Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nå skal bilene oppdateres gjennom luften

Nå vil de største bilprodusentene gjøre som Tesla, og oppgradere bilene via mobilt bredbånd.

Biler blir stadig mer som elektroniske dingser. For å holde følge med Tesla Motors ser de største bilprodusentene nå til teknologiselskaper, for å få tak på teknologi som gjør det mulig å oppgradere bilene direkte via mobilt bredbånd, også kjent som over-the-air-updates, eller OTA. Dette kjenner vi godt fra vår egen bransje, hvor blant annet TV-er, surroundreceivere og nettverksspillere enkelt og greit får ny programvare direkte gjennom internettilkoblingen.

Et israelsk OTA-selskap ved navn Redbend slet med å få innpass i autobransjen for bare fire år siden, men har nå samarbeid med ”mellom 6 og 10 bilprodusenter”. Redbend har nylig blitt kjøpt opp av ingen ringere enn Harman International, som har flere av verdens mest kjente hi-fi-merkenavn, som Harman / Kardon, JBL, AKG og Mark Levinson, under paraplyen. En annen OTA-produsent, Symphony Teleca, har også blitt kjøpt opp av Harman-konsernet.

Gammel bil blir ny
Tesla har bevist at bare ved å oppgradere mykvaren, kan bilene få helt nye funksjoner, som for eksempel justering av akselerasjon og fordeling av kraft for å gi bilene raskere start eller med enda mer effektivt energikonsum. Eller den nyeste oppdateringen med håndfri cruisekontroll, som i følge Reuters rulles ut i løpet av oktober. Dermed kan Model S kjøre helt av seg selv på motorveien! I hvert fall i USA, hvor motorveiene er brede, slette og rette. Hvordan dette vil fungere i Norge, er vi ikke helt sikre på.

Det som er sikkert, er at Tesla har vist at oppdateringer gjennom luften fungerer bra, og bilen du kjøpte for tre år siden kan plutselig få nye og kule funksjoner. Nå vil andre produsenter ha sin del av oppdateringskaka, noe som kan gjøre dem moderne i lenger tid enn i dag. Rene bensin- og dieselbiler er det begrenset hva man får gjort med hva gjelder ytelse, men hybrid- og elbiler er mye mer elektronisk styrt, og kan dermed tweakes mye mer.

Av enklere ting er det lett å se for seg at oppdatering av kartsystemer, nye lydfunksjoner i stereoanlegget og bedre integrering med mobiltelefonen blir lekende lett i fremtiden.

Annonse

Kilde: Reuters

(Artikkelfoto: iStock)

Annonse
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.