Xbox One

Den nye konsollen fra Microsoft får navnet One og vil være en komplett underholdningsmaskin til både spill, TV, film og musikk.
Annonse
Annonse
forfatter

Microsoft lanserte i går kveld sitt neste skritt innen konsoller, som rett og slett går under navnet Xbox One. Konsollen er ut fra bildene å bedømme en større firkantet sak, som ifølge Microsofts egne ord vil ta TV-en din opp til et nytt nivå.

Konsollen er noe ulik Sonys tidligere annonsering mer rettet mot rendyrket underholdning og ikke bare spill. Det betyr at din TV kobles gjennom konsollen, slik at man kan styre både spill, film og TV via Xbox One.

Sammen med en langt mer avansert Kinect vil det hele kunne styres med stemme og bevegelse, hvor Microsoft selv lover at både kameraet og mikrofonen er blitt optimert til å fange opp langt flere elementer.

Norsk tale
Nå kan du si: ”Xbox, on”, og så starte opp det hele samlet, da fjernsynet også er forbundet via konsollen. Herfra kan man så skifte kanal ved å si hvilken kanal man vil se. Hvor godt det virker på norsk får vi vente å se, men det skal la seg gjøre.

Konsollen har fått litt av et løft hva innmaten angår. Med 8 kjerners prosessor, 500 GB harddisk (hvorfor ikke større??), 8 GB RAM, USB 3.0 og Blu-ray, så det er noe for de fleste. Kameraet har full HD-oppløsning og skal kunne fange opp det meste – selv hjerteslag, som derved kan bli brukt langt mer intensivt i fitness-spill.

Innmaten synes når det skiftes mellom funksjoner eller gjøres fleroppgavekjøring, hvor man både kan se film eller spille spill og samtidig være på Facebook eller Twitter. Et skift mellom å se TV, film, spille spill eller høre musikk skal også kunne gjøres lynraskt.

Hva spill angår, så er det flere eksklusive og meget snasne titler på vei. Et nytt spillkonsept som blander TV-serie og spill er Quantum Break, som ser utrolig flott ut, det samme gjør Call of Duty: Ghosts, som har fått mannen bak filmer som Syriana og Traffic med på laget.

Spillavdelingen lover at det vil komme 15 nye spill fra deres hånd innen det første året, hvor åtte av dem vil være helt nye spillserier. Og når vi snakker om serier, så kunne Microsoft annonsere en helt ny Halo TV-serie fra Steven Spielbergs hånd. Det skal nok få noen fans av Halo-spillserien til å hoppe i stolen.

Selve konsollens pris og lansering vet mer om når Microsoft avslører mer til E3 mandag den 10. juni.

Denne artikkel bringes i samarbeid med TV 2 Beep.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?
Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.