Xbox One

Den nye konsollen fra Microsoft får navnet One og vil være en komplett underholdningsmaskin til både spill, TV, film og musikk.

Microsoft lanserte i går kveld sitt neste skritt innen konsoller, som rett og slett går under navnet Xbox One. Konsollen er ut fra bildene å bedømme en større firkantet sak, som ifølge Microsofts egne ord vil ta TV-en din opp til et nytt nivå.

Konsollen er noe ulik Sonys tidligere annonsering mer rettet mot rendyrket underholdning og ikke bare spill. Det betyr at din TV kobles gjennom konsollen, slik at man kan styre både spill, film og TV via Xbox One.

Sammen med en langt mer avansert Kinect vil det hele kunne styres med stemme og bevegelse, hvor Microsoft selv lover at både kameraet og mikrofonen er blitt optimert til å fange opp langt flere elementer.

Norsk tale
Nå kan du si: ”Xbox, on”, og så starte opp det hele samlet, da fjernsynet også er forbundet via konsollen. Herfra kan man så skifte kanal ved å si hvilken kanal man vil se. Hvor godt det virker på norsk får vi vente å se, men det skal la seg gjøre.

Konsollen har fått litt av et løft hva innmaten angår. Med 8 kjerners prosessor, 500 GB harddisk (hvorfor ikke større??), 8 GB RAM, USB 3.0 og Blu-ray, så det er noe for de fleste. Kameraet har full HD-oppløsning og skal kunne fange opp det meste – selv hjerteslag, som derved kan bli brukt langt mer intensivt i fitness-spill.

Innmaten synes når det skiftes mellom funksjoner eller gjøres fleroppgavekjøring, hvor man både kan se film eller spille spill og samtidig være på Facebook eller Twitter. Et skift mellom å se TV, film, spille spill eller høre musikk skal også kunne gjøres lynraskt.

Hva spill angår, så er det flere eksklusive og meget snasne titler på vei. Et nytt spillkonsept som blander TV-serie og spill er Quantum Break, som ser utrolig flott ut, det samme gjør Call of Duty: Ghosts, som har fått mannen bak filmer som Syriana og Traffic med på laget.

Spillavdelingen lover at det vil komme 15 nye spill fra deres hånd innen det første året, hvor åtte av dem vil være helt nye spillserier. Og når vi snakker om serier, så kunne Microsoft annonsere en helt ny Halo TV-serie fra Steven Spielbergs hånd. Det skal nok få noen fans av Halo-spillserien til å hoppe i stolen.

Selve konsollens pris og lansering vet mer om når Microsoft avslører mer til E3 mandag den 10. juni.

Denne artikkel bringes i samarbeid med TV 2 Beep.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.