TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Xbox One

Den nye konsollen fra Microsoft får navnet One og vil være en komplett underholdningsmaskin til både spill, TV, film og musikk.

forfatter
Publisert 22.05.13 - 08:51

Microsoft lanserte i går kveld sitt neste skritt innen konsoller, som rett og slett går under navnet Xbox One. Konsollen er ut fra bildene å bedømme en større firkantet sak, som ifølge Microsofts egne ord vil ta TV-en din opp til et nytt nivå.

Konsollen er noe ulik Sonys tidligere annonsering mer rettet mot rendyrket underholdning og ikke bare spill. Det betyr at din TV kobles gjennom konsollen, slik at man kan styre både spill, film og TV via Xbox One.

Sammen med en langt mer avansert Kinect vil det hele kunne styres med stemme og bevegelse, hvor Microsoft selv lover at både kameraet og mikrofonen er blitt optimert til å fange opp langt flere elementer.

Norsk tale
Nå kan du si: ”Xbox, on”, og så starte opp det hele samlet, da fjernsynet også er forbundet via konsollen. Herfra kan man så skifte kanal ved å si hvilken kanal man vil se. Hvor godt det virker på norsk får vi vente å se, men det skal la seg gjøre.

Konsollen har fått litt av et løft hva innmaten angår. Med 8 kjerners prosessor, 500 GB harddisk (hvorfor ikke større??), 8 GB RAM, USB 3.0 og Blu-ray, så det er noe for de fleste. Kameraet har full HD-oppløsning og skal kunne fange opp det meste – selv hjerteslag, som derved kan bli brukt langt mer intensivt i fitness-spill.

Innmaten synes når det skiftes mellom funksjoner eller gjøres fleroppgavekjøring, hvor man både kan se film eller spille spill og samtidig være på Facebook eller Twitter. Et skift mellom å se TV, film, spille spill eller høre musikk skal også kunne gjøres lynraskt.

Hva spill angår, så er det flere eksklusive og meget snasne titler på vei. Et nytt spillkonsept som blander TV-serie og spill er Quantum Break, som ser utrolig flott ut, det samme gjør Call of Duty: Ghosts, som har fått mannen bak filmer som Syriana og Traffic med på laget.

Spillavdelingen lover at det vil komme 15 nye spill fra deres hånd innen det første året, hvor åtte av dem vil være helt nye spillserier. Og når vi snakker om serier, så kunne Microsoft annonsere en helt ny Halo TV-serie fra Steven Spielbergs hånd. Det skal nok få noen fans av Halo-spillserien til å hoppe i stolen.

Selve konsollens pris og lansering vet mer om når Microsoft avslører mer til E3 mandag den 10. juni.

Denne artikkel bringes i samarbeid med TV 2 Beep.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Følg Lyd & Bilde