjonære PC-er. Størst interesse var det imidlertid for den håndholdte konsollen Claw.

Claw er utstyrt med to joysticks og et tradisjonelt knappeoppsett, samt en 7″ LCD-skjerm med 120 Hz og Full HD-oppløsning (1920 x 1080 piksler). På denne måten ligner den på konkurrerende konsoller.

Johathan Wu fra MSI forteller om MSI’s første håndholdte gaming-konsoll. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Men det som ifølge MSI skal gjøre den til en vinner, er prosessoren. MSI Claw er bygget på de nye Intel Core Ultra-prosessorene (Claw er tilgjengelig med Ultra 5- og Ultra 7-prosessorer). Og den innebygde grafikkprosessoren, kalt Arc, er kraftig nok til å kjøre 3D-spill med en resepektabel ytelse. Det er altså ikke behov for en kraftkrevende grafikkprosessor som forkorter spilletiden.

Intel velger MSI til håndholdt gaming

En maskin som Claw er bare mulig på grunn av de nye Ultra-prosessorene fra Intel. Takket være den nye integrerte Arc-grafikkprosessoren kan spilletiden regnes i timer i stedet for minutter.
Samarbeidet med Intel ble markert med et besøk på standen av Michelle Johnston Holthaus, Executive Vice President i Intel, som understreket Intels engasjement i samarbeidet med MSI.
Intels nye Core Ultra-prosessorer er nøkkelen til den håndholdte Claw-konsollen. Her besøker Intels visepresident Michelle Johnston Holthaus MSIs stand på CES (Foto: MSI).

Vi har ikke fått noen pris ennå, og vi vet heller ikke når den blir tilgjengelig i Skandinavia. Men vi gleder oss til å få tak i konsollen og se hva den er i stand til.

MSIs stand på Hotel Ventian på CES 2024 (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home).

Les mer om MSI Claw her

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye gaming-skjermer for alle og enhver

De beste spillene i 2024 (hittil)

IKEA: Street style for gamere

Razers nye samarbeid tar kundene med buksene nede

Gaming-flaggskip fra LG

Slik blir PS5 Pro

Streaming og gruppechat i farger

PS5-oppdateringen rulles ut nå

Spill PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games må hoste opp

Samsung 3D-skjerm uten 3D-briller

Razer gir deg et spark i baken

Lyd & Bilde
Scroll to Top