Nanoteknologiforskere utvikler revolusjonerende ølhanske

Hva er en OktoberFist? Danske og kanadiske bakmenn kaller den en ølhanske!

Skrevet av / 08.06.15 - 12:50
Nanoteknologiforskere utvikler revolusjonerende ølhanske

Innimellom tikker det inn en pressemelding litt utover det vanlige i redaksjonens innboks. Nylig kom en slik nyhet fra TheOktoberFist.com, som har det selverklærte mål å yte støtte til håndledd og pekefingre på folk som i oktober vil drikke øl i store mengder fra 1 liters ølkrus!

Et slikt veier nemlig 2,3 kilo …

5ae4d975c1254ad7901be7290687597d_original

OktoberFist-en har innebygd lomme med plass til kredittkort, mynter og sedler. Det er slutt på å reise seg opp for å grave frem lommeboka fra buksene og dermed tilnærmet umulig å miste den, da den er spent fast til armen.

Ølhansken er laget i robust lær og har en design som emulerer den ikoniske bayeriske folkedrakten «Lederhosen». Når man tar på seg en OktoberFist, er man straks utkledt og klar til enhver (tyroler-)fest. The OktoberFist er både et alternativ og supplement til Lederhosen, står det i den temmelig underholdende pressemeldingen.

For at prosjektet skal bli virkelighet, er det avhengig av nok støtte via folkefinansieringssiden Kickstarter.com. Målet er å samle inn 20.000 dollar, og det er i skrivende stund 12 dager igjen, før kampanjen utløper. Det kan holde hardt, for hittil er det samlet inn under 3.000 dollar.

7b8537118ceec241120fb92ea4a3617f_original

The OktoberFist er designet av to Ph.D-er og ingeniører (elektro, kemi) fra henholdsvis Canada og Danmark, som ble kjent med hverandre mens de begge jobbet på Danmarks Tekniske Universitets Institutt for Mikro- og Nanoteknologi (DTU Nanotech). Ideen til produktet kom etter et besøk på Oktoberfesten i München i 2013 hvor oppfinnerne bestemte seg for at noe måtte gjøres for å hjelpe verdens øldrikkende folk. Men mest fordi de selv ville ha en. Ølhansken var finalist i Venture Cup 2014, fremvist i Berlinske Business, og ble nominert til Ingeniørforeningens Produktpris 2014.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Luna 25 krasjet på månen

Nå kan Google oppsummere for deg

Russlands første romrakett på 50 år

De første turistene i verdensrommet

Google Assistant får AI-motor

Har ChatGPT blitt dummere?

Scroll to Top