Google Glass

Verdens hotteste gadget og verdens hotteste bil går hånd i hånd: Tesla er på vei med en app for Google Glass, nemlig GlassTesla.
Annonse
Annonse
forfatter

Googles monobrille er kanskje den lengst og mest omtalte gadget som ennå ikke har kommet på markedet. Det er rett og slett en brille med innebygd skjerm og foto-/videokamera, som gjør at man ikke trenger å se ned på en mobiltelefon eller inn i en dataskjerm for å surfe internett. Aller viktigst er imidlertid hvordan Google Glass benytter utvidet virkelighet, hvor informasjon kommer opp på øyet, alt etter hvor du ser. I hvert fall er det tanken, for at brillen skal bli så kul som man tenker, er man avhengig av at utviklere lager funksjonelle og kule apps til den. På samme måte som for smartmobilen, men altså beregnet for en virtuell skjerm fremfor øyet.

google-glass-wallpaper-hd

Med hjelp fra firmaene Sahas Katta og Pepperdeck er appen GlassTesla nå under utvikling, som skal utvide kjøreopplevelsen for Tesla-eiere.

Fjernstyring
Til å begynne med er appen kun for eiere av Model S, men den bør enkelt kunne utvides til andre modeller. Med første versjon av appen skal eieren kunne starte og -stoppe lading av bilen, sjekke batterinivå, låse og åpne dørene, sjekke status for og justere temperaturinnstillingene – alt uten å behøve å være i nærheten av bilen.

teslaglass
Med appen GlassTesla får du blant annet full kontroll over ladingen.

Stemmestyring
I fremtidige oppdateringer vil appen kunne åpne for stemmestyring av bilen, sanntids sporing av bilen og si fra når lading er ferdig. Mens du sitter på kroa i nærheten av en av Teslas superladestasjoner, som lar deg fullade batteriet i løpet av en drøy halvtime, vil du kunne få opp en melding om at bilen er klar for avgang.

Annonse

Google Glass, smart glasses under development by Google are seen in handout photo

Klar 2014
De som har bestilt seg en Tesla Model S, har nå en grunn til å bestille en Google Glass, når den kommer ut på markedet på nyåret 2014. Brillen forventes å koste 1.500 dollar, forvent derfor en norsk pris på rundt 10.000 kroner. Slettes ikke gratis, men det er heller ikke Tesla.

teslamotors.com

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Kompakt strømmenanlegg med radio og CD-spiller.
High-end nettverksspiller får Organik DAC
Flere produkter støtter Roon.
Rega platespillere kan lyde bedre med en ny rem.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Helelektrisk utgave av X1.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.