Teknologi

Nederlandsk politi går utradisjonelt til verks mot ulovlige droner.
forfatter

Vi mennesker er kanskje på toppen av næringskjeden, men det samme går ikke nødvendigvis for verktøyene vi bruker. Flygende droner har sine naturlige fiender, i form av andre flygende skapninger. Nemlig ørner.

Trente ørner
Politiet i Nederland driver nå nemlig og trener ørner til å angripe droner som har tatt uønsket plassering i luften. For uansett hvor mange regler som skrives rundt dronebruk, er fartøyene så lett tilgjengelige og misbruk dermed dømt til å skje. Man trenger derfor en måte å tvinge dronene trygt ned på bakken. Og mens man har metoder for å blokkere radioforbindelsen til dronen eller slenge et nett over den fra en enda større drone, så risikerer begge disse metodene at dronen kommer totalt ut av kontroll og kan utgjøre en enda større fare for omgivelsene.

Unngår rotorene
Ørnene i Nederland griper i stedet tak i dronen og flyr den ned til bakken. Risiko for skader minimeres ved at ørnen griper tak i dronens kropp mellom rotorene.

Så heretter er det bare å være på vakt. Neste gang du ser en drone i luften kan det godt være i klørne på en ørn!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.