Search
Generic filters

Tesla-app til Google Glass

Verdens hotteste gadget og verdens hotteste bil går hånd i hånd: Tesla er på vei med en app for Google Glass, nemlig GlassTesla.

Googles monobrille er kanskje den lengst og mest omtalte gadget som ennå ikke har kommet på markedet. Det er rett og slett en brille med innebygd skjerm og foto-/videokamera, som gjør at man ikke trenger å se ned på en mobiltelefon eller inn i en dataskjerm for å surfe internett. Aller viktigst er imidlertid hvordan Google Glass benytter utvidet virkelighet, hvor informasjon kommer opp på øyet, alt etter hvor du ser. I hvert fall er det tanken, for at brillen skal bli så kul som man tenker, er man avhengig av at utviklere lager funksjonelle og kule apps til den. På samme måte som for smartmobilen, men altså beregnet for en virtuell skjerm fremfor øyet.

google-glass-wallpaper-hd

Med hjelp fra firmaene Sahas Katta og Pepperdeck er appen GlassTesla nå under utvikling, som skal utvide kjøreopplevelsen for Tesla-eiere.

Fjernstyring
Til å begynne med er appen kun for eiere av Model S, men den bør enkelt kunne utvides til andre modeller. Med første versjon av appen skal eieren kunne starte og -stoppe lading av bilen, sjekke batterinivå, låse og åpne dørene, sjekke status for og justere temperaturinnstillingene – alt uten å behøve å være i nærheten av bilen.

teslaglass
Med appen GlassTesla får du blant annet full kontroll over ladingen.

Stemmestyring
I fremtidige oppdateringer vil appen kunne åpne for stemmestyring av bilen, sanntids sporing av bilen og si fra når lading er ferdig. Mens du sitter på kroa i nærheten av en av Teslas superladestasjoner, som lar deg fullade batteriet i løpet av en drøy halvtime, vil du kunne få opp en melding om at bilen er klar for avgang.

Google Glass, smart glasses under development by Google are seen in handout photo

Klar 2014
De som har bestilt seg en Tesla Model S, har nå en grunn til å bestille en Google Glass, når den kommer ut på markedet på nyåret 2014. Brillen forventes å koste 1.500 dollar, forvent derfor en norsk pris på rundt 10.000 kroner. Slettes ikke gratis, men det er heller ikke Tesla.

teslamotors.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.