Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Virtuell virkelighet kommer til ekte berg-og-dalbaner

Six Flags og Samsung samarbeider.

Mennesker elsker berg-og-dalbaner, med alle sine topper, bunner, svinger og looper. Men har du prøvd en bane én gang, blir det ikke like morsomt andre og tredje gang. Og her tenker den amerikanske fornøyelsespark-kjempen Six Flags at virtuell virkelighet kan være løsningen. Ved å ha et VR-hodesett på ansiktet kan man tilsynelatende skifte ut omgivelsene for hver gang, og gjøre turen enda mer spennende!

Six Flags har gått sammen med Samsung for å gjøre nettopp dette. Når du setter på deg et Samsung Gear VR-hodesett og turen starter, kan du plutselig bli en jagerflypilot som kjemper mot en invasjon av romvesener, eller vitne til en tegneserieinspirert kamp mellom Supermann og Lex Luthor.

Til og begynne med kommer VR-opplevelsen til ni ulike løyper, i ni ulike parker i USA og Canada.

Du trenger ikke ha med eget VR-hodesett, da dette vil deles ut i køen. Hodesettene er utstyrt med en ekstra stropp til haken, for ikke å falle av under turen. De er testet ut inntil 5,9 G tyngdekraft, uten å falle av, så man kan ta det med ro. Det vil si, du kan neppe ta det med ro, da turen antakelig vis blir mer intens enn noen annen berg-og-dalbanetur du noensinne har tatt!

Det er planer for flere berg-og-dalbaner med VR i fremtiden.

Kilde: Samsung

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Six Flags og Samsung samarbeider.

Six Flags og Samsung samarbeider.

Six Flags og Samsung samarbeider.

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Six Flags og Samsung samarbeider.

Six Flags og Samsung samarbeider.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.