Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Beoplay Portal er Bang & Olufsens gaming-debut

Det trådløse headsettet med ANC er laget til Xbox, men kan også brukes på andre plattformer, samt til musikk.

Skrevet av / 30.03.21 - 19:00
Beoplay Portal er Bang & Olufsens gaming-debut

Bang & Olufsen har nettopp presentert sitt første ordentlige gamingprodukt. Et trådløst headsett med navnet Beoplay Portal.

Nyheten ligner ikke det vi er vant til å se i gamingverdenen, men til gjengjeld er Bang & Olufsen-designet umiskjennelig.

I stedet for å utvikle sin egen trådløse 2,4 GHz-standard har Bang & Olufsen valgt å satse på Xbox Wireless. Det betyr at Beoplay Portal fungerer problemfritt sammen med Xbox – men også at spillere på andre plattformer enten selv må bruke et par hundre kroner på å skaffe seg sin egen adapter, eller spille kablet med USB-C. Bluetooth støttes også, men er på grunn av tidsforsinkelsen mest egnet til musikk.

B&O fremhever egenskaper som surroundsound, adaptiv aktiv støyreduksjon og transparency mode, som gjør det mulig å høre omgivelsene uten å ta av seg hodetelefonene.

«Beoplay Portal er de første av sin art: Våre ingeniører og designere har skapt et par hodetelefoner, som både innfrir de avanserte teknologiske behovene til gaming, samtidig med at de kan brukes på f.eks. bussen eller hjemmekontoret uten å gå på kompromiss med estetikken,» sier Dorte Vestergaard, director and Head of the On-The-Go category hos Bang & Olufsen.

Beoplay Portal er B&Os første gamingprodukt. (Foto: Bang & Olufsen)

Batteritiden er opptil 12 timer med Xbox Wireless, Bluetooth og aktiv støyreduksjon, eller 24 timer med Bluetooth og aktiv støyreduksjon alene. Med Bluetooth støttes aptX Adaptive.

Beoplay Portal har ikke mikrofonarm, men med de innebygde beamforming-mikrofonene skal ifølge Bang & Olufsen fungere som en «virtuell boom arm,» som forsterker brukerens stemme og samtidig stenger ut bakgrunsstøy.

Pris og tilgjengelighet
Beoplay Portal er tilgjengelig fra d. 29. april i fargen black anthracite til en pris på 5.399 kroner. Senere kommer også fargene grey mist og navy.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IKEA: Street style for gamere

Razers nye samarbeid tar kundene med buksene nede

Gaming-flaggskip fra LG

Slik blir PS5 Pro

Streaming og gruppechat i farger

PS5-oppdateringen rulles ut nå

Spill PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games må hoste opp

Samsung 3D-skjerm uten 3D-briller

Razer gir deg et spark i baken

Skjermer skal være svære - og PC-ene smarte

MSI setter klørne i håndholdt gaming

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top