Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Virtuell virkelighet kommer til ekte berg-og-dalbaner

Six Flags og Samsung samarbeider.

Skrevet av / 04.03.16 - 11:27
Virtuell virkelighet kommer til ekte berg-og-dalbaner

Mennesker elsker berg-og-dalbaner, med alle sine topper, bunner, svinger og looper. Men har du prøvd en bane én gang, blir det ikke like morsomt andre og tredje gang. Og her tenker den amerikanske fornøyelsespark-kjempen Six Flags at virtuell virkelighet kan være løsningen. Ved å ha et VR-hodesett på ansiktet kan man tilsynelatende skifte ut omgivelsene for hver gang, og gjøre turen enda mer spennende!

Six Flags har gått sammen med Samsung for å gjøre nettopp dette. Når du setter på deg et Samsung Gear VR-hodesett og turen starter, kan du plutselig bli en jagerflypilot som kjemper mot en invasjon av romvesener, eller vitne til en tegneserieinspirert kamp mellom Supermann og Lex Luthor.

Til og begynne med kommer VR-opplevelsen til ni ulike løyper, i ni ulike parker i USA og Canada.

Du trenger ikke ha med eget VR-hodesett, da dette vil deles ut i køen. Hodesettene er utstyrt med en ekstra stropp til haken, for ikke å falle av under turen. De er testet ut inntil 5,9 G tyngdekraft, uten å falle av, så man kan ta det med ro. Det vil si, du kan neppe ta det med ro, da turen antakelig vis blir mer intens enn noen annen berg-og-dalbanetur du noensinne har tatt!

Det er planer for flere berg-og-dalbaner med VR i fremtiden.

Kilde: Samsung

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

Hyperloop i Italia

0
Scroll to Top