Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Tesla-app til Apple Watch

Tesla-eiere som kjøper en Apple Watch, vil kunne kontrollere og følge med på mange av bilens innstillinger fra håndleddet.

Skrevet av / 18.02.15 - 10:56
Tesla-app til Apple Watch

Apple Watch er ikke i salg før til våren. Men utviklingen av apper til smartklokken, er i full gang. Hos Eleks Labs er de i full gang med en app som lar deg styre og følge med på mange innstillinger i elbile Tesla. Som vi også har testet, den testen leser du her.

Appen har ingen ting med Tesla å gjøre. Den er utelukkende et Eleks-prosjekt, og naturligvis hadde vi nær sagt, skal man utvikle en smartklokke-app som fungerer med en Tesla.

Tesla_AppleWatch_ELEKSlabs_41Så langt har Eleks funnet ut hva som kan og hva som ikke kan gjøres med en app på Apple Watch. Utviklerne har så langt ikke fått tilgang til alt på smartklokkens WatchKit – programmet utviklerne bruker, men så langt mener Eleks at du skal kunne justere innetemperature, lukke vinduer og låse bilen, og finne den igjen på parkeringsplassen.

Skjermen kan vise status for batteriet, temperatur, rekkevidde og så videre, og vise ladestatus og andre parametere du vanligvis må bruke bilens betjeningskjerm for å finne ut av.

Tesla_AppleWatch_ELEKSlabs_63

WatchKit-programmet gir ikke utviklerne tilgang til akselerometeret, gyroskopet eller Bluetooth på Apple Watch, og det er foreløpig ikke mulig å lage talekommandoer fordi utviklere ikke har tilgang til mikrofon og høyttaler på Apple Watch.

Men det er et spennende prosjekt, som ikke er ferdig, derfor kan Eleks godt ha kommet enda lengre med appen når Apple Watch er i butikkene til våren.

Les mer her.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top