Xbox One

Den nye konsollen fra Microsoft får navnet One og vil være en komplett underholdningsmaskin til både spill, TV, film og musikk.
Annonse
Annonse
forfatter

Microsoft lanserte i går kveld sitt neste skritt innen konsoller, som rett og slett går under navnet Xbox One. Konsollen er ut fra bildene å bedømme en større firkantet sak, som ifølge Microsofts egne ord vil ta TV-en din opp til et nytt nivå.

Konsollen er noe ulik Sonys tidligere annonsering mer rettet mot rendyrket underholdning og ikke bare spill. Det betyr at din TV kobles gjennom konsollen, slik at man kan styre både spill, film og TV via Xbox One.

Sammen med en langt mer avansert Kinect vil det hele kunne styres med stemme og bevegelse, hvor Microsoft selv lover at både kameraet og mikrofonen er blitt optimert til å fange opp langt flere elementer.

Norsk tale
Nå kan du si: ”Xbox, on”, og så starte opp det hele samlet, da fjernsynet også er forbundet via konsollen. Herfra kan man så skifte kanal ved å si hvilken kanal man vil se. Hvor godt det virker på norsk får vi vente å se, men det skal la seg gjøre.

Konsollen har fått litt av et løft hva innmaten angår. Med 8 kjerners prosessor, 500 GB harddisk (hvorfor ikke større??), 8 GB RAM, USB 3.0 og Blu-ray, så det er noe for de fleste. Kameraet har full HD-oppløsning og skal kunne fange opp det meste – selv hjerteslag, som derved kan bli brukt langt mer intensivt i fitness-spill.

Annonse

Innmaten synes når det skiftes mellom funksjoner eller gjøres fleroppgavekjøring, hvor man både kan se film eller spille spill og samtidig være på Facebook eller Twitter. Et skift mellom å se TV, film, spille spill eller høre musikk skal også kunne gjøres lynraskt.

Hva spill angår, så er det flere eksklusive og meget snasne titler på vei. Et nytt spillkonsept som blander TV-serie og spill er Quantum Break, som ser utrolig flott ut, det samme gjør Call of Duty: Ghosts, som har fått mannen bak filmer som Syriana og Traffic med på laget.

Spillavdelingen lover at det vil komme 15 nye spill fra deres hånd innen det første året, hvor åtte av dem vil være helt nye spillserier. Og når vi snakker om serier, så kunne Microsoft annonsere en helt ny Halo TV-serie fra Steven Spielbergs hånd. Det skal nok få noen fans av Halo-spillserien til å hoppe i stolen.

Selve konsollens pris og lansering vet mer om når Microsoft avslører mer til E3 mandag den 10. juni.

Denne artikkel bringes i samarbeid med TV 2 Beep.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.