Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Tesla-app til Google Glass

Verdens hotteste gadget og verdens hotteste bil går hånd i hånd: Tesla er på vei med en app for Google Glass, nemlig GlassTesla.

Skrevet av / 04.07.13 - 16:20
Tesla-app til Google Glass

Googles monobrille er kanskje den lengst og mest omtalte gadget som ennå ikke har kommet på markedet. Det er rett og slett en brille med innebygd skjerm og foto-/videokamera, som gjør at man ikke trenger å se ned på en mobiltelefon eller inn i en dataskjerm for å surfe internett. Aller viktigst er imidlertid hvordan Google Glass benytter utvidet virkelighet, hvor informasjon kommer opp på øyet, alt etter hvor du ser. I hvert fall er det tanken, for at brillen skal bli så kul som man tenker, er man avhengig av at utviklere lager funksjonelle og kule apps til den. På samme måte som for smartmobilen, men altså beregnet for en virtuell skjerm fremfor øyet.

google-glass-wallpaper-hd

Med hjelp fra firmaene Sahas Katta og Pepperdeck er appen GlassTesla nå under utvikling, som skal utvide kjøreopplevelsen for Tesla-eiere.

Fjernstyring
Til å begynne med er appen kun for eiere av Model S, men den bør enkelt kunne utvides til andre modeller. Med første versjon av appen skal eieren kunne starte og -stoppe lading av bilen, sjekke batterinivå, låse og åpne dørene, sjekke status for og justere temperaturinnstillingene – alt uten å behøve å være i nærheten av bilen.

teslaglass
Med appen GlassTesla får du blant annet full kontroll over ladingen.

Stemmestyring
I fremtidige oppdateringer vil appen kunne åpne for stemmestyring av bilen, sanntids sporing av bilen og si fra når lading er ferdig. Mens du sitter på kroa i nærheten av en av Teslas superladestasjoner, som lar deg fullade batteriet i løpet av en drøy halvtime, vil du kunne få opp en melding om at bilen er klar for avgang.

Google Glass, smart glasses under development by Google are seen in handout photo

Klar 2014
De som har bestilt seg en Tesla Model S, har nå en grunn til å bestille en Google Glass, når den kommer ut på markedet på nyåret 2014. Brillen forventes å koste 1.500 dollar, forvent derfor en norsk pris på rundt 10.000 kroner. Slettes ikke gratis, men det er heller ikke Tesla.

teslamotors.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top