Search
Generic filters

Ørnene angriper!

Nederlandsk politi går utradisjonelt til verks mot ulovlige droner.

Vi mennesker er kanskje på toppen av næringskjeden, men det samme går ikke nødvendigvis for verktøyene vi bruker. Flygende droner har sine naturlige fiender, i form av andre flygende skapninger. Nemlig ørner.

Trente ørner
Politiet i Nederland driver nå nemlig og trener ørner til å angripe droner som har tatt uønsket plassering i luften. For uansett hvor mange regler som skrives rundt dronebruk, er fartøyene så lett tilgjengelige og misbruk dermed dømt til å skje. Man trenger derfor en måte å tvinge dronene trygt ned på bakken. Og mens man har metoder for å blokkere radioforbindelsen til dronen eller slenge et nett over den fra en enda større drone, så risikerer begge disse metodene at dronen kommer totalt ut av kontroll og kan utgjøre en enda større fare for omgivelsene.

Unngår rotorene
Ørnene i Nederland griper i stedet tak i dronen og flyr den ned til bakken. Risiko for skader minimeres ved at ørnen griper tak i dronens kropp mellom rotorene.

Så heretter er det bare å være på vakt. Neste gang du ser en drone i luften kan det godt være i klørne på en ørn!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!