Search
Generic filters

Nå skal bilene oppdateres gjennom luften

Nå vil de største bilprodusentene gjøre som Tesla, og oppgradere bilene via mobilt bredbånd.

Biler blir stadig mer som elektroniske dingser. For å holde følge med Tesla Motors ser de største bilprodusentene nå til teknologiselskaper, for å få tak på teknologi som gjør det mulig å oppgradere bilene direkte via mobilt bredbånd, også kjent som over-the-air-updates, eller OTA. Dette kjenner vi godt fra vår egen bransje, hvor blant annet TV-er, surroundreceivere og nettverksspillere enkelt og greit får ny programvare direkte gjennom internettilkoblingen.

Et israelsk OTA-selskap ved navn Redbend slet med å få innpass i autobransjen for bare fire år siden, men har nå samarbeid med ”mellom 6 og 10 bilprodusenter”. Redbend har nylig blitt kjøpt opp av ingen ringere enn Harman International, som har flere av verdens mest kjente hi-fi-merkenavn, som Harman / Kardon, JBL, AKG og Mark Levinson, under paraplyen. En annen OTA-produsent, Symphony Teleca, har også blitt kjøpt opp av Harman-konsernet.

Gammel bil blir ny
Tesla har bevist at bare ved å oppgradere mykvaren, kan bilene få helt nye funksjoner, som for eksempel justering av akselerasjon og fordeling av kraft for å gi bilene raskere start eller med enda mer effektivt energikonsum. Eller den nyeste oppdateringen med håndfri cruisekontroll, som i følge Reuters rulles ut i løpet av oktober. Dermed kan Model S kjøre helt av seg selv på motorveien! I hvert fall i USA, hvor motorveiene er brede, slette og rette. Hvordan dette vil fungere i Norge, er vi ikke helt sikre på.

Det som er sikkert, er at Tesla har vist at oppdateringer gjennom luften fungerer bra, og bilen du kjøpte for tre år siden kan plutselig få nye og kule funksjoner. Nå vil andre produsenter ha sin del av oppdateringskaka, noe som kan gjøre dem moderne i lenger tid enn i dag. Rene bensin- og dieselbiler er det begrenset hva man får gjort med hva gjelder ytelse, men hybrid- og elbiler er mye mer elektronisk styrt, og kan dermed tweakes mye mer.

Av enklere ting er det lett å se for seg at oppdatering av kartsystemer, nye lydfunksjoner i stereoanlegget og bedre integrering med mobiltelefonen blir lekende lett i fremtiden.

Kilde: Reuters

(Artikkelfoto: iStock)

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!